Μοναδικά χαρακτηριστικά στην κατηγορία από τις Mercedes-Benz CLE Coupe / Cabrio

Η Mercedes-Benz συνεχίζει τη μακρά παράδοσή της στα σπορ, κομψά αυτοκίνητα με την παρουσίαση της νέας CLE σε εκδόσεις Coupe και Cabrio.

Το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες από τις σειρές της C-Class και της E-Class, προσθέτοντας μια εκφραστική και καθόλα δυναμική σχεδίαση αλλά και ένα αποκλειστικό εξοπλισμό άνεσης για μέγιστη εξατομίκευση από τον ιδιοκτήτη του. Το νέο δίθυρο αυτοκίνητο του Γερμανού κατασκευαστή ακολουθεί το δικό του δρόμο, εκπληρώνει τις επιθυμίες πολλών πελατών της μάρκας που θέλουν ένα κουπέ μοντέλο που να τοποθετείται ανάμεσα στις κατηγορίες των C και E-Class.

Η νέες CLE Coupé και Cabrio συνδυάζουν  αυτές τις σπορ, κομψές αναλογίες με τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Mercedes-Benz. Ο εξωτερικός σχεδιασμός ξεχωρίζει από το μακρύ μεταξόνιο, την έντονη κλίση της οροφής αλλά και τη μακρύτερη πίσω προεξοχή του αμαξώματος. Στοιχεία που, μαζί με τους τονισμένους θόλους των τροχών και την χαρακτηριστική μπροστινή μάσκα, συνθέτουν ένα μοναδικό σύνολο στο δρόμο που δεν περνά απαρατήρητο.

Με μήκος 4.850 χιλιοστά, πλάτος 1.860 χιλιοστά και ύψος 1.428 χιλιοστά, το νέο δίθυρο είναι το μεγαλύτερο κουπέ στη μεσαία κατηγορία. Με τη φιλοσοφία διαστάσεων του –ιδίως το μακρύτερο κατά 25 χιλιοστά μεταξόνιο – η CLE Coupé προσφέρει σημαντικά περισσότερο χώρο από το C-Class Coupé. Ειδικά οι πίσω επιβάτες επωφελούνται από 10 χιλιοστά περισσότερο χώρο για το κεφάλι, 19 χιλιοστά περισσότερο χώρο για τους ώμους και τους αγκώνες και 72 χιλιοστά περισσότερο χώρο για τα γόνατα. Επίσης, η χωρητικότητα για αποσκευές αυξήθηκε κατά 60 λίτρα.

Όσον αφορά την ανοικτή έκδοση, η ηλεκτρική υφασμάτινη μαλακή οροφή με εξαιρετική ακουστική συμβάλλει στη χρηστικότητα της CLE Cabriolet όλο το χρόνο. Διατίθεται στα χρώματα μαύρο, κόκκινο ή γκρι ενώ η πολυστρωματική μονωτική της δομή παρέχει τη βάση για την καλύτερη θερμική άνεση όλες τις εποχές. Ανοίγει και κλείνει μέσα σε 20 δευτερόλεπτα με ταχύτητες μέχρι και 60 km/h ενώ, όταν είναι κλειστή, απομονώνεται σε ειδικό χώρο ξεχωριστά από τον υπόλοιπο χώρο αποσκευών.

Η πολυτέλεια, η άνεση και το άψογο φινίρισμα είναι σήμα κατατεθέν της Mercedes-Benz στο εσωτερικό. Εκεί όπου ξεχωρίζει η ανεξάρτητη, πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών, και η κεντρική οθόνη 11,9 ιντσών. Ο δυναμικός φωτισμός περιβάλλοντος με 64 χρώματα εκτείνεται με μια λωρίδα φωτός από το ταμπλό, στις πόρτες και προς τα πίσω, ανάλογα με τη διάθεση οδηγού και επιβατών. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι τα εμπρός καθίσματα με σπορ σχεδίαση, που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τη CLE. Σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα ήχου Surround Burmester® 3D, το καθένα έχει δύο ηχεία στο επίπεδο των προσκέφαλων και έτσι δημιουργεί μια ιδιαίτερα ξεχωριστή μουσική εμπειρία με Dolby Atmos και Spatial Audio. Η νέα CLE Coupé / Cabrio υιοθετεί πολλές ψηφιακές καινοτομίες από τη νέα E-Class. Για παράδειγμα, διαθέτει την τρίτη γενιά του συστήματος infotainment MBUX που προσφέρει μια εξαιρετικά διαδραστική εμπειρία ψυχαγωγίας και ένα νέο επίπεδο εξατομίκευσης με αυτοματοποιημένες λειτουργίες για τον οδηγό.

Όλοι οι κινητήρες, τόσο στην έκδοση coupe όσο και στην cabrio, είναι ήπιοι υβριδικοί με ενσωματωμένη γεννήτρια εκκίνησης και ηλεκτρικό σύστημα 48 volt. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής δύο δίλιτρων τετρακύλινδρων βενζίνης και πετρελαίου μονάδων απόδοσης από 197 μέχρι 258 ίππων ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο βενζινοκινητήρας 3,0 λίτρων straight-six για την CLE 450 4MATIC με 381 ίππους και 500 Nm ροπής.

Το πλαίσιο της νέας CLE είναι χαμηλωμένο κατά 15 χιλιοστά ενώ με το προαιρετικό σύστημα DYNAMIC BODY CONTROL – με συνεχώς ρυθμιζόμενη απόσβεση στον εμπρός και πίσω άξονα – εξασφαλίζει ιδιαίτερα ευέλικτη και ταυτόχρονα άνετη οδηγική απόλαυση.

Τόσο η CLE Coupé όσο και η CLE Cabriolet είναι διαθέσιμα προς παραγγελία από τους εκθεσιακούς χώρους της CiC σε όλες τις πόλεις.