ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΟΤΟΚΡΟΣ ΕΚΟ – SILKOLENE – 6ος Αγώνας: Αγκαλιά με τον τίτλο ο Χρύσανθος Γεωργίου

Με νικητή τον Χρύσανθο Γεωργίου ολοκληρώθηκε αισίως και ο έκτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross EKO – SILKOLENE, ο οποίος διεξήχθη στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά την Κυριακή 9 Απριλίου, με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Θέαμα και ωραίες μάχες ήταν στο μενού του αγώνα, ειδικότερα στην κατηγορία ΜΧ1 όπου αγωνίστηκαν οι Μάριος και Μιχάλης Πάμπουκκας, με τον ανταγωνισμό να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

Το τοπίο σε ορισμένες κατηγορίες άρχισε να ξεκαθαρίζει, ενώ υπάρχουν ακόμα ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα σε κάποιες άλλες.

ΜΧ 1 – Κέρδισε και βλέπει τίτλο ο Apache

Οι Μάριος και Μιχάλης Πάμπουκκας αποφάσισαν να στηθούν και πάλι πίσω από την μπάρα εκκίνησης και επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση αλλάζοντας τα δεδομένα στην μεγάλη κατηγορία. Είχαν από ένα καλό σκέλος και απέδειξαν ότι μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί παρά το γεγονός ότι δεν ακολουθούν όλο το πρωτάθλημα. Όσον αφορά τον περσινό πρωταθλητή, ο Χρύσανθου Γεωργίου κέρδισε και πλέον είναι αγκαλιά με τον τίτλο.

Στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους αυτός που έφυγε καλύτερα και προηγήθηκε ήταν ο Μιχάλης Πάμπουκκας ακολουθούμενος από τον αδερφό του Μάριο, τον Χρύσανθο Γεωργίου και τον Χρήστο Τσαγγαρά.

Νωρίς ο Μιχάλης Πάμπουκκας είχε πτώση και στην πρωτοπορία πέρασε ο Τσαγγαράς ακολουθούμενος από τον Μάριο Πάμπουκκα και τον Χρύσανθο Γεωργίου. Ο περσινός πρωταθλητής άρχισε να ανακάμπτει φτάνοντας αρχικά τον Μάριο Πάμπουκκα και με την πρώτη ευκαιρία κατάφερε να τον περάσει.

Επόμενος στόχος ήταν ο Τσαγγαράς, ο οποίος βρισκόταν στην πρωτοπορία. Μέχρι τα μέσα του σκέλους έφτασε και πέρασε και τον Τσαγγαρά και από κει και πέρα έλεγξε το ρυθμό και τερμάτισε πρώτος.

Ο Τσαγγαράς τερμάτισε δεύτερος, ο Μάριος Πάμπουκκας τρίτος, ο Μιχάλης Πάμπουκκας τέταρτος και ο Γιωργος Παπαλοΐζου πέμπτος.

Η εκκίνηση του δεύτερου σκέλους ήταν μια επανάληψη του πρώτου. Ο Μιχάλης Πάμπουκκας έστριψε πρώτος και προηγήθηκε, με τον Γιώργο Παπαλοΐζου να πλασάρετε δεύτερος και τον Μάριο Πάμπουκκα να είναι τρίτος. Ο Χρύσανθος Γεωργίου βρισκόταν στην τέταρτη θέση και ο Τσαγγαράς πέμπτος, με τους δυο πρωταγωνιστές του φετινού πρωταθλήματος να έχουν από την αρχή του σκέλους δύσκολο έργο.

Μπροστά ο Μιχάλης Πάμπουκκας συνέχισε να προηγείται την ίδια στιγμή που ο Παπαλοΐζου έχασε θέσεις και από δεύτερος οπισθοχώρησε πέμπτος. Δεύτερος ανέβηκε ο Μάριος Πάμπουκκας, τρίτος ο Γεωργίου και τέταρτος ο Τσαγγαράς.

Μετά από ωραία μάχη ο Γεωργίου κατάφερε να περάσει τον Μάριο Πάμπουκκα και έχοντας καλό ρυθμό έφτασε και τον πρωτοπόρο Μιχάλη Πάμπουκκα όπου κατάφερε επίσης να τον περάσει. Θέση κέρδισε και ο Τσαγγαράς που είχε περάσει τον Μάριο Πάμπουκκα όντας πλέον τρίτος.

Αυτή η διάταξη έμεινε για ορισμένους γύρους μέχρι τη στιγμή που ο Μάριος Πάμπουκκας αντέδρασε και πέρασε τον Τσαγγαρά. Ακολούθως αντιμετώπισε πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του αποχωρώντας από το σκέλος γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Τσαγγαράς ανεβαίνοντας ξανά τρίτος.

Το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε νικητή τον Γεωργίου, με τους Μιχάλη Πάμπουκκα και Τσαγγαρά να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Ο Παπαλοΐζου έμεινε τέταρτος ενώ ο Μάριος Πάμπουκκας δεν ολοκλήρωσε το σκέλος.

Νικητής στον αγώνα με τερματισμούς 1-1 αναδείχθηκε ο Χρύσανθος Γεωργίου, ο οποίος με ένα αγώνα να απομένει είναι αγκαλιά με τον τίτλο.

Ο Χρήστος Τσαγγαράς συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση ενώ στην τελευταία θέση του βάθρου ανέβηκε ο Μιχάλης Πάμπουκκας. Γιώργος Παπαλοΐζου και Μάριος Πάμπουκκας τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

ΜΧ 2 –  Επέστρεψε δριμύτερος Γεωργίου

Μετά την απουσία στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς τον προηγούμενο αγώνα λόγω τραυματισμού, ο περσινός πρωταθλητής Άριστος Γεωργίου επέστρεψε στην αγωνιστική δράση δριμύτερος και ήταν ο κερδισμένος της έκτης αγωνιστικής συνάντησης.

Στο πρώτο σκέλος ήταν πραγματικά ασυναγώνιστος και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης σε κανένα αφού κέρδισε σχετικά εύκολα, με τον πρωτοπόρο στην βαθμολογία Αριστόδημο Έλληνα να ολοκληρώνει δεύτερος και τον μαχητικό Χρήστο Δημητρίου να τερματίζει τρίτος.

Στο δεύτερο σκέλος, παρόλο που ο Γεωργίου βρέθηκε πίσω από τον Έλληνα για αρκετούς γύρους, εντούτοις με σωστή τακτική κατάφερε να περάσει πρώτος λίγο μετά το μέσο της διαδικασίας και να παραμείνει εκεί μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Έλληνας συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση, ενώ αυτή τη φορά τρίτος τερμάτισε ο Πέτρος Θεοφάνους.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Γεωργίου νικητή, τον Έλληνα δεύτερο και τρίτο τον Θεοφάνους, με τον τελευταίο να ισοβαθμεί με τον Δημητρίου όμως λόγο καλύτερου αποτελέσματος στο δεύτερο σκέλος να ανεβαίνει στην τελευταία θέση του βάθρου.

Ο Χρήστος Καΐκκης ολοκλήρωσε τον αγώνα στην πέμπτη θέση, ο Χρύσης Χρυσάνθου τερμάτισε έκτος και έβδομος ο Γιώργος Παουλλής.

Στην βαθμολογία ο Έλληνας εξακολουθεί να προηγείται, με την διαφορά από τον Γεωργίου να είναι στους εννέα βαθμούς και όλα θα κριθούν στο μεγάλο φινάλε του πρωταθλήματος.

MX3 OVER – Κέρδισε ο Σάββα, το πλεονέκτημα στον Τσαγαρά

Μπόλικη δράση και κοντράστ συναισθημάτων είχαμε στα δυο σκέλη της κατηγορίας MX3 OVER. Σάββας Σάββα και Μαρίνος Τσαγγαράς τα έδωσαν όλα για τη νίκη, με τον πρώτο να τα καταφέρνει μεν, όμως το πλεονέκτημα να παραμένει στον Τσαγγαρά.

Στο πρώτο σκέλος ο Τσαγγαράς ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη εκκίνηση και προηγήθηκε, με τον Σάββα να ακολουθά από κοντά. Μία πτώση του Τσαγγαρά έφερε τον Σάββα πρώτο και όλα έδειχναν ότι η πλάστιγγα θα έγερνε προς το μέρος του.

Όπως φάνηκε όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει αφού μια πτώση αυτή τη φορά από τον Σάββα έφερε τον Τσαγγαρά πρώτο όπου παράλληλα κέρδισε το σκέλος.

Ο Σάββα έμεινε τελικά δεύτερος ενώ η σταθερή απόδοση του Ζανέτου Κουμάση του χάρισε την τρίτη θέση.

Στο δεύτερο σκέλος ο Τσαγγαράς έφυγε καλύτερα από όλους στην εκκίνηση και προηγήθηκε, με τον Σάββα να ακολουθεί κατά πόδας. Στον δεύτερο γύρο ο Σάββα πέρασε πρώτος και από κει και πέρα διατήρησε τη θέση μέχρι και το τέλος του σκέλους. Ο Τσαγγαράς ολοκλήρωσε δεύτερος και ο Κουμάση για ακόμα μια φορά τρίτος.

Μετά από ισοβαθμία η νίκη στον αγώνα πήγε στον Σάββα, με τους Τσαγγαρά και Κουμάση να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους πήρε την τέταρτη θέση στον αγώνα, πέμπτος τερμάτισε ο Γιώργος Σιδρένιος, έκτος ο Γιώργος Τσαγγαράς και έβδομος ο Κυριάκος Θεοχαρίδης.

ΜΧ ΟΡΕΝ – Αέρας ο Χρήστος Ευσταθίου

Μεγάλος πρωταγωνιστής στην κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ ήταν ο Χρήστος Ευσταθίου. Όντας σε μεγάλη μέρα δεν είχε κανένα πρόβλημα να προηγηθεί και στα δυο σκέλη και χωρίς να απειληθεί να κερδίσει με σχετική ευκολία και τις δυο φορές.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Pieter Izak Brink έκανε ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση και αυτή τη φορά χωρίς να μπλεχτεί σε περιπέτειες τερμάτισε και τις δυο φορές δεύτερος παραμένοντας έτσι πρώτος στην βαθμολογία.

Βρυώνης Βλασίου και Χρήστος Κλεόπα μοιράστηκαν από μια τρίτη και μια τέταρτη θέση στα δυο σκέλη ισοβαθμώντας στο τέλος του αγώνα, με την τελευταία θέση στο βάθρο να καταλήγει στον Βλασίου.

Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Χρήστος Ευσταθίου ο οποίος με αυτό το αποτέλεσμα σημείωσε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο θεσμό.

Ο Pieter Izak Brink με την δεύτερη θέση στον αγώνα εξακολουθεί να προηγείται στην βαθμολογία έχοντας τον πρώτο λόγο για τον φετινό τίτλο. Τρίτος ολοκλήρωσε ο Βρυώνης Βλασίου, τέταρτος ο Χρήστος Κλεόπα και πέμπτος ο Μάριος Παύλου, ο οποίος ισοβάθμησε με τον Παναγιώτη Παύλου που έμεινε έκτος. Στην έβδομο θέση τερμάτισε ο Γιώργος Νέστωρος ενώ ο Mustafa Dersevδεν αγωνίστηκε.

MX OPEN FREE – Κέρδισε και πέρασε πρώτος ο Doroszkiewicz

Πέτυχε το ζητούμενο στην κατηγορία MXOPEN FREE ο AdamDoroszkiewicz, το οποίο ήταν η νίκη που θα του επέτρεπε να ανατρέψει τα δεδομένα στην βαθμολογία.

Ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα και επικράτησε εύκολα και στα δυο σκέλη. Ο Ανδρέας Ιακώβου πήρε την δεύτερη θέση και στα δυο σκέλη, με τον Γιάννο Αλεξάνδρου να καταλαμβάνει την τρίτη θέση και στις δυο περιπτώσεις.

Στην βαθμολογία ο Doroszkiewicz μετά τη νίκη πέρασε επικεφαλής στην βαθμολογία με δυο βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Αλεξάνδρου και ο τελευταίος αγώνας όπου θα κριθεί και ο τίτλος αναμένεται συγκλονιστικός.

Ο Ανδρέας Ιακώβου ολοκλήρωσε στην δεύτερη θέση, τρίτος πλασαρίστηκε ο Γιάννος Αλεξάνδρου και τέταρτος τερμάτισε ο Ανδρέας Χούτρης.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Ευτύχιος Ζάκου, έκτος ο Ανδρέας Νέστωρα και έβδομος ο Ανδρέας Αντωνίου. Άτυχος φάνηκε ο Ανδρέας Χρυσοστόμου, ο οποίος είχε πτώση στο πρώτο σκέλος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα.

MX VETERAN – Κέρδισε ο Καρατσιόλης και συνεχίζει να ελπίζει

Μεγάλο σασπένς έχει η κατηγορία MX VETERAN όπου οι δυο φετινοί πρωταγωνιστές, Αρτέμης Καρατσιόλης και Ανδρέας Μιχαήλ συνέχισαν να μονοπωλούν τις νίκες στα σκέλη.

Στο πρώτο ο Μιχαήλ πήρε προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι το τέλος, παίρνοντας τη νίκη, με τους Καρατσιόλη, Γιαννάκη Γιάγκου και Αντρέα Ιωάννου να τερματίζουν στις υπόλοιπες θέσεις.

Στο δεύτερο σκέλος ο Καρατσιόλης που αγωνιζόταν τραυματίας έπρεπε να υπερβάλει εαυτόν αν ήθελε να διατηρήσει τις ελπίδες για τίτλο ζωντανές.

Παρόλο που ο Μιχαήλ προηγήθηκε μετά την εκκίνηση, εντούτοις ο Καρατσιόλης βρήκε τη δύναμη αρχικά να κρατηθεί κοντά στον αντίπαλο του και ακολούθως να τον περάσει, με αποτέλεσμα να κερδίσει το σκέλος.

Ο Μιχαήλ έμεινε δεύτερος, τρίτος ο Γιάγκου και τέταρτος ο Ιωάννου.

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα όλα θα ξεκαθαρίσουν στον τελευταίο αγώνα όπου ο Καρατσιόλης χρειάζετε να κερδίσει και τα δυο σκέλη, εν αντιθέσει με τον Μιχαήλ που βολεύεται και με ισοπαλία.

ΜΧ 85 – Ο Λούκας Σοφοκλέους έκλεψε την παράσταση

Ασυναγώνιστος ήταν ο Λούκας Σοφοκλέους στην κατηγορία ΜΧ 85. Βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και κατάφερε να επιβληθεί και στα δυο σκέλη μετά από πολύ καλές επιδόσεις.

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος έκανε έξυπνο αγώνα καθώς κύριος του στόχος ήταν να τερματίσει μπροστά από τον κυριότερο αντίπαλο του για τον τίτλο, τον Θεόφιλο.

Ο στόχος επετεύχθη αφού και στις δυο περιπτώσεις ήταν δεύτερος, με τον Θεόφιλο να τερματίζει τέταρτος και τρίτος στα δυο σκέλη.

Νικητής από την Ποταμιά αναδείχθηκε ο Σοφοκλέους και δεύτερος ολοκλήρωσε ο Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει και τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Ο Θεόφιλος έμεινε τρίτος, τέταρτος τερμάτισε ο GregoryLesman και πέμπτος ο Λεονάρδος Μιχαήλ.

ΜΧ 65 – Νικητής ο Λοΐζος Καμέρης

Στην κατηγορία των μικρών, ο Λοΐζος Καμέρης ήταν ο αναβάτης που κέρδισε και τα δυο σκέλη, με τον Γιώργο Δημητρίου να τερματίζει δεύτρος και τις δυο φορές. Ο Αχιλλέας Σοφοκλέους ήταν τρίτος και στα δυο σκέλη και ο Σέργιος Παουλλής τέταρτος.

Μετά και από αυτά τα αποτελέσματα ο Λοΐζος Καμέρης είναι ο νικητής στον αγώνα, δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Δημητρίου, τρίτος ο Αχιλλέας Σοφοκλέους και τέταρτος ο Σέργιος Παουλλής.

Η σεζόν 2022/2023 ολοκληρώνετε στις 7 Μαΐου με τον έβδομο και τελευταίο αγώνα του ημερολογίου. Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγάλο φινάλε θα διεξαχθεί και πάλι στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά.