Dakar 2018-Μέρα δεύτερη: Τα λιοντάρια αντεπιτέθηκαν!!

Αναμενόμενες ήταν οι αλλαγές στη γενική κατάταξη μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης μέρας στο Dakar. Οι συμμετέχοντες αντιμετώπισαν αμέτρητους αμμόλοφους στα 267km που είχαν να καλύψουν, με τους συνοδηγούς να επιστρατεύουν όλες τους τις ικανότητες ούτως ώστε να πλοηγήσουν σωστά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Nasser Al Attiyah έχασε αρκετό χρόνο, καθώς ξεκινούσε πρώτος τη δεύτερη μέρα. Δεν έφτανε μόνο αυτό αφού ο συνοδηγός του Matthieu Baumel μετά το 15ο χιλιόμετρο αρρώστησε με αποτέλεσμα το πλήρωμα να οπισθοχωρήσει στην 8η θέση, σχεδόν 15 λεπτά από την κορυφή.

Η χθεσινή τακτική της Peugeot απόδωσε στα μέγιστα καθώς τα τρία από τα τέσσερα της αυτοκίνητα είναι στις τρείς πρώτες θέσεις. Ο Cyril Despres είναι αυτός που τέθηκε επικεφαλής, με τον πολυνίκη του θεσμού Stephane Peterhansel να είναι δεύτερος και τον Sebastian Loeb να είναι τρίτος. Τέσσερα λεπτά πίσω από τον τρίτο Loeb είναι ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing Giniel De Villiers και την πεντάδα συμπληρώνει ο Carlos Saiz με το τέταρτο Peugeot.

Ο Joan Barreda Port με Honda CRF450 πέρασε πρώτος στην κατηγορία μοτοσυκλετών μετά τη νίκη του στη δεύτερη ειδική διαδρομή. Αυτή ήταν η 20η νίκη του Port σε αγώνα Dakar και οι μόνοι που έχουν περισσότερες μέχρι στιγμής είναι οι Despres και Peterhansel (33), Arcanons (27), Coma (25) και Auriol (24). Ο Adrien Van Beveren με Yamaha WR450F εξακολουθεί να παραμένει δεύτερος, ενώ τρίτος πέρασε ο Matthias Walkner οδηγώντας ΚΤΜ450.

Στην κατηγορία φορτηγών ο Eduard Nikolaev με ΚΑΜΑΖ ανέβηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης μετά τη νίκη του στη δεύτερη μέρα. Ο πρωτοπόρος της πρώτης μέρας Ales Loprais (Tatra T-815) οπισθοχώρησε δεύτερος ενώ τρίτος ανέβηκε ο Federico Villagra (Iveco Powerstar).

Ο Ignacio Casale (Yamaha Raptor 700) κέρδισε και τη δεύτερη διαδρομή στις τετράτροχες, αυξάνοντας έτσι τη διαφορά του από τη δεύτερη θέση στο 1 λεπτό και 43 δευτερόλεπτα. Καμία αλλαγή δεν υπήρξε όσον αφορά τις υπόλοιπες δυο θέσεις του βάθρου, με τους Sergei Kariakin και Pablo Copetti να παραμένουν στις θέσεις δυο και τρία αντίστοιχα.

Στην κατηγορία SxS ο Juan Carlos Ramos με Can – Am πέρασε πρώτος, μετά τη δεύτερη θέση που πέτυχε στη δεύτερη ειδική διαδρομή. Νικητής σε αυτή τη διαδρομή ήταν ο Reinaldo Varela (Can – Am) ο οποίος ανέβηκε δεύτερος με τον Anibal Aliaga  να οπισθοχωρεί από πρώτος τρίτος.

Η τρίτη διαδρομή είναι από την Pisco στο San Juan De Marcona και είναι μήκους 296km. Και αυτή η διαδρομή αποτελείται ως επι το πλείστο από αμμόλοφους και οι διαγωνιζόμενοι σε ορισμένα σημεία θα ανέβουν σε υψόμετρο μέχρι και 600 μέτρα.