LAOS TRIAL RALLYSPRINT 2019- Με 45 συμμετοχές θα τιμηθούν οι Γιώργος Λαός και Κώστας Κουρτέλλας

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας το τρίτο φετινό Trial Rallysprint. Σταθμός αυτή την φορά η περιοχή Αθηαίνου όπου θα διεξαχθεί ο φετινός αγώνας, ο οποίος θα είναι Memorial και είναι εις μνήμη του Γιώργου Λαού και Κώστα Κουρτέλλα. Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που ο αγώνας εις μνήμη τους δεν είναι αγώνας αρχαρίων (Novice) αλλά Trial και διοργανωτής δεν θα είναι ο ΟΦΑ αλλά ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας.

Ξεκινώντας με την τοποθεσία της ειδικής, να αναφέρουμε ότι είναι μια εντυπωσιακή ειδική διαδρομή 10 χιλιομέτρων, η οποία έχει τα πάντα, από εξαιρετικά γρήγορα κομμάτια μέχρι αρκετά τεχνικά. Τα πληρώματα θα κάνουν τρία περάσματα ο κάθε ένας, με τον ταχύτερο οδηγό στο σύνολο των τριών περασμάτων να παίρνει την νίκη.

Ωράριο αγώνα

Provisional Starting LAA Trial 2019 List
Η εκκίνηση της είναι από το Πετροφάνι και ο τερματισμός στην περιοχή Κόσιης. Το πρώτο πέρασμα θα ξεκινήσει στις 10:18, το δεύτερο είναι στις 11:41 και το τρίτο στις 13:04
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από τον αξιότιμο Δήμαρχο Αηθαίνου κ. Κυριάκο Καρεκλά, με τη ράμπα εκκίνησης να είναι μπροστά από το ΘΕΣΣ ΚΑΦΕ, το οποίο είναι εκ των κύριων χορηγών του αγώνα.

Όπως σε κάθε αγώνα που τιμά την μνήμη των Γιώργου Λαού και Κώστα Κουρτέλλα, οι συμμετοχές είναι αρκετές (45 συμμετοχές) αλλά και εξαιρετικά ποιοτικές. Εμείς ξεχωρίζουμε αυτή των πρωταθλητών Σίμου Γαλαταριώτη/Αντώνη Ιωάννου στην πρώτη αγωνιστική εμφάνιση του Volkswagen POLO R5 και αυτή του Ελλαδικού πληρώματος Ευθύμιου Χαλκιά/Λεωνίδα Μαχαίρα με το Nissan Micra Proto Ditco Car, το οποίο απολαύσαμε και στον διεθνή μας αγώνα.

Στα μεγάλα φαβορί για διάκριση, εκτός από τους προαναφερόμενους δύο, είναι και οι Κώστας Ζήνωνος/Φάνος Χριστοφή, Μιχάλης Ποσείδια/Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ένα δίδυμο πληρωμάτων το οποίο αναμένουμε να δούμε σε τρομερές μάχες. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στους πάντα υπολογίσιμους Γιώργο Παφίτη/Μιχάλη Βασιλείου και Μιχάλη Μούκη/Νικόλα Χούτρη οι οποίοι δεν θα ήταν έκπληξη εάν βρεθούν μέσα στις πρώτες θέσεις.

Στην δικήνητη κατηγορία υπάρχουν επίσης δυνατές παρουσίες, με κυριότερες αυτές των Χρίστο και Αντρέα Μαννούρη με το Citroen DS3 R3 Max, οι οποίοι θα βρεθούν απέναντι από τους Παναγιώτη και Ανδρέα Ξενοφώντος με το Honda Civic Type R και τους Ζαχαρία Μανώλη-Αντρέα Κυριάκου, επίσης με Honda Civic. Οι πρωταγωνιστές των αγώνων ταχύτητας Θωμάς Θεοφάνους με συνοδηγό τον Χρίστο Ιορδάνους και ο Χρυσόστομος Παντελή με συνοδηγό τον Νικόλα Χατζηματθαίου δηλώνουν και αυτοί παρών και καραδοκούν για να κάνουν την έκπληξη.

Στα πληρώματα που ξεχωρίζουμε είναι και αυτά των Χρίστου Σουτζιή/Παναγιώτη Σιάλου αλλά και των Γιώργο και Κυριάκου Κουδούνια, πληρώματα τα οποία και μόνο με την παρουσία τους προσθέτουν αρκετά στον αγώνα.

Όπως σε κάθε Memorial αγώνα έχουμε και φέτος την παρουσία της οικογένειας Λαού, με δύο αυτοκίνητα, όπου στο ένα τρέχουν οι Στέλιος και Πέτρος Λαός και στο δεύτερο οι Κώστας και Λευτέρης Λαός. Δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο αγώνα το έτερο αγωνιστικό δίδυμο του αείμνηστου Κώστα Κουρτέλλα ο Αντρέας Φιλίππου μαζί με τον Δημητρίου Δημήτρη.

Κλείνοντας να καλέσουμε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη αυτών των μεγάλων αθλητών και ανθρώπων που αγάπησαν με πάθος στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Χορηγοί του αγώνα είναι η εταιρία CAFFE Molinari και ΘΕΣΣ ΚΑΦΕ, ΨΑΛΤΗΣ ΑΝΤΛΛΑΚΤΙΚΑ και SMARTWAY MOTORS.

Ωράριο αγώνα

Provisional Starting LAA Trial 2019 List