Στιλ, επιδόσεις και πρακτικότητα για τη Honda NT1100: Η μηχανή tourer με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη

H Honda NT1100, η οποία παρουσιάστηκε στην αγορά το 2022, προσφέρει έναν διαχρονικό συνδυασμό ελκυστικής απόδοσης, απολαυστικής οδήγησης και άνεσης στις μεγάλες αποστάσεις, με μια σειρά από τεχνολογίες αιχμής και μια κομψή προσέγγιση στο κλασικό στιλ tourer. Ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών έκαναν την NT1100 αμέσως δημοφιλή σε όλη την Ευρώπη, χαρίζοντάς της την πρώτη θέση στην κατηγορία tourer το 2023.

Το μοντέλο 25YM, της NT1100 έχει βελτιωθεί για να προσφέρει πιο έντονη εμφάνιση αλλά και αεροδυναμική απόδοση καθώς και οδηγική εμπειρία που παραμένει εστιασμένη στις μεγάλες αποστάσεις. Οι αισθητικές αλλαγές ολοκληρώνονται με διπλά φώτα, που περιλαμβάνουν φώτα ημέρας, με διακριτικά ενσωματωμένα φλας για μια εξαιρετικά εκλεπτυσμένη μπροστινή εμφάνιση – και βελτιωμένη ορατότητα στον δρόμο από τους άλλους οδηγούς.

Η απόδοση σε όλους τους τομείς αναβαθμίστηκε σημαντικά χάρη στις αλλαγές στον παράλληλο δικύλινδρο κινητήρα 1.084cc. Η νέα ρύθμιση -μέσω αναθεωρήσεων εισαγωγής, καύσης και εξάτμισης- παράγει 7% περισσότερη ροπή χαμηλής και μεσαίας κατηγορίας, διατηρώντας παράλληλα την κορυφαία ισχύ. Η αποδοτικότητα του κινητήρα επιτρέπει εμβέλεια 400 χλμ από το ρεζερβουάρ καυσίμου 20L.

Πιστή στην αποστολή του «New Touring», τόσο η άνεση όσο και η πρακτικότητα ενισχύονται στην έκδοση του 2025. Οι ανασχεδιασμένοι άνω και κάτω ανεμοθραύστες λειτουργούν σε αρμονία για ακόμη καλύτερη προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Ένα αναθεωρημένο, μακρύτερο μπροστινό φτερό συμβάλλει στον ίδιο σκοπό. Η ρυθμιζόμενη οθόνη μπορεί τώρα να χειρίζεται με το ένα χέρι από τον οδηγό ενώ το μεγαλύτερο, ανασχεδιασμένο κάθισμα προσφέρει αυξημένη άνεση υποστήριξης στις μεγάλες αποστάσεις. Οι βαλίτσες που είναι τοποθετημένες ως στάνταρ έχουν, επίσης, ανασχεδιαστεί, αυξάνοντας τον όγκο για να χωρούν ένα κράνος η κάθε μια.

Η λειτουργία των ηλεκτρονικών βοηθημάτων έχει βελτιωθεί με την προσθήκη μιας μονάδας αδρανειακής μέτρησης έξι αξόνων (IMU), για πιο ακριβή έλεγχο όχι μόνο του τριών-επιπέδων Honda Selectable Torque Control αλλά και του τριών-επιπέδων Wheelie Control, Cornering ABS και Rear Lift Control. Συμμετέχει, επίσης, στη διαχείριση των τρόπων οδήγησης, από τους οποίους υπάρχουν τρεις προεπιλογές: «Πόλη», «Βροχή» και «Ταξίδι». Η ατομική προσαρμογή όλων των παραμέτρων είναι δυνατή και στη λειτουργία «User».

Περαιτέρω αναβάθμιση της εμπειρίας στο ταξίδι παρέχεται από τη νέα επιλογή ανάρτησης Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa-EERA™). Προσφέρεται παράλληλα με την τυπική έκδοση ανάρτησης Showa, η προηγμένη Showa-EERA™ που προσφέρει βελτιστοποίηση απόσβεσης σε πραγματικό χρόνο σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, καθώς και τη δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης του πίσω ελατηρίου εν κινήσει.

Μια τελική πινελιά για περισσότερη άνεση έρχεται με αναβαθμίσεις στο εξατάχυτο Dual Clutch Transmission (DCT) της Honda, το οποίο έχει ξανασχεδιαστεί για να βελτιώσει την αίσθηση χαμηλής ταχύτητας και το οποίο τώρα συνδέεται με το IMU για διαισθητική αλλαγή ταχυτήτων κατά τη στροφή.

Η πλήρης γκάμα εξοπλισμού είναι εξίσου εντυπωσιακή όπως πάντα: Μια έγχρωμη οθόνη αφής TFT 6,5 ιντσών παρέχει προσαρμόσιμες οθόνες και προσφέρει συνδεσιμότητα smartphone Apple CarPlay® και Android Auto®. Το cruise control, οι αναβαθμισμένες θερμαινόμενες λαβές, οι υποδοχές φόρτισης ACC και USB, τα αυτόματα φλας, τα σήματα έκτακτης στάσης (ESS) και το κεντρικό σταντ είναι όλα επίσης στάνταρ.

Τα μοντέλα 25YM NT1100 και NT1100 Electronic Suspension είναι διαθέσιμα στις ακόλουθες τρεις νέες επιλογές χρωμάτων:

  • Mat Warm Ash Μεταλλικό
  • Gunmetal Μαύρο Μεταλλικό
  • Pearl Hawkseye Μπλε