41ο Ράλλυ Φθιώτιδος 2024 – Δελτίο Τύπου Νο 2 Στην τελική ευθεία!

Λιγότερες από 30 ημέρες μας χωρίζουν από το 41ο Ράλλυ Φθιώτιδος που θα διεξαχθεί με επίκεντρο την πόλη της Λαμίας! Ο αγώνας που φέτος περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Tour European Rally(TER), αποτελώντας τον τέταρτο γύρο του, αποκτά διεθνή χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου.  Παράλληλα, το 41ο Ράλλυ Φθιώτιδος προσμετράει στο TER Historic, ενώ αποτελεί επίσης τον δεύτερο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου, τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), τον δεύτερο γύρο του  Κυπέλλου  αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές.

Ο ασφάλτινος αγώνας θα διοργανωθεί από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Λαμιέων, τον Δήμο Δελφών και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος.

 Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, από τις 10:00 έως τις 17:00, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας θα φιλοξενηθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος, τόσο του διεθνούς αγώνα, όσο και του αντίστοιχου του Ελληνικού πρωταθλήματος. Από τις 14:00 έως τις 17:00, σε ειδική διαδρομή στην περιοχή των Θερμοπυλών, μήκους 5,06 χλμ. θα διεξαχθεί προαιρετικό shakedown. Θα επιτραπούν έως 3 περάσματα για κάθε πλήρωμα και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα που θα βρουν στην ιστοσελίδα της ΑΛΑΛ (www.alal.gr), το αργότερο έως την Παρασκευή 21 Ιουνίου. Στη συνέχεια, στις 20:30, στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας θα διεξαχθεί η Πανηγυρική Εκκίνηση του 41ου  Ράλλυ Φθιώτιδος, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να χειροκροτήσει και να φωτογραφηθεί από κοντά με τους πρωταγωνιστές του Tour European Rally και με τους αντίστοιχους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου.

Για άλλη μια χρονιά, ο χώρος του Service Park θα φιλοξενηθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου η Γραμματεία και το κέντρο του αγώνα, χώρος  που στεγάζει τις εγκαταστάσεις του Ράλλυ Ακρόπολις, τα τελευταία χρόνια.

Για όσους αγωνιζόμενους δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα του Tour European Rally και σε αυτόν του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου, η «μάχη» θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου 29 Ιουνίου, στις 09:00. Τα πληρώματα θα αναχωρήσουν από το Service Park και θα αγωνιστούν αρχικά στην Ειδική Διαδρομή «Μοσχοκαρυά» (14,79 χλμ.) στις 09:33. Θα ακολουθήσει η Ειδική Διαδρομή «Υπάτη» (13,07 χλμ.) με ώρα έναρξης 10:36. Εν συνεχεία, τα πληρώματα θα επιστρέψουν στη Λαμία για το ενδιάμεσο Service προτού επαναλάβουν τις Ειδικές Διαδρομές «Μοσχοκαρυά» (12:59) και «Υπάτη» (14:02), οι οποίες να σημειωθεί πως χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε αγώνα ράλλυ. Το πρώτο αυτοκίνητο θα τερματίσει την πρώτη ημέρα του αγώνα στις 15:12 στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Το πρωί της Κυριακής 30 Ιουνίου στις 09:00 και έπειτα από ένα 10λεπτο Service, τα πληρώματα θα εκκινήσουν το δεύτερο και μεγαλύτερο σκέλος του αγώνα από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας με τις ειδικές διαδρομές της ημέρας να είναι γνωστές από το Ράλλυ Φθιώτιδος του 2023. Να σημειωθεί πως οι αγωνιζόμενοι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστορικών αυτοκινήτων και του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων θα λάβουν μέρος αποκλειστικά στο σκέλος της Κυριακής.

Πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας και 5η του αγώνα, είναι η μαραθώνια “Μπράλος-Παύλιανη”, (μήκος 30,35 χλμ.) που είναι και η μεγαλύτερη του ράλλυ. Θα ακολουθήσει η ειδική διαδρομή “Καλοσκοπή”, μήκους 10,92 χλμ με τα αγωνιστικά να επιστρέφουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Σε εκείνο το σημείο, θα ολοκληρωθεί ο αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου. Για τα πληρώματα που θα αγωνιστούν στο TER, καθώς επίσης και για τα Ιστορικά, ο αγώνας θα συνεχιστεί. Έπειτα, λοιπόν, από το ημίωρο Service στη Λαμία, θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο πέρασμα από τις Ειδικές Διαδρομές “Μπράλος-Παύλιανη ΙΙ” (12:34)  και “Καλοσκοπή II”(13:32), προκειμένου να ολοκληρωθούν τα 138.26 αγωνιστικά χιλιόμετρα, επί συνόλου 428.32 συνολικών χιλιομέτρων του διεθνούς αγώνα και τα πληρώματα να τερματίσουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας λίγο μετά τις 14:30.

Η απονομή των επάθλων για τους νικητές, όλων των θεσμών στους οποίους προσμετρά ο αγώνας, θα γίνει στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, μία ώρα μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου.

Το συνολικό μήκους του αγώνα που προσμετράει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου ανέρχεται σε 97 αγωνιστικά χιλιόμετρα, με το συνολικό μήκος να είναι 322,17 χλμ. Τα πληρώματα του Πρωταθλήματος των Ιστορικών θα αγωνιστούν συνολικά σε 4 Ειδικές Διαδρομές, μήκους 82,54 αγωνιστικών χιλιομέτρων, ενώ το συνολικό μήκος του αγώνα είναι 212,30 χλμ.

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στο 41ο Ράλλυ Φθιώτιδος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 23:59. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (ΣΔΔΑ).

Ο Επίσημος Πίνακας Ανακοινώσεων θα είναι ο ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων, που θα δημοσιεύεται στην εφαρμογή Sportity και θα είναι διαθέσιμος επίσης στην ιστοσελίδα του αγώνα www.alal.gr. Η εφαρμογή Sportity είναι διαθέσιμη για λήψη σε συσκευές iOS στο App Store και σε συσκευές Android στο Google Play. Ο κωδικός του καναλιού Sportity για τον αγώνα του TER είναι RFTER2024 και για τον αντίστοιχο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και Ιστορικών, RFNAT2024.

Μπορείτε να βρείτε τους Συμπληρωματικούς Κανονισμούς του αγώνα, καθώς επίσης το ωράριο και τους χάρτες του 41ου Ράλλυ Φθιώτιδος, στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.

Συμπληρωματικός Κανονισμός TER: https://tinyurl.com/SUPREGTER

Συμπληρωματικός Κανονισμός Ελληνικού Πρωταθλήματος και Ιστορικών:  https://tinyurl.com/SUPREGGR

Ιστοσελίδα αγώναhttps://www.alal.gr/rally-fthiotidos-2024-gr/

Facebookhttps://www.facebook.com/rallyfthiotidos

Instagram: https://www.instagram.com/rally_fthiotidos/

Ράλλυ_Φθιώτιδος_2024_Ωράριο