Ο.Φ.Α Auto/Rally Sprint: Άνεμος

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν είχε ο περσινός πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας Νικόλας Γεωργίου για να κερδίσει τον πρώτο αγώνα της σεζόν, το Ο.Φ.Α Auto/Rally Sprint. Ο οδηγός της Antonis&Stavros Auto services ήταν ο ταχύτερος της μέρας, κινήθηκε σαν άνεμος στη διαδρομή και με μόνο μια χρονομετρημένη διαδρομή (πρώτη) κατάφερε να καθαρίσει τον αγώνα. Το 02:19.045 ήταν αρκετό για να ξεκινήσει με το δεξί το φετινό πρωτάθλημα στους αγώνες ταχύτητας, προσθέτοντας ακόμα μια νίκη στο παλμαρές του.

Δεύτερος κατατάγει ο Pepsi Jnunior. Ο νεαρός, από την περσινή χρονιά έδειξε δείγματα γραφής και το χθεσινό αποτέλεσμα δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στην πρώτη χρονομετρημένη προσπάθεια και το πάλεψε στη δεύτερη, μένοντας όμως περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα μακριά από τον πρώτο.

Η τρίτη θέση κρίθηκε από έξι χιλιοστά του δευτερολέπτου. Κυριολεκτικά στο νήμα ο Δημήτρης Πιερή κατάφερε να περάσει τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα που ομολογουμένως και οι δύο ήταν από τους θεαματικότερους στον αγώνα. Ο Πιερή τερματίζοντας τρίτος έκανε παράλληλα και το 1-3 για την ομάδα της Antonis&Stavros Auto servises.

Ο Τσουλόφτας εκτός από την τέταρτη θέση γενικής ήταν νικητής και στην κατηγορία RCS2.

Στην έκτη και έβδομη θέση τερμάτισαν οι Μάριος Παναγιώτου (ο οποίος κέρδισε και την κατηγορία RC2) και ο νικητής του τελευταίου περσινού αγώνα, Ιάκωβος Πενταράς. Αίσθηση προκαλεί ο τερματισμός στην έβδομη θέση γενικής του πρωτοεμφανιζόμενου Λάμπρου Ιωαννίδη, ο οποίος έτρεξε μόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, ξαφνιάζοντας ευχάριστα όλους στον αγώνα.

Η επανεμφάνιση του Μιχάλη Στυλιανού στους αγώνες σηματοδοτήθηκε από την όγδοη θέση γενικής με τον τρίτο οδηγό της Antonis&Stavros Auto services Πέτρο Πάυλου να τερματίζει ένατος. Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Νέστορος ο οποίος έτρεξε ξανά μετά τον περσινό αγώνα της Λεμεσού.

Λίγες οι συμμετοχές στη δικήνητη κατηγορία εκεί όπου το φαβορί Μιχάλης Σοφοκλέους δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει. Αντίπαλο δέος δεν υπήρχε, καθώς ο Θωμάς Θεοφάνους δεν κατάφερε να τρέξει στον αγώνα. Ο καλύτερος χρόνος του Σοφοκλέους ήταν στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή, πολύ μακριά απο τον δεύτερο Σωκράτη Παπαναστασίου. Στην τρίτη θέση κατατάγει ο Γιώργος Ασπρής.

Ένα μόνο Speed car έτρεξε στον αγώνα, αυτό του Γιώργου Γεωργίου και δεν είχε κανένα πρόβλημα εκτός από τη 13η θέση γενικής να παρουσιάσει και μπόλικο θέαμα.

Για πρώτη φορά  αγώνας ταχύτητας μεταδόθηκε σε live streaming, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν πήγαν, ακόμα και στους παρόντες να βλέπουν ζωντανά τον αγώνα.

Σε γενικές γραμμές ο αγώνας κύλησε ομαλά, με εξαίρεση κάποιες καθυστερήσεις από την αλλαγή στο πρόγραμμα, από έξοδο που είχε ο Nikolaides Junior στη δοκιμαστική διαδρομή και από μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Λάμπρος Ιωαννίδης στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου