Δεκάδες βραβεία για την BMW κατά το 2016

Η BMW ολοκλήρωσε μία άκρως επιτυχημένη χρονιά που της απέφερε πάνω από 50 εθνικά και διεθνή βραβεία και διακρίσεις. Όπως πάντα, οχήματα της γερμανικής μάρκας ενθουσίασαν τους κριτές και διέπρεψαν σε διάφορες κατηγορίες, ανεβαίνοντας συχνά στο βάθρο του νικητή. Τα βραβεία αντανακλούν μία εντυπωσιακή προϊοντική ποιότητα αλλά και εξαιρετική σχεδίαση, τεχνική καινοτομία, ευφυή συνδεσιμότητα και βιωσιμότητα.

Μεταξύ άλλων η νέα BMW Σειρά 7 αναδείχτηκε το πιο πολυτελές αυτοκίνητο στον κόσμο -“World Luxury Car”- στο θεσμό “World Car Awards”. Ανεξάρτητοι ειδικοί επιβεβαίωσαν επίσης την καινοτόμο δύναμη της BMW σε διάφορες περιπτώσεις. Το “CarIT”, ένα περιοδικό πληροφορικής για decision-makers στον τομέα συνδεδεμένης μετακίνησης σε συνεργασία με το Center of Automotive Management (CAM), ανέδειξαν το τηλεχειριζόμενο σύστημα παρκαρίσματος της BMW Σειράς 7 ως την πιο προηγμένη τεχνολογία στην κατηγορία “Connected Car”. Εξάλλου, το premium sedan κέρδισε δύο διακρίσεις καινοτομίας στο θεσμό “Automotive Innovations Award”, που απονεμήθηκαν από το CAM και την εταιρεία  ελεγκτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών PricewaterhouseCoopers (PwC). Εδώ, η BMW Σειρά 7 ονομάστηκε το “Πιο Καινοτόμο Μοντέλο του 2016”, ενώ οι κινητήρες BMW σε όλη τη γκάμα αναδείχτηκαν οι πιο καινοτόμοι συμβατικοί κινητήρες.

Μετά από μία νίκη γενικής κατάταξης και δύο νίκες κατηγορίας το BMW i8 κέρδισε το βραβείο του διεθνούς κινητήρα της χρονιάς – “International Engine of the Year Award” για δεύτερη φορά και μία νίκη κατηγορίας για κινητήρες κυβισμού 1.400 – 1.800 κυβ. εκ. Το “Times of India” ονόμασε το υβριδικό σπορ αυτοκίνητο “Τεχνολογία της Χρονιάς”, ενώ στη Γερμανία, το BMW i8 ψηφίστηκε και πάλι all-wheel drive αυτοκίνητο της χρονιάς στην κατηγορία “All-Wheel Drive Hybrid Cars” από αναγνώστες του “Auto Bild Allrad”.

Η ψηφοφορία των αναγνωστών του περιοδικού αυτοκινήτου  “Auto Bild Sportscars” ανέδειξε τη νέα BMW M2 Coupé σαν το «Sports Car» αυτοκίνητο της χρονιάς. Εκτός από τη BMW M2 Coupé, οι BMW M3, BMW M235i Coupé, BMW M235i Cabrio και BMW 340i Sedan βρέθηκαν στην πρώτη θέση σε τέσσερις ακόμα κατηγορίες. Αυτό σημαίνει ότι από όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, η BMW κέρδισε τους περισσότερους τίτλους στο φετινό θεσμό “Sport Auto Award”. Και δεν είναι μόνον αυτό: η νέα BMW M2 Coupé ψηφίστηκε “Car of the Year” στην Ιαπωνία έχοντας αποσπάσει παράλληλα τρεις διαπρεπείς διακρίσεις σχεδίασης – “iF Design Award”, “Good Design Award” και “Autonis”.

Η BMW πέτυχε μία εντυπωσιακή, τριπλή επιτυχία στην ψηφοφορία αναγνωστών του “auto motor und sport”. Τα μοντέλα BMW Σειρά 7 (“Luxury Performance Segment”), BMW Σειρά 5 (“Upper Mid-Range”) και BMW X1 (“Compact SUVs”) ψηφίστηκαν “BEST CARS 2016”. H BMW Σειρά 5 επικράτησε στην πρώτη θέση για έκτη συνεχή φορά από τους αναγνώστες των “Auto Bild” και “Computer Bild” σαν το καλύτερα συνδεδεμένο αυτοκίνητο της χρονιάς – “Connected Car 2016” ενώ οι αναγνώστες του “Handelsblatt” ψήφισαν τη BMW X5 “Company Car of the Year” στην κατηγορία “Off-Road Cars”.

Επίσης, η BMW Σειρά 2 Gran Tourer επικράτησε στην πρώτη θέση, στην κατηγορία “Compact Vans” ενώ η BMW X1 κατατάχθηκε πρώτη στην κατηγορία “Small SUVs” από το περιοδικό «Auto Bild». Από την άλλη, το BMW i3 ήρθε πρώτο στην κατάταξη ηλεκτρικών οχημάτων για δεύτερη συνεχή φορά στο διαγωνισμό “Golden Steering Wheel” που διοργανώνουν από κοινού τα “Auto Bild” και “Bild am Sonntag”.