H Hyundai motorsport αγωνίζεται εντός έδρας στον αγώνα της Γερμανίας

Η ομάδα της Hyundai motorsport θέλει να συνεχίσει την καλή πορεία που είχε μέχρι στιγμής στη σεζόν, όπου μέχρι στιγμής μετρά δυο νίκες με το καινούργιο i20 WRC New Generation. Ο επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στη Γερμανία και είναι σημαδιακός για την ομάδα καθώς το 2014 κέρδισε τον πρώτο αγώνα στην ιστορία της.

Η βάση της ομάδας βρίσκετε στο Alzenau, δυο ώρες μακριά από το κέντρο του αγώνα, το οποίο είναι στην Trier και θα συμμετάσχει στον αγώνα με τρία i20 WRC New Generation. Ο νικητής του 2014 Thiery Neuville θα πλαισιωθεί από τον Dani Sordo ο οποίος επανέρχεται μετά τον τραυματισμό του και θα τρέξουν με τη διαφήμηση της Hyundai Shell World Rally Team, ενώ ο Hayden Paddon, ο οποίος ακόμα μαθαίνει να οδηγεί σε ασφάλτινο οδόστρωμα θα αγωνιστεί με τη διαφήμιση της Hyundai Mobis World Rally Team.

2015 Deutschland Rallye WRC copyright: Hyundai Motorsport

Η ομάδα είχε ένα αρκετά ανταγωνιστικό αγώνα στη Φιλανδία και έχασε το βάθρο στις γρήγορες ειδικές για 4.6 δευτερόλεπτα. Τώρα η προσοχή στρέφετε στις γρήγορες ασφάλτινες διαδρομές στην περιοχή του Mosel και η ομάδα ετοιμάζετε εντατικά για να είναι έτοιμη για τον αγώνα.

Έγιναν αρκετές δοκιμές τον προηγούμενο μήνα στη στρατιωτική περιοχή του Baumholder οι οποίες χωρίστηκαν σε τρείς φάσεις, από τις οποίες βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα και έγιναν ρυθμίσεις στο διαφορικό και τα αμορτισέρ. Ένα τελευταίο τεστ έλαβε χώρα την προηγούμενη βδομάδα, όπου έγιναν οι τελικές ρυθμίσεις.

2015 Deutschland Rallye WRC copyright: Hyundai Motorsport

Αρκετές φορές ο αγώνας της Γερμανίας αποδείχθηκε ο πιο σκληρός μεταξύ των ασφάλτινων αγώνων του ημερολογίου και για ακόμα μια χρονιά οι ειδικές θα είναι στην περιοχή γύρο από την Trier. Οι ειδικές διαδρομές περνούν από τους στενούς και γεμάτες στροφές δρόμους του Mosel ενώ για ακόμα μια χρονιά συμπεριλαμβάνετε η ειδική hinkelsteine η οποία έχει τη φήμη του καταστροφέα αυτοκινήτων.

Ο απρόβλεπτος καιρός καθιστά την επιλογή των ελαστικών σημαντικό παράγοντα και σε συνδυασμό με τις σωστές ρυθμίσεις αποκτούν τα αυτοκίνητα την ιδανική πρόσφυση στο δρόμο.

Το αφεντικό της ομάδας Michel Nandan είπε: Παρά τις δυσκολίες που είχαμε στη Φιλανδία τώρα είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στην πρόκληση που λέγετε ράλι Γερμανίας. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη δυναμική και θετική φετινή χρονιά καθώς μπαίνουμε σε μια σειρά αφάλτινων αγώνων. Οι αμπελώνες, οι στρατιωτικές περιοχές και οι λόφοι στο Eifel προσφέρουν αρκετές προκλήσεις τις οποίες προσπαθήσαμε να προβλέψουμε ούτως ώστε να ρυθμίσουμε κατάλληλα τα αγωνιστικά. Εδώ αγωνιζόμαστε εντός έδρας και επίσης πολύ κοντά στο σπίτι του Thierry ο οποίος κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στο WRC πριν από δυο χρόνια. Είμαστε επίσης πολύ ευχαριστημένοι με η επιστροφή του Sordo, ο οποίος έχασε την Φιλανδία καθώς ήταν τραυματισμένος. Επίσης ο Paddon έχει κάνει αρκετά καλή πρόοδο σε ασφάλτινες επιφάνειες και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα φανεί στον αγώνα. Οπωσδήποτε θα πιέσουμε πολύ για να επιστρέψουμε στο βάθρο μαζεύοντας αρκετούς βαθμούς μπροστά από τους οπαδούς μας.

2016 FIA World Rally Championship / Round 08, Rally Finland 2016 / July 28-31, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Οι Neuville/Gilsoul ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί τους τελευταίους αγώνες και κατάφεραν να κερδίσουν στην Σαρδηνία. Στην Πολωνία και Φιλανδία τερμάτισαν τέταρτοι χάνοντας το βάθρο για μερικά δευτερόλεπτα. Οι Βέλγοι θα έχουν την υποστήριξη αρκετών οπαδών τους σε ένα αγώνα όπου προηγούμενος είχαν πολύ καλά αποτελέσματα.

Ο Neunille σχετικά με τον αγώνα στη Γερμανία είπε: Το ράλι Γερμανίας είναι το αποκορύφωμα της σεζόν για μένα καθώς βρίσκετε πολύ κοντά στα Βελγικά σύνορα και έρχονται αρκετοί υποστηρικτές μου. Ανυπομονούμε  πολύ να τρέξουμε, καθώς στη Γερμανία είμαστε πάντα ανταγωνιστικοί και φυσικά είναι ο αγώνας όπου πήραμε και την πρώτη μας νίκη.  

Το ράλι Γερμανίας περιλαμβάνει 18 ειδικές διαδρομές μήκους 306Km. Η δράση ξεκινά την Παρασκευή με πέντε ειδικές διαδρομές εκ των οποίων οι τέσσερις θα περάσουν από τους αμπελώνες του Mosel. Η Ollmuth είναι καινούργια ειδική, βρίσκετε νότια του Trier και είναι η τελευταία της μέρας. Το Σάββατο είναι η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα και τα πληρώματα έχουν να καλύψουν σχεδόν 150 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Μεταξύ άλλων τα πληρώματα θα διέλθουν δυο φορές από την Panzerplatte Lang μήκους 40.8 Km. Ο αγώνας ολοκληρώνετε την Κυριακή με τέσσερις ειδικές διαδρομές, οι οποίες είναι θα περάσουν μεταξύ των αμπελώνων του Mosel και από τους λόφους του Eifel. Η ειδική Sauertal είναι η τελευταία του αγώνα, βρίσκετε κοντά στα σύνορα με το Λουξεμβούργο και επίσης θα είναι η power stage του αγώνα.