Βελτιώνει τους χρόνους του στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο ο Ιορδάνης Σερδερίδης!

Εντός στόχων βρίσκεται ο Ιορδάνης Σερδερίδης μετά την ολοκλήρωση του τρίτου σκέλους του Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Ο Έλληνας οδηγός ανταπεξέρχεται με επιτυχία στις δυσκολίες του εναρκτήριου γύρου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ που παραδοσιακά ανοίγει την αυλαία του θεσμού. Το σκέλος του Σαββάτου περιελάμβανε 5 ειδικές διαδρομές, με τον οδηγό της Citroen DS3 WRC να έχει ένα απροβλημάτιστο σκέλος και να σκαρφαλώνει κι άλλες θέσεις στη γενική κατάταξη.

Την τρίτη ουσιαστικά μέρα του αγώνα, οι συνθήκες του οδοστρώματος ήταν διαφορετικές σε σχέση με αυτές που συνάντησαν οι οδηγοί την Πέμπτη και την Παρασκευή. Τα καλυμμένα από πάγο σημεία ήταν σαφώς λιγότερα, με τη στεγνή άσφαλτο να απαιτεί διαφορετικές ρυθμίσεις από τις ομάδες: «Το Σάββατο, το οδόστρωμα ήταν καθαρό στο μεγαλύτερο μέρος του. Ευχαριστηθήκαμε όλες τις ειδικές και πραγματοποιήσαμε αξιοπρεπείς χρόνους. Είμαστε ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις μας.», τόνισε ο Σερδερίδης, ο οποίος πρόσθεσε: «Η εμπειρία μου από παλαιότερα Ράλλυ Μόντε Κάρλο με βοηθάει αρκετά στο φετινό αγώνα, καθώς είναι πιο εύκολο να πραγματοποιήσουμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο.»

Ο γεννημένος στην Καβάλα οδηγός προτίμησε να κάνει ασφαλή επιλογή ελαστικών στις ειδικές του Σαββάτου, χρησιμοποιώντας ελαστικά με καρφιά: «Παρά το γεγονός πως γνωρίζαμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των διαδρομών θα ήταν στεγνό, αποφασίσαμε να επιλέξουμε ελαστικά με καρφιά στις 4 από τις 5 ειδικές. Στην τελευταία χρησιμοποιήσαμε την πολύ μαλακή γόμα και ο χρόνος μας ήταν αρκετά καλός.», δήλωσε ο Σερδερίδης.

Το τέταρτο και τελευταίο σκέλος της Κυριακής περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 54 χιλιομέτρων, με τον αρχικό στόχο του οδηγού να πλησιάζει όλο και πιο κοντά: «Την τελευταία μέρα θα κινηθούμε προσεκτικά, με σκοπό να φτάσουμε στη ράμπα του τερματισμού, κάτι το οποίο δεν καταφέραμε στις δύο τελευταίες μας προσπάθειες στο Μονακό. Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια.», ήταν τα λόγια του Ιορδάνη Σερδερίδη.