Hyundai Motorsport: Υψηλές προσδοκίες στον τελευταίο αγώνα

Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν η Hyundai Motorsport έχει σαν στόχο για πέμπτο συνεχόμενο αγώνα τον τερματισμό στο βάθρο. Η ομάδα στον προηγούμενο αγώνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία κατέκτησε και μαθηματικά τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και τώρα απομένει ο τελευταίος στόχος της χρονιάς που είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα οδηγών. Εικοσιτέσσερις βαθμοί χωρίζουν τη δεύτερη από την πέμπτη θέση και οι τρείς οδηγοί της ομάδας μαθηματικά μπορούν να το καταφέρουν.Το 2016 ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά της Hyundai στη μέχρι τώρα σύντομη παρουσία της στο WRC, καθώς μέχρι τώρα μετρά δυο νίκες σε Αργεντινή και Σαρδηνία και ακόμα εννιά τερματισμούς στο βάθρο.

2015 World Rally Championship / Round 10 /  Rally Australia // 10th - 13th September, 2015 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Ο κύριος στόχος της ομάδας είναι ακόμα ένας τερματισμός στο βάθρο στον τελευταίο αγώνα στην Αυστραλία. Τρία i20 New Generation θα λάβουν μέρος για τελευταία φορά στον αγώνα καθώς από τη νέα χρονιά με τους νέους κανονισμούς τα υπάρχον αγωνιστικά θα αποσυρθούν και στη θέση τους θα τρέχουν τα αυτοκίνητα προδιαγραφών 2017.Για ακόμα μια φορά το κέντρο του αγώνα είναι στο Coffs Harbour ο οποίος φέτος μεταφέρθηκε από τον Σεπτέμβριο στον Νοέμβριο κλείνοντας έτσι τη χρονιά. Ο φετινός αγώνας αποτελείτε από 23 ειδικές διαδρομές μήκους 312.98 χιλιομέτρων με τη χωμάτινη επιφάνεια να είναι σκληρή και να εναλλάσσετε με στενούς ελικοειδείς δρόμους και γρήγορα και ανοικτά κομμάτια.Μετά από τέσσερις συνεχόμενους τερματισμούς στο βάθρο οι Neuville/Gisloul πέρασαν στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών με 143 βαθμούς, 14 μπροστά από τον Andreas Mikkelsen και έχουν την ευκαιρία να σημειώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας τους στο WRC. Αν τα καταφέρουν αυτό θα είναι και το καλύτερο αποτέλεσμα και για τη Hyundai Motorsport.

Για τον αγώνα της Αυστραλίας ο Neuville είπε: Σε όλους μας αρέσει να αγωνιζόμαστε στην Αυστραλία και ειδικά φέτος θέλουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα καθώς είναι ο τελευταίος αγώνας της σεζόν. Εν συγκρίσει με την Ουαλία οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές, καθώς το οδόστρωμα είναι πιο σκληρό και οι θερμοκρασίες ψηλότερες και αυτό αποτελεί μεγάλη πρόκληση για αυτοκίνητα και πληρώματα. Είναι πολύ ωραίο που θα δώσουμε στην Αυστραλία τη μάχη για τη δεύτερη θέση. Εγώ και ο συνοδηγός μου είμαστε έτοιμοι και θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στη βαθμολογία.

2016 FIA World Rally Championship / Round 03 /  Rally Mexico // March 3-6, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Μόνο σε τρείς αγώνες η Hyundai δεν τερμάτισε στο βάθρο τη φετινή χρονιά, εξασφαλίζοντας έτσι την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η οποία είναι το καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.   Ο αγωνιστικός διευθυντής Michel Nadan είπε σχετικά:

Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε ότι φτάσαμε στο τέλος της χρονιάς αλλά υπάρχουν ακόμα μάχες που πρέπει να δώσουμε. Είμαστε ευχαριστημένοι που καταφέραμε να τερματίσουμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μετά τον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας και τώρα η προσοχή μας στρέφετε στο πρωτάθλημα οδηγών, καθώς και οι τρείς οδηγοί μας έχουν μαθηματικές ελπίδες για να τερματίσουν στη δεύτερη θέση. Στην Αυστραλία θα πιέσουν πολύ για να το πετύχουν και το γεγονός ότι δεν τερματίσαμε ποτέ στο βάθρο στον αγώνα της Αυστραλίας, αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο. Θα είναι πολύ ωραίο αν καταφέρουμε να τερματίσουμε στο βάθρο στον τελευταίο αγώνα του i20 New Generation.

Ο αγώνας στην Αυστραλία ξεκινά την Παρασκευή με γνωστές ειδικές όπως η Utungun (7.88km), Bakers Creek (16.75km) και Newry (25.30km). Το Σάββατο είναι η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα με τις ειδικές να έχουν συνολικό μήκος 135.19km, όπου μεταξύ αυτών τα πληρώματα θα διέλθουν δυο φορές από την Nambucca μήκους 50.8 km. Την Κυριακή το ενδιαφέρων μεταφέρετε βόρεια από το Coffs Harbour και περιλαμβάνει δυο περάσματα από την Wedding Bells μήκους 6.44 km όπου το δεύτερο θα είναι η power stage του αγώνα και παράλληλα η τελευταία ειδική της χρονιάς.