Rally Turkey 2019 – Υπερειδική: Στην πρωτοπορία ο Mikkelsen

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη μέρα του ράλι Τουρκίας, με την ασφάλτινη υπερειδική διαδρομή στο κέντρο της Μαρμαρίδας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Μαρίνας, όπου την παρακολούθησαν αρκετές χιλιάδες κόσμου.

Τα πληρώματα ξεκινούσαν την βραδινή υπερειδική ανά τρία λεπτά και αυτός που ήταν ταχύτερος όλων στη μήκους δυο χιλιομέτρων διαδρομή ήταν ο Andreas Mikkelsen με Hyundai i20. Ο Mikkelsen, παρά το γεγονός ότι είχε το ρυθμό, εντούτοις δεν ήταν πλήρως ευχαριστημένος καθώς σε ορισμένα σημεία θα μπορούσε να πάει γρηγορότερα, όπως ο ίδιος ανέφερε.

Ο ομόσταυλος του, Thierry Neuville, ολοκλήρωσε δεύτερος με διαφορά 1.6 δευτερολέπτων, ενώ ο Pontus Tidemand στην επιστροφή του στο μπάκετ αυτοκινήτου WRC, τερμάτισε με το Ford Fiesta τρίτος.

Τα δυο Citroen C3 των Sebastien Ogier και Esapekka Lappi ολοκλήρωσαν στην τέταρτη και έκτη θέση αντίστοιχα, ενώ ενδιάμεσα τους πλασαρίστηκε ο Kris Meeke με το Toyota Yaris.
Η δράση συνεχίζετε την Παρασκευή η οποία είναι και η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα. Τα πληρώματα θα ξεκινούν κάθε τέσσερα λεπτά και θα ανταγωνιστούν σε τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές, όπου μεταξύ αυτών είναι και η μεγαλύτερη ειδική του αγώνα, η Çetibeliη οποία είναι μήκους 38.15km.