WRC RALLYE MONTE-CARLO – Μέρα 3η : Όλα τούμπα

Όλα τούμπα ήρθαν στη σημερινή μέρα, στον απρόβλεπτο όπως πάντα αγώνα του Μόντε Κάρλο. Το ασφαλές προβάδισμα που είχε ο Thierry Neuville εξαφανίστηκε μετά από πρόβλημα στην πίσω αριστερή ανάρτηση που είχε στη 13η ειδική διαδρομή. Το πλήρωμα του Hyundai σταμάτησε στην ειδική για να επιδιορθώσει το πρόβλημα χάνοντας περισσότερο απο 30 λεπτά και μαζί κάθε ελπίδα για διάκριση. Αποτέλεσμα αυτού στην πρώτη θέση να περάσει ο Sebastian Ogier έχοντας διαφορά 47 δευτερολέπτων από τον ομόσταυλο του Ott Tanak.

Τέσσερις ειδικές διαδρομές χωρίζουν την M-Sport από ένα ονειρικό ξεκίνημα με το 1-2 εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να διαφαίνεται στον ορίζοντα. Το μόνο που έχουν να κάνουν την αυριανή τελευταία μέρα οι οδηγοί της ομάδας του Wilson είναι να οδηγήσουν χωρίς ρίσκα μέχρι τον τερματισμό.

Από αυτή την εξέλιξη επωφελήθηκε και ο Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) ο οποίος είναι στην τρίτη θέση πολύ μπροστά από τον τέταρτο Craig Breen. Dani Sordo και Elfyn Evans συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα. Ο Evans ήταν η αποκάλυψη της σημερινής μέρας καθώς κινήθηκε ταχύτατα κερδίζοντας μάλιστα και τις ειδικές 10 και 12.

Στην κατηγορία WRC2 ο Andreas Mikkelsen έχει προβάδισμα πέραν των τριών λεπτών από το δεύτερο Jan Kopecky και μόνο από δικό του λάθος θα χάσει τη νίκη. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Brian Bouffier επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την ανωτερότητα της Skoda, καθώς και οι τρείς πρώτοι οδηγούν Fabia R5.

Τέσσερις ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και σημερινή μέρα μας έδειξε ότι τίποτα και κανένας δεν είναι σίγουρος μέχρι να ανέβει στη ράμπα του τερματισμού.