ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS – 7ος γύρος: ΣΟΥΗΔΙΑ Εντός έδρας νίκη για τον Johan Kristoffersson

Ο Σουηδός Johan Kristoffersson ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα της πατρίδας του μετά από μια αλάνθαστη εμφάνιση στον τελικό του Holjes στο Swecon World RX of Sweden. Αυτός ήταν και ο έβδομος γύρος του πρωταθλήματος World Rallycross της FIA που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Monster Energy. Η νίκη του Kristoffersson του δίνει περισσότερη άνεση στην κορυφή του πρωταθλήματος, με τον Σουηδό να διαθέτει 31 περισσότερους βαθμούς από τον άλλο οδηγό της PSRX Volkswagen Sweden, Petter Solberg που πλέον βρίσκεται δεύτερος. Ο Mattias Ekstrom δεν κατάφερε να αγωνιστεί λόγο των υποχρεώσεων του στο πρωτάθλημα DTM, και σαν αποτέλεσμα έπεσε στην τρίτη θέση.

Ο Andreas Bakkerud ήταν ο κάτοχος του δεύτερου σκαλοπατιού του βάθρου για την Hoonigan Racing Division ενώ τρίτος τερμάτισε ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC, Sebastien Loeb. Ο δυο φορές πρωταθλητής του World RX, Solberg, είδε τον κινητήρα του να σβήνει στην εκκίνηση του ημιτελικού του, ενώ είχε και έξοδο στον ίδιο αγώνα μετά από ένα συμβάν με τον  Timo Scheider της MJP Racing Team Austria. Αμφότεροι τερμάτισαν έβδομος και δέκατος αντίστοιχα.

«Νοιώθω υπέροχα» δήλωσε ο Kristoffersson μετά τη νίκη του. «Θα χρειαστώ καιρό να ξεχάσω το συναίσθημα των δυο συνεχόμενων νικών. Δουλεύαμε πυρετωδώς με την ομάδα μετά την Νορβηγία για να διατηρήσουμε τον ρυθμό μας ψηλά και να έχουμε το σωστό στήσιμο. Είμαι περήφανος που κράτησα ξανά την σημαία της PSRX ψηλά. Έχουμε μαζέψει έξι βάθρα φέτος, στην σειρά. Στο rallycross όμως τα πάντα είναι πιθανά οπόταν θα παραμείνουμε συγκεντρωμένοι».

Ο δεύτερος Bakkerud πρόσθεσε: «Η πίστα με βολεύει αρκετά αλλά χρειάστηκε να πιέσουμε πολύ από το ξεκίνημα. Θέλεις και λίγη τύχη στο Holjes, αλλά και υποστήριξη την οποία είχα καθώς έχω εδώ πολλούς φίλους αφού διέμενα στο Torsby στο παρελθόν που είναι μόλις μια ώρα από εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος με την δεύτερη θέση. Έχουμε λίγο κενό πριν από τον αγώνα του Καναδά, ελπίζω να είναι αρκετό για να αποσυντονιστεί λίγο ο Johan που φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα αυτό το διάστημα».

Με την σειρά του ο Loeb δήλωσε: «Είχαμε ένα καλό σαββατοκύριακο και πάντα μου αρέσει ο αγώνας εδώ, το αυτοκίνητο ήταν καλό. Ήμουν ευχαριστημένος με τα προκριματικά. Χρειαζόμαστε ακόμη λίγη ταχύτητα για να μπορούμε να παλέψουμε για νίκες, αυτό φάνηκε καθαρά με τον Johan απλά να χάνεται μπροστά. Δυστυχώς δεν θα έχω χρόνο να κάνω δοκιμές πριν τον Καναδά καθώς φεύγω την Τετάρτη για Ρωσία όπου θα λάβω μέρος στο Silk Way Rally».

Βαθμολογία οδηγών

1 Johan KRISTOFFERSSON            VW POLO GTI            181

2 Petter SOLBERG                             VW POLO GTI            150

3 Mattias EKSTROM                          AUDI S1                      143

4 Sebastien LOEB                              PEUGEOT 208           125

5 Andreas BAKKERUD                       FORD FOCUS RS     124

6 Timmy HANSEN                              PEUGEOT 208           121

7 Ken BLOCK                                     FORD FIESTA            77

8 Timo Scheider                                  FORD FIESTA            67

9 Kevin Eriksson                                 FORD FIESTA            64

10 TImur Timerzyanov                       FORD FIESTA            60