WRC RALLYE MONTE-CARLO: Ονειρικό ξεκίνημα

Sebastian Ogier και M-Sport ξεκίνησαν ονειρικά τη χρονιά καταφέρνοντας να κερδίσουν τον εναρκτήριο αγώνα στο Μόντε Κάρλο. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τον Ogier, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ του Tommi Mikkinen, ενώ M-Sport πανυγηρίζει νίκη μετά απο πέντε ολόκληρα χρόνια.

Απρόβλεπτο για ακόμα μια χρονιά το Μόντε Κάρλο επιβεβαίωσε τη φήμη του, ανατρέποντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα συνεχώς τα προγνωστικά. Το καλό ξεκίνημα της Hyundai, με τον Thierry Neuville να αποκτά σαφές πλεονέκτημα για τη νίκη μέχρι τα μισά του αγώνα, δεν είχε συνέχεια καθώς ένα λάθος του Βέλγου το οποίο του κατέστρεψε την πίσω δεξιά ανάρτηση τον έριξε πίσω στην κατάταξη.

Επωφελημένοι από αυτή την εξέλιξη ήταν οι Ogier και Tanak (Ford Fiesta) οι οποίοι βρέθηκαν στις δυο πρώτες θέσεις και χωρίς να απειλούνται έπρεπε απλά να οδηγήσουν την τελευταία μέρα μέχρι τον τερματισμό. Τα δράματα όμως συνεχίστηκαν, με τον δεύτερο στη γενική κατάταξη Tanak να αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα (έχασε δυο κύλινδρους η μηχανή) με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην τρίτη θέση.

Ο Jari-Matti Latvala τελικά τερμάτισε δεύτερος, σηματοδοτώντας την επιστροφή της ΤΟΥΟΤΑ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με βάθρο. Το μοναδικό Hyundai που κατάφερε να επιβιώσει στον αγώνα ήταν αυτό του Dani Sordo, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος μπροστά από τον Craig Breen (Citroen).

Ο Breen έστω και αν έτρεχε με αυτοκίνητο WRC προηγούμενης γενιάς εντούτοις κυνήγησε μέχρι τέλους τον Sordo τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση με διαφορά 12 δευτερολέπτων.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Elfyn Evans έχοντας κατά διαστήματα πολύ καλή απόδοση καθώς κέρδισε και τρείς ειδικές διαδρομές.

Πολύ εύκολη ήταν η επικράτηση του Andreas Mikkelsen στην κατηγορία WRC2. Ο νορβηγός ήταν κλάση ανώτερος και ουσιαστικά καθάρισε τον αγώνα από την Παρασκευή. Αναλλοίωτη όσον αφορά τις υπόλοιπες δυο θέσεις του βάθρου έμεινε η κατάταξη, με τους Jan Kopecky και Brian Bouffier να τερματίζουν δεύτερος και τρίτος αντίστοχα.

Ο επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα γίνει στη χιονισμένη Σουηδία το τριήμερο 9-12 Φεβρουαρίου.