Motogp Αυστρία-Προκριματικά: Η ώρα της Ducati

Από την pole position θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα ο Andrea Iannone στο Αυστριακό grand prix, ο οποίος μετά από την γκραν γκινιολ διαδικασία, έδειξε ότι έφτασε η ώρα της Ducati να διεκδικήσει τη νίκη, επιβεβαιώνοντας το πολύ καλό γυρολόγιο που είχαν οι αναβάτες της Ιταλικής ομάδας.

Mε έναν προσεκτικό Marquez που παραλίγο να πέσει πάλι (είχε πτώση στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά), έναν δυνατό Lorenzo αλλά και τρεις διψασμένους ιταλούς, τα προκριματικά του MotoGP για το GP της Αυστρίας ήταν αρκούντως ψυχαγωγικά και γεμάτα αγωνία. Θα κατάφερνε ο Marquez να ξεπεράσει τον πρωινό του τραυματισμό; Οι Lorenzo και ο Rossi θα κατάφερναν να βρουν τα μυστικά της πίστας ή η κυριαρχία των εργοστασιακών Ducati δεν άφηνε περιθώρια για ελπίδες;

Έγιναν όλα αυτά μαζί. Ο Marquez  περιορίστηκε στην 5η θέση και δεν πίεσε περισσότερο καθώς στην μέση περίπου των χρονομετρημένων δοκιμαστικών, έχασε το μπροστινό και παραλίγο να πέσει. Ο Lorenzo έδειξε πως μπορεί και μάλιστα ανέβηκε κάποια στιγμή στην pole position, αλλά τελικά έμεινε στην 4η θέση. Ο Dovisiozo παρά το γεγονός πως ήταν πολύ γρήγορος, κατάφερε μια 3η θέση και ξεκινά από την πρώτη σειρά. Ο Rossi βρήκε όλα αυτά που έψαχνε και ενώ ο Iannone έκανε τον γρήγορο γύρο του, ο Rossi ανέβηκε στην πρώτη θέση μόνο για 3 δευτερόλεπτα. Ο Iannone με ένα εμφατικό 1.23.142 πιστοποίησε πως οι εξωπραγματικοί χρόνοι των προηγούμενων ημερών δεν ήταν θέμα τύχης.

Ο Pedrosa που περνά σαφώς μια περίοδο ντεφορμέ δεν κατάφερε καν να μπει στην δεκάδα και έμεινε στην 12η θέση.