Kennards Hire Rally Australia 2018 – Shakedown: Ταχύτερος ο Ogier

Ο Sebastien Ogier ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο shakedown του αγώνα της Αυστραλίας, το οποίο έγινε στο Kennards. Οι διαφορές μεταξύ των πρωτοπόρων ήταν στο ελάχιστο και ο Ogier κατάφερε να αφήσει πίσω του στη μήκους 5.07kmδιαδρομή στην Bucca, τους Andreas Mikkelsen και Ott Tanak, με διαφορά δυο δέκατα του δευτερολέπτου.

Οι Tanak και Jari-Matti Latvala ήταν αυτοί που είχαν τους καλύτερους χρόνους στο πρώτο πέρασμα στη δασώδη διαδρομή, με τον Tanakκαι Esapekka Lappi στο δεύτερο πέρασμα να κατεβάζουν περισσότερο τους χρόνους.

Με την παρέλευση των διαγωνιζομένων από τη διαδρομή οι χρόνοι συνέχισαν να βελτιώνονται καθώς η αγωνιστική γραμμή καθάριζε. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ogier να γράψει τον ταχύτερο χρόνο στο τρίτο χρονομετρημένο περασμα, κερδίζοντας αρκετά δέκατα εν συγκρίσει με τις προηγούμενες του διελεύσεις.

Ο Mikkelsen ήταν ένας από τους οδηγούς που έκαναν αρκετά περάσματα αφού έτρεξε στη διαδρομή συνολικά έξι φορές. Ο Νορβηγός κατάληξε στο τέλος να έχει τον ίδιο χρόνο με τον Tanakόπου και οι δυο έγραψαν τον καλύτερο τους χρόνο στην τέταρτη διέλευση.

«Ήταν πολύ καλό το shakedown, αντιπροσωπευτικό των ειδικών διαδρομών», είπε ο Tanak. «Θα τρέξουμε σε ορισμένες ειδικές με το ίδιο οδόστρωμα και αυτό ήταν καλό αφού είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσαμε πως θα είναι η αίσθηση στον αγώνα. Το κυρίως θέμα είναι ο καιρός. Φαίνεται ότι συνεχώς αλλάζει και είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις», πρόσθεσε ο Εσθονός ο οποίος γνωρίζει ότι οι προβλέψεις δείχνουν βροχές το βράδυ και στο εναρκτήριο πρώτο σκέλος οι οποίες ίσως παίξουν σημαντικό ρόλο, με τη σειρά εκκίνησης να δίνει πλεονέκτημα σε ορισμένους οδηγούς.

Ο συνδιεκδικητής του τίτλου Thierry Neuville ήταν τέταρτος ένα δέκατο πιο αργός από τους Tanak και Mikkelsen. Ο Βέλγος στον αγώνα θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά την αναβαθμισμένη μηχανή του 2019 με κυλινδρική κεφαλή. Οι Craig Breen και Hayden Paddon είναι οι οδηγοί που συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα Shakedown

  1. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 2:53.8
  2. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) 2:54.0
  3. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 2:54.0
  4. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 2:54.1
  5. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) 2:54.6
  6. Paddon / Marshall (Hyundai i20 WRC) 2:54.7
  7. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) 2:54.9
  8. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) 2:55.0
  9. Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) 2:55.1
  10. Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) 2:55.2
  11. Østberg / Eriksen (Citroën C3 WRC) 2:55.4