ERC Rally Di Roma Capitale 2018 – Μέρα 2η: Ο Lukyanuk πέρασε επικεφαλής

Ο Alexey Lukyanuk είναι ο οδηγός που προηγείται μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης μέρας στον αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Rally Di Roma Capitale 2018. Ο Ρώσσος διεκδικητής του πρωταθλήματος κατάφερε να πάρει προβάδισμα μέχρι και 32 δευτερολέπτων, το οποίο όμως μέχρι το τέλος της μέρας μειώθηκε στα 15.8, αφού στο απογευματινό πέρασμα από τις ειδικές αντιμετώπισε πρόβλημα με την πίσω ανάρτηση.

Προς το παρόν ο Lukyanuk είναι τυχερός, καθώς οι κυριότεροι του αντίπαλοι στον αγώνα είναι εκτός μάχης. Ο Nikolay Gryazin αντιμετώπισε πρόβλημα με το τιμόνι το πρωί και ο Simone Campetelli έμεινε από ελαστικά (δυο σκασμένα) με αποτέλεσμα και οι δυο να τεθούν νοκ άουτ από τον αγώνα.

Αυτή η εξέλιξη έδωσε την ευκαιρία στον Giandomenico Basso να περάσει δεύτερος και να πιέζει τον Lukyanukγια τη νίκη, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται για πρώτη φορά με Skoda Fabia R5 και με νέο συνοδηγό.

Στην τρίτη θέση βρίσκετε ο Fabian Kreim, ο οποίος προηγείται παράλληλα και στην κατηγορία ERC Junior Under 28.Ο Kreimσε όλη τη διάρκεια της μέρας ήταν στη μάχη με τον Grzegorz Grzyb, με τον τελευταίο να είναι μόλις 1.4 δευτερόλεπτα πίσω του.

Ο 10 φορές πρωταθλητής Ιταλίας PaoloAndreucci, ο οποίος αγωνίζεται με τραύμα στον σπόνδυλο μετά από ατύχημα που είχε σε δοκιμές νωρίτερα αυτή τη βδομάδα, είναι πέμπτος και εξακολουθεί να είναι στη μάχη του βάθρου, καθώς είναι 7.6 δευτερόλεπτα πίσω από τον τρίτο Kreim.

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο πρωτοπόρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Bruno Maghalaes. Ο Πορτογάλος ταλαιπωρήθηκε με πρόβλημα κρατήματος στο πρωινό loopκαι στη συνέχεια από μηχανικό πρόβλημα, γεγονός που του στοίχησε αρκετά σε χρόνο. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν μέχρι στιγμής οι Juuso Nordgren, Chris Ingram, Fredrik Ahlin και Orhan Avcioğlu.

Όσον αφορά τους Γαλαταριώτη-Ιωάννου, οι εκπρόσωποι μας είναι στη 16η θέση γενικής. Αυτός είναι ο πρώτος τους αμιγώς ασφάλτινους αγώνας σαν πλήρωμα, όπως επίσης και με το Skoda Fabia R5. Κατά τη διάρκεια της μέρας οι πρωταθλητές μας σπίναραν τέσσερις φορές σε τέσσερις διαφορετικές ειδικές με αποτέλεσμα να χάσουν αρκετό χρόνο. Παρόλα αυτά συνεχίζουν αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες οι οποίες θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

Ο Mārtiņš Sesks είναι ο οδηγός που προηγείται στις κατηγορίες ERC Junior U27 και ERC3, ο Tibor Erdi jr προηγείται στην κατηγορία ERC2, ενώ στην κατηγορία Ladies αυτή που είναι επικεφαλής είναι η Catie Mannings.

Εφτά ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και με τα όσα είδαμε το Σάββατο τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί.