M-Sport: Όλα έτοιμα για το Monte Carlo

Η πρωταθλήτρια ομάδα της M-Sport Ford World Rally Team είναι έτοιμη για την εκκίνηση της φετινής σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πίσω από το τιμόνι του EcoBoost-powered Ford Fiesta WRC, έτοιμοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον πρώτο αγώνα στο Monte Carlo, θα είναι οι Sebastian Ogier, Elfyn Evans και Brian Bouffier.

Η M-Sport πραγματοποίησε δυο σετ δοκιμών, ένα στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς για σκοπούς εξέλιξης του αυτοκινήτου και ένα την προηγούμενη βδομάδα με σκοπό την καλύτερη ρύθμιση του αγωνιστικού εν όψη του πρώτου αγώνα. Σκληρός ανταγωνισμός περιμένει όλους στην ομάδα και όλοι είναι αποφασισμένοι για το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα.

Το Monte Carlo είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους οδηγούς αγώνων ράλι και όλοι θα πιέσουν στο όριο ούτως ώστε να κερδίσουν τον αγώνα. Ο άστατος καιρός, δημιουργεί ακραίες συνθήκες και τα πληρώματα συναντούν χιόνι, πάγο και στεγνή άσφαλτο σε μια  μόνο ειδική. Η επιλογή των ελαστικών είναι πολύ σημαντική σε αυτό τον αγώνα και όλοι θα προσπαθήσουν να διαλέξουν τον καλύτερο συνδυασμό, ενώ μεγάλη σημασία θα παίξει και η στρατηγική που θα ακολουθήσουν.

Για το σκοπό αυτό η M-Sport επιστράτευσε 22 άτομα αποκλειστικά για την παρακολούθηση και ενημέρωση των καιρικών συνθηκών και του οδοστρώματος στις ειδικές διαδρομές. Μεταξύ αυτών είναι και διάσημα ονόματα όπως οι Simon Jean, Phil Mills και ο Jarmo Lehtinen.

Φέτος η πρόκληση θα είναι μεγαλύτερη, καθώς ο αγώνας ξεκινά με την ειδική διαδρομή Sisteron, η οποία θα είναι σε αντίστροφη φορά από πέρσι και θα διεξαχθεί βράδυ.

Η περσινή χρονιά ήταν η πιο πετυχημένη στην ιστορία της M-Sport, καθώς κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα σε οδηγούς και κατασκευαστές και το αφεντικό της ομάδας και αγωνιστικός διευθυντής Malcolm Wilson είναι αποφασισμένος τα το επαναλάβει αυτό και φέτος. Η ομάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί και τους δυο τίτλους,  όμως παράλληλα γνωρίζει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος από ποτέ.

«Η περσινή χρονιά ήταν η πιο πετυχημένη στην ιστορία μας και αυτό θέλουμε να το επαναλάβουμε και φέτος. Δεν σταματήσαμε σε κανένα σημείο την σκληρή δουλειά και όλοι εργάζονταν πυρετωδώς ούτως ώστε να διασφαλίσουν ότι θα ξεκινήσουμε το 2018 θετικά», είπε ο Malcolm Wilson.

«Ολοκληρώσαμε δυο σετ δοκιμών και όλοι στην ομάδα είναι αποφασισμένοι για το καλύτερο. Μπορεί να μην ήταν εφικτό να κάνουμε μεγάλες αλλαγές στο αυτοκίνητο ελέω των κανονισμών, όμως εργαστήκαμε μαζί με τους συνεργάτες μας ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ένα δυνατό πακέτο».

«Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν και περιμένω ότι ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέπεις ποιος θα κερδίσει αυτή τη βδομάδα και αυτό από μόνο του είναι φανταστικό για το άθλημα. Έχουμε τρείς πολύ ικανούς και έξυπνους οδηγούς, τους Sebastian, Elfyn και Bryan οι οποίοι έχουν όλα τα φόντα για να κερδίσουν στο Monte Carlo. Αυτός είναι ο στόχος μας, όμως θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Όπως όλοι οι φίλοι των ράλι αγωνιούν για την έναρξη της σεζόν, την ίδια αγωνία νοιώθω και εγώ.»

Οι Sebastian Ogier-Julien Ingrasia ξεκινούν τον φετινό αγώνα σαν φαβορί και παρά το γεγονός ότι δύσκολα μπορούν να γίνουν προβλέψεις, λίγοι είναι αυτοί που θα στοιχημάτιζαν εναντίων των Γάλλων. Στο Monte Carlo μετρούν πέντε νίκες, μια όταν ο αγώνας προσμετρούσε στο IRC το 2009 και τις υπόλοιπες τέσσερις από το 2014 και μετά.

«Ξεκινάμε τη σεζόν με ένα αγώνα ο οποίος είναι το αποκορύφωμα για μένα, καθώς αγωνίζομαι στο σπίτι μου. Πάντα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και προσπαθώ να τερματίζω ψηλά», είπε ο Ogier και συνέχισε, «ξεκινήσαμε κάτι πολύ καλό εδώ πέρυσι και θέλουμε να κτίσουμε σε αυτό για το 2018. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ, καθώς ο ανταγωνισμός φέτος θα είναι σκληρός. Όλες οι ομάδες έχουν το αυτοκίνητο και τον οδηγό που μπορεί να κερδίσει, έτσι όλοι αποτελούν απειλή και πρέπει να είμαστε έτοιμοι από την αρχή».

«Θα είναι δύσκολο το ξεκίνημα στη σεζόν και η μεγαλύτερη δοκιμασία είναι οι καιρικές συνθήκες, καθώς μπορεί σε μια ειδική διαδρομή να συναντήσουμε από στεγνή άσφαλτο μέχρι πάγο και χιόνι. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά αν καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

«Ξεκινάμε φέτος έχοντας μια πολύ μεγάλη πρόκληση μπροστά μας, καθώς η πρώτη ειδική (Sisteron) θα είναι σε ανάποδη φορά και βράδυ. Δεν υπάρχει κάτι πιο δύσκολο από αυτό, όμως αυτό είναι το Monte».