Βλαδίμηρος Τζιωρτζής: «Προσθέσαμε σημαντικούς βαθμούς στη Μεγάλη Βρετανία»

«Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο, προσθέσαμε εξαιρετικά σημαντικούς βαθμούς και αποδείξαμε ότι και με το Νο1 μπορώ να διεκδικήσω πράγματα» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής μετά την προσπάθειά του στο διήμερο του τρίτου αγώνα της σεζόν στο EURO NASCAR PRO, στην πίστα του Brands Hatch.

Παρά τα προβλήματα που προέκυψαν στους δυο αγώνες του Σαββατοκύριακου (8-9/06) στη Μεγάλη Βρετανία, ο Κύπριος οδηγός την πρώτη ημέρα βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα, για τρίτη φορά στη φετινή περίοδο, ενώ με πείσμα πέτυχε να τερματίσει 20ος στη δεύτερη κούρσα.

Στη Μεγάλη Βρετανία ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής είχε στο πλευρό του, στελέχη της HTFX, εταιρείας που αποτελεί τον Χρυσό Χορηγό του, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια VIP εμπειρία, ενώ έδωσαν και την εκκίνηση στον πρώτο αγώνα της ΕΝ2 το απόγευμα του Σαββάτου.

Ένατος στην πρώτη κούρσα

Έχοντας καλό ξεκίνημα την Παρασκευή (07/06), καταγράφοντας χρόνους, μεταξύ των πέντε με εφτά καλύτερων, στα δυο τριαντάλεπτα δοκιμαστικά, αναδείχθηκε νικητής στο πρώτο από τα δύο γκρουπ στα χρονομετρημένα του Σαββάτου, και πήρε την πρόκριση για τη Superpole (σ.σ. ανταγωνίστηκαν οι πρώτοι καλύτεροι δέκα). «Είχαμε μόνο ένα πεντάλεπτο για να κάνουμε τον καλύτερο γύρο, με τη σειρά που βγαίνεις στην πίστα να καθορίζεται από τη θέση των πιτς boxes. Βγήκα ένατος στην πίστα, και πρόλαβα μόνο δύο γύρους, ενώ ο πρώτος είχε κάνει τρεις» αναφέρει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής και συμπλήρωσε: «Φάνηκα άτυχος γιατί τα λάστιχα μου δεν πρόλαβαν να πάρουν την κατάλληλη θερμοκρασία, καθώς πέρασαν πέραν από τα 20 λεπτά από τη διαδικασία του πρώτου γκρουπ, τη στιγμή που οι οδηγοί του δεύτερου ωφελήθηκαν καθώς μόλις ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους πήγαν στη Superpole με ζεσταμένα λάστιχα». Έτσι, βρέθηκε στην όγδοη θέση της εκκίνησης στον μεσημεριανό αγώνα του Σαββάτου.

Στο ξεκίνημα έπεσε 11ος, μιας και δεν μπόρεσε να πιάσει την εσωτερική γραμμή, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε χτύπημα από τον Γερμανό Tobias Dauenhauer στη διάρκεια που υπήρχε safety car στον δρόμο. «Ο Dauenhauer δεν ενημερώθηκε και με χτύπησε ως αποτέλεσμα να βρεθώ εκτός πίστας και να μαζέψω πολύ γρασίδι κι έτσι μετά τον 19ο γύρο μέχρι το τέλος, άλλαζα συνεχώς γραμμές προσπαθώντας να μην μείνω από κινητήρα, αφού το αυτοκίνητο είχε ψηλές θερμοκρασίες νερού και λαδιού». Εν τέλει ο Τζιωρτζής είδε ένατος την καρό σημαία στον αγώνα του Σαββάτου.

Τα έδωσε όλα για να τερματίσει

Την Κυριακή (09/06), στον δεύτερο αγώνα στη Μεγάλη Βρετανία, ξεκίνησε από την ένατη θέση και πέτυχε να γράψει τον πέμπτο καλύτερο χρόνο του αγώνα. «Ενώ όμως όλα πήγαιναν καλά, το Νο34 (σ.σ. Toffel Thomas) γύρισε μπροστά μου, τον απέφυγα, όμως με άρπαξε πίσω στον προφυλακτήρα και έσπασε το λάστιχο». Μετά το συμβάν αυτό ο οδηγός της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports μπήκε στα πιτς για αλλαγή λάστιχου, γεγονός που τον κράτησε έναν γύρο πίσω. Παρόλα αυτά, συνέχισε τον αγώνα προκειμένου να σκοράρει όσον περισσότερους βαθμούς γίνεται, τερματίζοντας εν τέλει στη 20η θέση.

Ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς θα γίνει το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας, Raceway Venray. «Η ομάδα μου έχει πολλή εμπειρία σε οβάλ πίστες, μιας και άτομα που είναι στην ομάδα έχουν προϊστορία σε οβάλ πίστες των ΗΠΑ και είμαι ακόμη πιο θετικός για τον επόμενο αγώνα», καταλήγει ο 27χρονος οδηγός.

Χρυσός χορηγός στην προσπάθεια του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η εταιρεία HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil, η Psaltis Auto Parts,η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.