Dakar 2018-Μέρα τρίτη: Ο Peterhansel πέρασε πρώτος

Οι διαγωνιζόμενοι στο Dakar έπρεπε να περάσουν για τελευταία φορά από τους αμμόλοφους τα ερήμου Ica, ούτως ώστε να ολοκληρώσουν την τρίτη μέρα του αγώνα. Ο Stephane Peterhansel με το Peugeot 3008 DKR τερμάτισε δεύτερος την ειδική διαδρομή Pisco-San Juan De Marcona με αποτέλεσμα να περάσει επικεφαλής στον αγώνα.

Ο Cyril Despres (Peugeot 3008 DKR) ήταν τέταρτος σε αυτή τη διαδρομή με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει δεύτερος. Αυτός που κινήθηκε καλύτερα από όλους, κερδίζοντας παράλληλα την τρίτη διαδρομή ήταν ο Nasser Al Attiyah με Toyota Hilux. Ο Καταρινός οδηγός ξεκίνησε τη μέρα 80 κιλά ελαφρύτερος, ρυθμίζοντας παράλληλα το σύστημα ανάρτησης κατά 3 εκατοστά πιο ψηλά (το επιτρέπουν οι νέοι κανονισμοί της FIA) και αυτές οι ρυθμίσεις του επέτρεψαν να κινηθεί ταχύτατα. Παρά τα σκασμένα ελαστικά που είχε κατά τη διάρκεια της διαδρομής εντούτοις εκτός από τη νίκη κατάφερε να ανέβει τρίτος, μειώνοντας την απόσταση από την κορυφή στα εφτά λεπτά.

Τρία λεπτά πιο πίσω είναι ο Sebastian Loeb (Peugeot 3008 DKR) και πέμπτος βρίσκετε ο δεύτερος οδηγός της Toyota Gazoo Racing, Giniel De Villiers.

Η ΚΤΜ άρχισε να δείχνει τα δόντια της στην κατηγορία μοτοσυκλετών. Ο περσινός νικητής Sam Sunderland (ΚΤΜ 450) ήταν ο αναβάτης που επωφελήθηκε στην τρίτη ειδική διαδρομή. Ο Βρετανός κέρδισε δυο από τις τρείς διαδρομές και ανέβηκε πρώτος, αφήνοντας τον δεύτερο Kevin Benavides (Honda CRF450) και τον τρίτο Pablo Quintanilla (Husqvarna FR450) να μάχονται για τη δεύτερη θέση, καθώς η μεταξύ τους διαφορά είναι στα 22 δευτερόλεπτα.

Στην κατηγορία φορτηγών ο Federico Villagra (Iveco Powerstar) κέρδισε την τρίτη διαδρομή και ανέβηκε δεύτερος. Στην πρωτοπορία εξακολουθεί να βρίσκετε ο Eduard Nikolaev με ΚΑΜΑΖ, ενώ τρίτος πέρασε ο Aliaksei Vishneuski με MAZ 5309RR.

Ο Ignacio Casalle (Yamaha Raptor 700) συνεχίζει να κυριαρχεί στην κατηγορία των quads (τετράτροχα) καθώς κέρδισε και την τρίτη ειδική διαδρομή. Ο νικητής του 2014 άνοιξε απόσταση ασφαλείας καθώς ο δεύτερος Sergei Kariakin (Yamaha Raptor 700) είναι 26 λεπτά πίσω. Στην τρίτη θέση παρέμεινε ο Pablo Copetti με Yamaha.

Στην κατηγορία SxS ο Juan Carlos Ramos με Can-Am κέρδισε ακόμα μια διαδρομή αυξάνοντας το προβάδισμα του στα 45 λεπτά από τη δεύτερη θέση. Ο Patrice Garrouste οδηγώντας ένα Polaris PZR 1000 Turbo, σημείωσε το δεύτερο χρόνο στην τρίτη ειδική διαδρομή και ανέβηκε δεύτερος. Τρίτος παρέμεινε ο Anibal Aliaga με Polaris PZR 1000 XP.

Η τέταρτη ειδική διαδρομή είναι η San Juan De Marcona και είναι μήκους 330km. Οι διαγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν από την παραλία και μετά από ένα γρήγορο σπριντ θα διανύσουν τη μεγαλύτερη απόσταση από αμμόλοφους στην ιστορία του Dakar, καθώς είναι μήκους πέραν των 100 χιλιομέτρων, με το φαράγγι προς το τέλος της διαδρομής να αποτελεί πρόκληση για όλους.