Motogp Αυστρία-Αγώνας: Viva Italia

Οι ταχύτεροι χρόνοι που έγραφαν οι αναβάτες της Ducati καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου, επιβραβεύτηκαν με το εμφαντικό 1-2 στον αγώνα. Με κλειδί την επιλογή μαλακού πίσω ελαστικού, ο Ιαννόνε επέστρεψε την Ducati ξανά στις νίκες μετά από έξι χρόνια, καθώς ο τελευταίος αναβάτης που είχε κερδίσει για λογαριασμό της Ιταλικής φίρμας ήταν ο Stoner.

n (6)

Χαρές και πανηγύρια λοιπόν στο Μπόργκο Πανιγκάλε, την πόλη της Ducati καθώς μια μεγάλη περίοδος 6 ετών δίχως νίκη, σήμερα έφτασε στο τέλος της. Ο Iannone έκανε την σοφότερη επιλογή ελαστικών και δεν άφησε περιθώριο στον team mate του κατακτώντας την πρώτη νίκη της Ducati από το 2006!

n (4)

Ο αγώνας κύλησε ομαλά δίχως προβλήματα και πτώσεις. Οι γνωστοί έξι αναβάτες -όπως είχε προβλέψει ο Rossi- Iannone, Dovisiozo, Lorenzo, Rossi, Marquez και Vinales, έκαναν γρήγορα ένα γκρουπ που αποσπάστηκε μπροστά. Στην αρχή ο Rossi έδειχνε δυνατός και μπήκε επικεφαλής, περνώντας τους δύο Ιταλούς της Ducati. Ωστόσο αυτή του η επίδοση, ήταν παροδική. Ένα λάθος στο φρενάρισμα στο τέλος της ευθείας τον έριξε στην 4η θέση και έμεινε εκεί για όλο το διάστημα του αγώνα. Ο Lorenzo έδειξε στα μέσα του αγώνα πως μπορεί να απειλήσει τους προπορευόμενους αλλά και αυτός συμβιβάστηκε γρήγορα στο να ελέγχει τον Rossi και να κλειδώσει απλώς την 3η θέση.

n (3)

Ο Marquez έδειχνε όσο περνούσε η ώρα να χάνει τον ρυθμό του και να μένει συνεχώς πίσω από τους 4 πρώτους, σε μια σίγουρη 5η θέση. Ο Vinales δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να απειλήσει πραγματικά τον Marquez και αρκέστηκε σε μια 6η θέση.

n (2)

Για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, Ο Dovizioso με τον Iannone άλλαζαν θέση στην κορυφή αν και στους 4 τελευταίους γύρους ο Iannone πέρασε εμπρός και άρχισε να δημιουργεί μια μικρή διαφορά ενός δευτερολέπτου που την κράτησε μέχρι το τέλος. Το μαλακό πίσω ελαστικό του δεν έχασε την απόδοσή του και του επέτρεπε να πλαγιολισθαίνει εντυπωσιακά και να βάζει κάτω την ισχύ ελάχιστα καλύτερα από ότι του team mate του.

Στο πρωτάθλημα, με 181 βαθμούς ο Marc Marquez παραμένει μακριά πρώτος και ακολουθούν ο Jorge Lorenzo με 138 βαθμούς και ο Valentino Rossi με 124.