Η M-Sport Ford δοκίμασε το Fiesta WRC στην Ελλάδα

Την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα ‘’Ακροπολικές’’ διαδρομές επέλεξε η ομάδα της M-Sport Fordγ ια να δοκιμάσει το Fiesta WRC, εν όψη του επερχόμενου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι που θα διεξαχθεί στην Τουρκία το τετραήμερο 13-16 Σεπτεμβρίου.

Η μορφολογία του εδάφους πλησιάζει αυτήν της Τουρκίας και η ομάδα προσπάθησε να ρυθμίσει το αγωνιστικό όσο καλύτερα γινόταν ούτως ώστε να είναι έτοιμη για τον νέο και άγνωστο αγώνα, τόσο για την M-Sport Ford όσο και για τις υπόλοιπες ομάδες. Εκτός απο χώμα, δοκιμές έγιναν και σε ασφάλτινη επιφάνεια και τα περάσματα του νέας γενιάς αυτοκινήτου WRC με χωμάτινα λάστιχα ήταν πολύ εντυπωσιακά.

Οι μέρες ήταν μοιρασμένες σε τέσσερις διαφορετικές διαδρομές (Ρεγγίνι, Καλοσκοπή, Λειβαδιά Καρούτες) και την αρχή έκανε ο Elfyn Evans κατά τη διάρκεια του πρώτου διημέρου. Ακολούθως ανέλαβε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier, ο οποίος με τα περάσματα του εξέπληξε τους πολλούς φίλους των αγώνων ράλι που παρευρέθηκαν στα δοκιμαστικά.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα αστέρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν αρνήθηκαν να συνομιλήσουν, να υπογράψουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Ο αγώνας της Τουρκίας είναι κομβικής σημασίας για την ομάδα της M-Sport Ford η οποία βρίσκετε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών 13 βαθμούς πίσω από την Hyundai. Στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών βρίσκετε και ο Sebastien Ogier, 23 βαθμούς πίσω από τον Τhierry Neuville και με τέσσερις αγώνες να απομένουν κάθε τερματισμός μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο ίσως  τον βοηθήσει να καλύψει το έδαφος και να κατακτήσει τον έκτο συνεχόμενο τίτλο.

Φωτογραφίες: Ηλίας Παπάς (ID PAPAS)