Nations Cup 2024: Μεγάλη νικήτρια η Ελλάδα!!

Το δεύτερο Nations Cup διεξήχθη στα πλαίσια του προτελευταίου αγώνα Drift Kings International που έγινε στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Στον περσινό πρώτο αγώνα η ομάδα της Κύπρου αναδείχθηκε νικήτρια και αναμφίβολα φέτος οι οδηγοί πήγαν με μεγάλες προσδοκίες με στόχο ένα ακόμα καλό αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου όλοι σχεδόν αντιμετώπισαν προβλήματα με τα αγωνιστικά και έκαναν υπερπροσπάθεια για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να αγωνιστούν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Την ομάδα της Κύπρου αποτέλεσαν οι Δώρος Φραντζεσκου, Αλέξης Χάρης Γεωργίου και Χρίστος Λοΐζου, με αναπληρωματικούς τους Ανδρέα Ανδρέου και Βασίλη Χριστοφόρου.

Οκτώ χώρες διεκδίκησαν την νίκη φέτος σε μια συναρπαστική αναμέτρηση η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο διπλό. Ορισμένες μάχες κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, με την ομάδα της Ελλάδας να αναδεικνύετε νικήτρια μπροστά στους οπαδούς της.

Αρχικά έγιναν μονά βαθμολογημένα και Κύπρος πήρε την τρίτη θέση πίσω από Λιθουανία και Ελλάδα με βαθμολογία 86.53. Η δεύτερη Λιθουανία μάζεψε 87.10 βαθμούς και η πρώτη Ελλάδα 90.30. Η Ουγγαρία πήρε την τέταρτη θέση με 83.80, η Ρουμανία την πέμπτη με 83.36, η Πολωνία έμεινε στην έκτη θέση με 81.50, έβδομη ήταν η Βουλγαρία με 80.00 και όγδοη η Τουρκία με 60.60.

 

Την καλύτερη βαθμολογία μεταξύ των Κύπριων οδηγών πήρε ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου που στην γενική ήταν έκτος με 87.50 βαθμούς. Τον ακολούθησε ο Δώρος Φραντζέσκου με 86.10 όντας όγδοος γενικής και ο Χρίστος Λοΐζου με 86.00 που πήρε την 10ηθέση στην γενική. Από Ελληνικής πλευράς, ο Σταύρος Γρύλλης συνέχισε τις πολύ καλές επιδόσεις και δίκαια πήρε την πρώτη θέση με 93.00 βαθμούς.

Μπροστά το δικό τους κοινό και με φόντο την περσινή δεύτερη θέση, οι Έλληνες οδηγοί είχαν το κίνητρο για ακόμα ψηλότερα και αυτό δεν ήταν άλλο αποτέλεσμα από την πρώτη θέση. Πρώτος αντίπαλος η Τουρκία, η οποία δεν κατάφερε να αγωνιστεί αφού οι οδηγοί της αντιμετώπισαν θέματα με τα αυτοκίνητα τους.

Στα υπόλοιπα ζευγάρια η Ρουμανία επιβλήθηκε της Ουγγαρίας, η Λιθουανία της Βουλγαρίας και η δική μας ομάδα κέρδισε την Πολωνία, με τους νικητές των προαναφερθέντων να περνούν στην τετράδα. Πολύ ανταγωνιστική, η ομάδα της Ελλάδας είχε οδηγούς σε μεγάλη μέρα και κατάφερε να κερδίσει την Ρουμανία παίρνοντας θέση στον τελικό.

Η Κύπρος αντιμετώπισε την Λιθουανία η οποία φάνηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο. Παρά την προσπάθεια των οδηγών μας δεν έγινε εφικτό να κερδίσουν και με αυτά τα δεδομένα το μόνο που απέμεινε ήταν η διεκδίκηση της τρίτης θέσης.

Αντίπαλος ήταν η Ρουμανία όπου το πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, την ίδια στιγμή που ο Ανδρέας Ανδρέου πήρε θέση αντικαθιστώντας τον Αλέξη Χάρη Γεωργίου. Δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά τα κατάφεραν και έτσι έφυγαν από τον αγώνα με την τέταρτη θέση στις αποσκευές.

 

Στον μεγάλο τελικό η Ελλάδα αντιμετώπισε την Λιθουανία. Και οι δυο χώρες είχαν στο οπλοστάσιο τους δυο οδηγούς που ήταν σε μεγάλη φόρμα το τριήμερο. Η Λιθουανία είχε τον Gediminas Levickas, ο οποίος είχε κερδίσει τον αγώνα Drift Kings και η Ελλάδα τον Σταύρο Γρύλλη, ο οποίος είχε το καλύτερο μόνο βαθμολογημένο, τόσο την Παρασκευή όσο και όπως προαναφέραμε την Κυριακή.

Πέραν των δυο προαναφερθέντων στην ομάδα της Ελλάδας αγωνίζονταν επίσης και οι πολύ ανταγωνιστικοί Ιωάννης Βερνίκος και Αλέξανδρος Σπονδυλίδης, ενώ από πλευράς Λιθουανίας ο Kestitus Kelpsa και ο ταλαντούχος Donatas Macpreiksas.

Μέχρι να αναδειχθεί ο νικητής έγιναν δυνατές μάχες την ίδια στιγμή που ο Μανώλης Νταής πήρε θέση αντικαθιστώντας τον Ιωάννη Βερνίκο που κτύπησε το αγωνιστικό μετά από έξοδο στην δική του μάχη. Το τέλος του αγώνα βρήκε νικήτρια την Ελλάδα με τους οδηγούς της να πανηγυρίζουν έντονα την μεγάλη τους νίκη.

Το δεύτερο Nations Cup πέρασε στην ιστορία και πλέον απομένει ο τελευταίος αγώνας της σειράς Drift Kings International Series 2024 που θα διεξαχθεί στην Κύπρο το τριήμερο 18-19-20 Οκτωβρίου.