Αγωνιστικό ημερολόγιο Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας

Μετά τις αναγκαστικές αλλαγές που επήλθαν λόγω της πανδημίας, σχεδόν όλοι επανέρχονται στην κανονικότητα με αργούς βέβαια ρυθμούς. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ανάγκασε την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας να αναστείλει τους αγώνες της με αποτέλεσμα η σεζόν 2020-2021 να μην ξεκινήσει όπως ήταν προγραμματισμένη.

Το 2020 πρόλαβαν να διεξαχθούν ο 2ος αγώνας ταχύτητας RoadRace και ο 1ος αγώνας Endurosprint. Σύμφωνα με το νέο ημερολόγιο και εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος της χρονιάς θα διεξαχθούν και θα ολοκληρωθούν όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες.

Από τον μήνα που διανύουμε μέχρι και τον Απρίλιο θα γίνουν οι αγώνες Scramble, Endurosprint και Road Race ενώ η πρεμιέρα για το motocross είναι προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου στην πίστα της Μακούντας. Το πρόγραμμα γενικά είναι “σφικτό” ούτως ώστε να τηρηθεί το ήδη πιεσμένο χρονοδιάγραμμα.

Στο πρωτάθλημα motocross θα διεξαχθούν συνολικά 6 αγώνες με τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας, τη Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αργάκας και τη Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου να έχουν την ευθύνη διοργάνωσης από δυο αγώνες η κάθε μια.

Τον Μάιο θα διεξαχθούν οι αγώνες σε Μακούντα και MXPRO, δυο αγώνες θα γίνουν τον Ιούνιο, ένας στην πίστα Αμμοχώστου και ένας στην MXPRO και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τους δυο τελευταίους αγώνες στην πίστα Αμμοχώστου και στη Μακούντα αντίστοιχα.

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά και δε θα χρειαστεί να γίνουν περεταίρω αλλαγές λόγο της πανδημίας COVID-19.