Rally Finland 2019 – Μέρα 2η: Όλα ρευστά

Συγκλονιστικές μάχες παρακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας στο Ράλι Φιλανδίας. Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε δέκα ειδικές διαδρομές οι οποίες κυριολεκτικά κρίθηκαν σε δέκατα του δευτερολέπτου μεταξύ των οδηγών.


Αυτός που κατάφερε να πάρει ελαφρύ προβάδισμα είναι ο Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris), ο οποίος έχοντας καλή σειρά εκκίνησης και αγωνιζόμενος εντός έδρας πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις. Ο Φιλανδός οδήγησε στο όριο σε ειδικές που γνωρίζει πολύ καλά και αύριο ξεκινώντας τελευταίος μεταξύ των αυτοκινήτων WRC θα επιδιώξει να αυξήσει το προβάδισμα των 1.2 δευτερολέπτων που έχει με το τέλος της μέρας.

Στη δεύτερη θέση είναι ακόμα ένα Yaris με οδηγό τον Kris Meeke. Όπως και ο Latvala έτσι και ο Meeke, οδήγησε με ωριμότητα και ασίτευτη ψυχραιμία καταφέρνοντας να είναι στη διεκδίκηση της νίκης.

Το 1-2-3 της Toyota “χαλάει” ο Esapekka Lappi. Ο οδηγός του Citroen C3 βρήκε το κατάλληλο στήσιμο και ήταν συνεχώς κοντά στους πρωτοπόρους, ειδικότερα κατά το δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές. Είναι 2.4 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή και το Σάββατο αναμένετε συναρπαστικό.

Αναμφίβολα αυτός που ξεχώρισε με την απόδοση του είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ott Tanak (Toyota Yaris). Ο Εσθονός παρά το γεγονός ότι ξεκινούσε πρώτος στις ειδικές σήμερα, εντούτοις κατάφερε να σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους και να βρίσκετε μέχρι στιγμής τέταρτος γενικής.

Τους τέσσερις πρώτους οδηγούς χωρίζουν μόλις 2.6 δευτερόλεπτα και όλα στον αγώνα εξακολουθούν να είναι ρευστά.

Η επιστροφή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για τον Craig Breen (Hyundai i20) βαίνει μέχρι στιγμής καλός καθώς είναι πέμπτος γενικής. Ο Ιρλανδός είναι το πρώτο από τα τρία Hyundai και ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo προς το παρόν δικαιώνετε από την επιλογή του.

Πίσω από τον Breen είναι ο Andreas Mikkelsen με το δεύτερο Hyundai με διαφορά μόλις τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Sebastien Ogier (Citroen C3) ξεκινούσε δεύτερος στις ειδικές διαδρομές σήμερα και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρώτων. Έχανε σε κάθε ειδική χρόνο με αποτέλεσμα να είναι έβδομος 15.3 δευτερόλεπτα μακριά από τον πρώτο.

Την πρώτη οκτάδα συμπληρώνει ο Thierry Neuville (Hyundai i20). Ο Βέλγος έχανε αρκετό χρόνο ειδικότερα κατά το πρώτο πέρασμα από τις ειδικές και αύριο θα έχει πολύ δύσκολο έργο αφού και πάλι θα ξεκινά τρίτος στις ειδικές. Τα δυο M-Sport Ford τνω Teemu Suninen και Gus Greensmith συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Ο νεαρός Kale Rovanpera είναι ο οδηγός που προηγείται στην κατηγορία WRC2 PRO, με τον Pierre-Louis Lubet να είναι ο πρωτοπόρος στην κατηγορία WRC2.

Ο αγώνα συνεχίζετε αύριο με οκτώ ειδικές διαδρομές. Οι μικρές διαφορές που έχουν ειδικότερα οι τέσσερις προμηνύουν μάχες μέχρι και το τελευταίο μέτρο.