Η Citroen σκέφτεται να εντάξει στο δυναμικό της τον Thierry Neuville για το 2017

Η Citroen καλοβλέπει την περίπτωση του Thierry Neuville για να τον εντάξει στο δυναμικό της για τη νέα χρονιά. Σε περίπτωση που γίνει συμφωνία ο Neuville θα πλαισιώσει τον Kris Meeke για το 2017.

Ο Neuville έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του στο WRC με την ομάδα της Citroen Junior το 2012, ενώ προηγουμένως συμμετείχε με τη θυγατρική Peugeot στο Intercontinental Rally Challenge. Στη συνέχεια αρνήθηκε να υπογράψει συμβόλαιο με συμμετοχή σε μερικούς αγώνες για το 2013 και μετακινήθηκε στην M-SPORT.

Το αφεντικό της ομάδας Yves Matton δεν ήθελε καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο επιστροφής του Neuville, όμως η αυξανόμενη ψυθυρολογία επί του θέματος και η αλλαγή στάσης του Matton δείχνει ότι μπορεί να επέλθει συμφωνία για το 2017.

Μεταξύ άλλων είπε ότι η πόρτα είναι ανοικτή και πως θα ήθελε να δει ως πιθανό δίδυμο για την εργοστασιακή ομάδα της Citroen τους Meeke και Neuville. Είναι μια λύση είπε. Οι Neuville και Meeke κατά τη γνώμη μου έχουν το ίδιο προφίλ, αλλά μην ξεχνάτε ότι έχω να διαχειριστώ και τέσσερις οδηγούς στο ίδιο επίπεδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού. Το να είναι δίδυμο στην ομάδα είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά προς το παρόν έχουμε μόνο σενάρια μπροστά μας. Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξέρουμε πιο είναι το ιδανικό σενάριο και μετά θα συζητήσουμε για οδηγούς. Ο Matton έχει στη λίστα του 10 οδηγούς και πρόθεση του είναι να τους μειώσει σε τέσσερις ή πέντε μέχρι το τέλος του μήνα. Από την πλευρά του ο Thierry Neuville κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό όσον αφορά το μέλλον του, όμως πηγές από το περιβάλλον του Βέλγου παραδέχονται ότι είναι ώρα να ψάξει νέους ορίζοντες μετά από τρία χρόνια στη Hyundai, όπου πέτυχε για πρώτη φορά νίκη σε αγώνα του WRC, τόσο αυτός όσο και η Κορεάτικη μάρκα.

Η Citroen τη φετινή χρονιά συμμετείχε σε επιλεγμένους αγώνες και είχε οδηγούς τους Meeke, Craig Breen και Stephane Lefebvre. Το 2017 θα ακολουθήσει όλο το πρόγραμμα του WRC όπου θα τρέχουν με τρία αυτοκίνητα.