GP Γερμανίας – Κατατακτήριες: Pole για τον Vettel

Ο Sebastian Vettel κέρδισε την pole position για το γερμανικό Grand Prix, ενώ ο κύριος αντίπαλος του στην βαθμολογία της Formula 1, Lewis Hamilton, ήταν μόνο 15ος μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με το κιβώτιο ταχυτήτων στην Q1.

Ο οδηγός της Ferrari είχε τον ταχύτερο χρόνο μετά από τις πρώτες δοκιμές του Q3, με όλους τους οδηγούς να τρέχουν με ultrasofts, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την πρόκληση από την εναπομείνασα Mercedes του Valtteri Bottas στο δεύτερο πέρασμα.

Ο Bottas διεκδίκησε την poleμε ένα γύρο στα 1m11.416s, βοηθούμενος από ένα σχεδόν αλάνθαστο πέρασμα απο το τμήμα του σταδίου.

Όμως, ο Vettel ήταν ταχύτερος στα δύο πρώτα κομμάτια πριν χάσει ένα τέταρτο του δευτερολέπτου απο τον Bottas στο τελευταίο κομμάτι, γράφοντας ένα χρόνο αρκετό για να πάρει την poleαφού ήταν 0.204 πιο γρήγορος στο τελευταίο του πέρασμα.

Η δεύτερη Ferrari του Kimi Raikkonen βρέθηκε στην τρίτη θέση 0.335 μακριά απο τον Vettel, κυνηγώντας μια πιθανή pole position.

Έκανε ένα λάθος στην 12ηστροφή στο πρώτο του πέρασμα, το οποίο του κόστισε περίπου τρία δέκατα κτυπώντας το εσωτερικό kerb, και στη συνέχεια δεν κατάφερε να βρει τον ρυθμό στο δεύτερο γύρο του.

Ο οδηγός της Red Bull Max Verstappen ήταν τέταρτος, κάτι λιγότερο απο τρία δέκατα πίσω από το Raikkonen, και επωφελήθηκε από την απουσία του Hamilton για να γράψει τον 4ο ταχύτερο χρόνο.

Ο Hamilton διατάχθηκε να σταματήσει στο δεύτερο πέρασμα του στο Q1, αφού έχασε την ταχύτητα, μετά που μπήκε ανοικτά στην 1η στροφή.

Στην επανάληψη, χτύπησε στην έξοδο της στροφής, και φάνηκε ότι προκάλεσε το πρόβλημα που εκδηλώθηκε στην 2ηστροφή – αν και σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε στη συνέχεια ότι το πρόβλημα είχε εμφανιστεί πριν από αυτό.

Ο Hamilton προσπάθησε να πάρει το αυτοκίνητο πίσω στα pits του αλλά τελικά σταμάτησε στο 10ηστροφή  μετά από εντολή της ομάδας.

Επί του παρόντος θα βρεθεί στην 15η θέση στην εκκίνηση του αγώνα, χάρη στον αρκετά καλό χρόνο που κατάφερε να γράψει από το Q1 πριν αντιμετωπίσει το μηχανικό πρόβλημα.

Το δίδυμο της Haas, Kevin Magnussen και Romain Grosjean έκλεισε την τρίτη σειρά στην εκκίνηση με την πέμπτη και την έκτη θέση που κατέλαβαν, με τον οδηγό της Renault του NicoHulkenbergνα βρίσκεται στην επόμενη θέση όντας κατά 0,016s πιο αργός.

Η δεύτερη Renault του Carlos Sainz ήταν στην όγδοη θέση, μπροστά από την Sauber του Charles Leclerc και την Force India του Sergio Perez.

Ο Fernando Alonso ήταν ο ταχύτερος από αυτούς που δεν πέρασαν απο το Q2 στην 11η θέση, με μια διαφορά έξι δέκατα μπροστά απο τον Perez σε αυτό το τμήμα των προκριματικών.

Αυτό τον έβαλε μπροστά από τον οδηγό της Williams Sergey Sirotkin, ο οποίος έκανε το καλύτερο προκριματικό της ομάδας από το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν.

Ο οδηγός Sauber, Marcus Ericsson, ήταν 13ος και πιο αργός από αυτούς που έγραψαν χρόνο στο Q2, μετά που προκάλεσε μια περίοδο εννέα λεπτών κόκκινης σημαίας, όταν σπίναρε εκτός πίστας στην 13ηστροφή.

Ο Ericsson μπόρεσε να βγει απο την αμμοπαγίδα, αλλά με το είσοδο του στην πίστα την γέμισε με χώμα με αποτέλεσμα την διακοπή του προκριματικού δύο λεπτά αργότερα.

Ο Esteban Ocon βρέθηκε στο dropzoneστο Q1 όταν ο ομόσταυλος του στη Force India Perez βελτίωσε τον χρόνο του στον δεύτερο γύρο με το δεύτερο σετ ultrasoft.

Ο Ocon πήγε στην προκριματική φάση με μόνο ένα στεγνό πέρασμα σε FreePractice. Το δίδυμο της Toro Rosso Pierre Gasly και ο Brendon Hartley ήταν 17ος και 18οςμε τρία δέκατα του δευτερολέπτου να τους χωρίζουν.

Ο Lance Stroll ήταν 19ος, ενώ ο Stoffel Vandoorne ήταν δύο δέκατα πιο αργός από τον οδηγό της Williams.