Η Citroen θέλει πλήρη εμπλοκή του Loeb στο WRC για το 2019

Η επιστροφή του Sebastien Loeb στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι WRC φαίνεται εξαιρετικά απίθανο να συνεχιστεί και το 2019, λόγω του ότι ο επικεφαλής της ομάδας της Citroen Pierre Budar είναι απρόθυμος να επιτρέψει στον εννέα φορές πρωταθλητή να αγωνιστεί σε επιλεγμένους αγώνες όπως έγινε και την φετινή χρονιά.

Ο Loeb αγωνίστηκε στους αγώνες του Μεξικού και της Κορσικής νωρίτερα φέτος ως μέρος ενός  προγράμματος τριών αγώνων στο WRC που θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα της Ισπανίας τον Οκτώβριο.

Παρά την πενταετή απουσία του από τους αγώνες του WRC, ο 44χρονος οδήγησε στο Μεξικό μέχρι που ένα σκασμένο ελαστικό του στέρησε τα οποιαδήποτε όνειρα, ενώ κατάφερε να κερδίσει ειδικές στον αγώνα της Κορσικής.

Ο Budar θέλει μια πιο συνεπή προσέγγιση στη σύνθεση της ομάδας της Citroën για το 2019, τη στιγμή που ο Craig Breen έπρεπε να παραμεριστεί από κάποιους αγώνες για να μπορέσει να διαγωνιστεί ο Loeb την φετινή χρονιά.

Αν και ο Budar κατέστησε σαφές ότι θα καλωσόριζε πιθανή πλήρη επιστροφή του Loeb, αλλά απέκλεισε την οποιαδήποτε διαφορετική επιστροφή.

“Κάτι που δεν θέλω να επαναλάβω είναι να τον έχω στην ομάδα για ένα αγώνα”, δήλωσε ο Budar στο Motorsport.com.

“Έχει σταματήσει να αγωνίζεται, οπότε δεν βλέπω πώς μπορούμε να ξαναρχίσουμε γνωρίζοντας ότι έχει σταματήσει για κάποιους λόγους.

“Είναι καλή ιδέα να έχουμε τον Seb για όλη τη σεζόν, αλλά δεν νομίζω ότι είναι καλό να έχουμε κάποιους οδηγούς για (μόνο) μερικούς αγώνες, καθώς πρέπει να έχουμε σωστή οργάνωση στην ομάδα.”

Ο Loeb αγωνίζεται φέτος με την ομάδα της Peugeot στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross, ο οποίος κατάφερε να φτάσει στην πρώτη του νίκη σε αγώνα RX μετά πάνω από ένα χρόνο παρουσίας στο Mettet στο Βέλγιο..

Είχε επίσης συμμετάσχει στο τελευταίο Dakar στην τελευταία προσπάθεια της Peugeot Rally Dakar σαν εργοστασιακή συμμετοχή στο θεσμό.

Ο Loeb είχε αποσυρθεί αρχικά το WRC μετά από 12 χρόνια παρουσίας, αναζητώντας κάτι λιγότερο απαιτητικό σε χρόνο και αρχικά μετακόμισε στο World Touring Car Championship.

Νωρίτερα φέτος, ο Loeb είπε στο Motorsport.com: “Αγωνίζομαι στο Rallycross με την Peugeot και δεν μπορώ να κάνω τα πάντα. Όταν αποχώρησα από το πρωτάθλημα (WRC) γνώριζα τον λόγο και αυτό δεν έχει αλλάξει.

“Τώρα έρχομαι, οδηγώ και είναι αναζωογονητικό, αλλά να διαγωνιστώ σε όλο το πρωτάθλημα, δεν ξέρω … δεν είναι στα πλάνα μου.”