Motogp Brno: Ο Cal Crutchlow έγραψε ιστορία

Στον επεισοδιακό αγώνα που έγινε στην πίστα του Brno στη Τσεχία νικητής δεν ήταν κάποιος από τα φαβορί, αλλά ο Βρετανός Cal Crutchlow, ο οποίος με αυτή τη νίκη έγραψε ιστορία. Έγινε ο πρώτος Βρετανός που κερδίζει αγώνα στο motogp μετά από 35 χρόνια και παράλληλα η ομάδα του (LCR HONDA), είναι η δεύτερη ιδιωτική ομάδα που κερδίζει αγώνα φέτος, μετά τη νίκη του Jack Miller νωρίτερα στη σεζόν.

der (3)

Δεύτερος τερμάτισε ο Valentino Rossi μπροστά από τον Marc Marquez μειώνοντας τη μεταξύ τους διαφορά. Πέρασε παράλληλα στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα εκμεταλλευόμενος το λάθος του Lorenzo στην αλλαγή της μοτοσυκλέτας το οποίο τον άφησε στη 17η θέση και εκτός βαθμών.

der (2)

Ο poleman Marquez δεν έκανε καλή εκκίνηση με αποτέλεσμα οι Lorenzo και Iannone να τον περάσουν. Στη συνέχεια οι αναβάτες της Movistar Yamaha άρχισαν να χάνουν θέσεις και ο Marquez βλέποντας αυτή την εξέλιξη οδήγησε χωρίς ρίσκα, βρισκόμενος στο μέσο της δεκάδας, καθώς έβλεπε τους δυο διεκδικητές του πρωταθλήματος να μην μπορούν να τον απειλήσουν. Ο Crutchlow ήταν αυτός που έκανε την πιο σωστή επιλογή από όλους (σκληρή γόμα μπροστά και πίσω) και από τη 15η θέση που έτρεχε βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα. Οι υπόλοιποι αναβάτες χρησιμοποίησαν την πιο μαλακή γόμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον Βρετανό εκτός από τον Rossi, οποίος στο τέλος περιορίστηκε στη δεύτερη θέση.

der (5)

Ο Marquez κατάφερε να περάσει τους Iannone και Berbera στη μάχη που είχαν για την τρίτη θέση και έτσι στο τέλος είδε τη διαφορά του από τον Rossi να μειώνετε στους 53 βαθμούς. Από εκεί και πέρα, τον Marquez ακολούθησαν οι Loris Baz, Hector Barbera (στο καλύτερο αποτέλεσμα της Avintia Racing), Eugene Laverty, Danilo Petrucci, Andrea Iannone, Maverick Vinales, με τον Tito Rabat να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Τέλος, τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Andrea Dovizioso, Bradley Smith και Aleix Espargaro.

der (4)

Έτσι, στη βαθμολογία ο Marquez παρέμεινε στην κορυφή με 197 βαθμούς, ενώ ο Rossi πέρασε δεύτερος με 144, με τον Lorenzo να μένει στην τρίτη θέση με 138 και τον Marquez πλέον να βλέπει το έργο του για την κατάκτηση του τίτλου να γίνεται ολοένα και πιο εύκολο.