1ος Αγώνας ΚΟΦΑ Trial Time Πρωταθλήματος Kalivitis 4×4 2017

Διοργανώνεται απο τον Κυπριακό Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου (ΚΟΦΑ) την Κυριακή 26 Μαρτίου στην περιοχή Κελιών στην Λάρνακα ο πρώτος αγώνας πρωταθλήματος Trial Time, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Ο αγώνας αναμένεται να ξεκινήσει με το αναγνωριστικό πέρασμα στις 10:00 και στην σύνέχεια γύρω στις 10:30 θα ξεκινήσει το πρώτο χρονομετρημένο πέρασμα.

Ο σχεδιασμός και οι διαστάσεις της πίστας είναι στο μεγαλύτερο μήκος που επιτρέπει ο κανονισμός και έτσι τα αγωνιστικά θα μπορούν να αναπτύξουν ψηλές ταχύτητες, προσφέροντας αρκετό θέαμα. Η συνολική απόσταση της ειδική διαδρομής είναι 2,3 χιλιόμετρα περίπου, συνολικά με τους δύο γύρους που θα κάνουν οι διαγωνιζόμενοι σε κάθε χρονομετρημένη προσπάθεια.

Οι συμμετοχές, παρά το γεγονός ότι είναι λίγες στον αριθμό, εντούτοις δεν παύουν να είναι εξαιρετικές σε ποιότητα και να μας προϊδεάζουν για ένα θεαματικό αγώνα. Ξεχωρίζει η παρουσία του περσινού νικητή και στους δύο αγώνες που διεξήχθησαν Νικόλα Ευσταθίου, αλλά και η συμμετοχή έκπληξη του κυρίου Σώτου Τρικωμίτη.

Στον αγώνα θα βρίσκεται και η μοναδική κυπριακή συμμετοχή στο Rally Dakar 2017, ο οποίος ήταν και ο πρώτος και μοναδικός τερματισμός υπό Κυπριακή σημαία στον πλέων σκληροτράχηλο αγώνα του κόσμου, ο Roman Starikovich. Ο Starikovich αν και δεν θα διαγωνιστεί στον εν λόγω αγώνα, λόγο του ότι το αγωνιστικό του Land Rover Dessert Warrior δεν έχει ακόμα επιστρέψει απο την Αργεντινή, θα τιμηθεί απο τον ΚΟΦΑ σε τελετή κατά την διάρκεια των απονομών του αγώνα για την μεγάλη του επιτυχία με τα χρώματα της Κύπρου. Ευχής έργο θα ήταν να τον δούμε και σαν διαγωνιζόμενο στον επόμενο αγώνα.
Η πρόσβαση στον αγώνα για όσους φίλους ενδιαφέρονται να τον παρακολουθήσουν, είναι πολύ εύκολη. Απο τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς με κατεύθυνση προς Παραλίμνι-Αγία Νάπα βγείτε στην έξοδο προς Κελιά, προχωρήστε γύρο στα 500 μέτρα όπου θα δείτε στα αριστερά σας την πίστα του αγώνα.