Ο Carlos Sainz Junior στο Rally Monte Carlo

Ο οδηγός της Renault Formula 1 Carlos Sainz Junior, θα κάνει το ντεμπούτο του στο rally του Monte Carlo αυτή την εβδομάδα.

Ο 23χρονος θα οδηγήσει έναν Renault Megane R.S. στην μήκους 14 χιλιομέτρων Col de Braus powerstage την Κυριακή.

Ο Sainz θα τρέξει σαν πλοηγός σε ένα VIP Course Car, πριν οι οδηγοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ ξεκινήσουν την SS17 για να αγωνιστούν για τους πέντε επιπλέων βαθμούς την νίκης στην ειδική.

Ο Ισπανός είναι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που του δόθηκε να οδηγήσει σε μια ειδική διαδρομή, εκεί που είχε σημαντική παρουσία σε μεγάλο βαθμό ο πατέρας του – δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι – Carlos Sainz, ο οποίος πέτυχε τρείς νίκες στον αγώνα του Μόντε Κάρλο.

“Ανυπομονώ πραγματικά να δοκιμάσω το Rally Monte Carlo για πρώτη φορά”, δήλωσε ο Sainz Jr. “Έχω κάνει πολλά δοκιμαστικά με τον μπαμπά μου καθώς έχουμε ένα αυτοκίνητο ράλι στο σπίτι μας στην ύπαιθρο, έτσι έχουμε κάνει πολλές χωμάτινες ειδικές και ακόμη συνεχίζω να μαθαίνω.

“Έχω ακούσει τόσα πολλά για αυτό από το μπαμπά μου, το πόσο δύσκολες είναι οι ειδικές διαδρομές, πως οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή από το χιόνι στη βροχή ή τον λαμπερό ήλιο και φυσικά πως χρειάζεστε νεύρα από σίδερο για μερικά από αυτά τα περάσματα στο βουνό με τις φουρκέτες!

“Θα είναι πραγματικά συναρπαστικό το να συμμετάσχω σε ένα τέτοιο θρυλικό αγώνα πίσω από το τιμόνι ενός Renault Megane R.S, το οποίο θα είναι εφοδιασμένο με ελαστικά χιονιού, ώστε να μπορώ να πάρω μια πιο ολοκληρωμένη αίσθηση του αγώνα”.