Μακριά από τα προβλήματα ο Σερδερίδης!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η περιπέτεια του Ιορδάνη Σερδερίδη στο Ράλλυ Γερμανίας. Ο Έλληνας οδηγός μετά το πρώτο σκέλος βρίσκεται στην 11η θέση  του WRC2, αποφεύγοντας τα προβλήματα και όντας εντός των αρχικών στόχων, ατενίζει με αισιοδοξία τη συνέχεια του αγώνα. Η μέρα ήταν αρκετά δύσκολη με ουκ ολίγα πληρώματα να τα βρίσκουν σκούρα και να εγκαταλείπουν νωρίς την προσπάθειά τους.

Το σκέλος της Παρασκευής περιελάμβανε 5 απαιτητικές διαδρομές που έκρυβαν παγίδες για τους οδηγούς: «Η πρώτη δοκιμασία ήταν δύσκολη με αρκετά πονηρά σημεία. Ορισμένοι από τους αντιπάλους μας βγήκαν εκτός δρόμου και ομολογώ πως απαιτούσε πολύ προσοχή» δήλωσε ο Σερδερίδης και πρόσθεσε: «Η εναρκτήρια ειδική ήταν αρκετά γλιστερή και κινηθήκαμε προσεκτικά, ωστόσο στην πορεία βελτιώσαμε την απόδοσή μας, χάρη και στην πολύτιμη καθοδήγηση του συνοδηγού μου, Fred Miclotte».

serderidis_friday_1

Ο Καβαλιώτης οδηγός ανέβασε ρυθμό ειδική με ειδική κερδίζοντας θέσεις στην κατάταξη: «Έχοντας πλέον καλύτερη αίσθηση της Citroen DS3 R5, στα μισά της ημέρας αυξήσαμε την ταχύτητά μας, κερδίζοντας θέσεις στη γενική, αλλά και στην κατηγορία μας. Η στρατηγική μας λειτούργησε την Παρασκευή, καθώς κινηθήκαμε προσεκτικά και έξυπνα.»

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει 148.57 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών που διέρχονται από τα γερμανικά αμπέλια, με τον Ιορδάνη Σερδερίδη να δηλώνει προσγειωμένος σχετικά με τη δύσκολη συνέχεια: «Ο αγώνας είναι αρκετά μεγάλος και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Οι δύο πρώτες διαδρομές του Σαββάτου είναι δύσκολες και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.», τόνισε.