Metropolis Mall Larnaca Rally: Πρώτη νίκη για Κωνσταντίνο Σιόφερο / Κύρο Γεωργίου

Από σήμερα οι Κωνσταντίνος Σιόφερος και Κύρος Γεωργίου αναγράφονται σαν νικητές στα βιβλία της ιστορίας σε αγώνα ράλλυ το 2024, καθώς το δίδυμο κέρδισε τον τρίτο γύρο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλλυ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, το Metropolis Mall Lanraca Rally.

Την σημερινή δεύτερη μέρα του αγώνα, οι Σιόφερος/Γεωργίου ξεκίνησαν από την πρώτη θέση με ένα πλεονέκτημα 19 δευτερολέπτων και πίεσαν από την αρχή το Mitsubishi Lancer Evo X, αυξάνοντας την διαφορά τους μετά το ημιτελές πέρασμα από τον πρώτο Κοτσιάτη, αφού η ειδική διεκόπει λόγω ατυχήματος των Λάμπρου/Αλεξάνδρου όπου ανατράπει το Mitsubishi Lancer Evo III.

Οι νικητές από κει και πέρα κινήθηκαν μεν γρήγορα αλλά ασφαλισμένα παρά την πίεση που άσκησαν οι Ιωαννίδης/Πιερή (Mitsubishi Lancer Evo IX) όπου κέρδισαν το δεύτερο πέρασμα από τον Κοτσιάτη. Στη συνέχεια η προσπάθεια τους για νίκη απλοποιήθηκε καθώς οι κύριοι αντίπαλοι τους Ιωαννίδης/Πιερή αντιμετώπισαν πρόβλημα στο τρίτο πέρασμα από τον Κοτσιάτη, το οποίο τους ανάγκασε σε εγκατάλειψη στην επόμενη ειδική διαδρομή.

Παρά την εξέλιξη αυτή οι Σιόφερος/Γεωργίου συνέχισαν το γρήγορο τέμπο και ολοκλήρωσαν τον αγώνα με ακόμα μια κερδισμένη ειδική διαδρομή, φτάνοντας έτσι πρώτοι στη ράμπα τερματισμού στο Metropolis Mall το απόγευμα της Κυριακής.

 

 

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για το πλήρωμα στο θεσμό, ενώ ήταν η πρώτη καριέρας για τον Κωνσταντίνο Σιόφερο, νίκη η οποία τους φέρνει στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος τρείς βαθμούς πίσω από την κορυφή με ένα αγώνα να απομένει για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου ήθελαν σήμερα να πιέσουν από την τρίτη θέση που ξεκίνησαν με στόχο να μειώσουν τη διαφορά και να διεκδικήσουν ακόμα και αυτή τη νίκη, όμως το Mitsubishi LancerEvo IX δεν τους το επέτρεψε. Θέματα υπερθέρμανσης από το πρωί τους ανάγκασαν αρχικά να διαφυλάξουν την τρίτη θέση, ενώ στη συνέχεια η εγκατάλειψη των Ιωαννίδη/Πιερή τους ανέβασε στην δεύτερη θέση γενικής, γεγονός που τους διατήρησε πρώτους στην βαθμολογία της γενικής κατάταξης.

Εξαιρετικό επίτευγμα μπορεί να χαρακτηριστεί η τρίτη θέση γενικής για τους Μιχάλη Διομήδους/Ανδρέα Ξενοφώντος. Το πλήρωμα του Honda Civic EP3 έκανε ένα σταθερό αγώνα μακριά από ρίσκα και εκμεταλλευόμενοι και τις εγκαταλείψεις των προπορευόμενων συνδυασμών και κυρίως των κυριότερων αντιπάλων τους Θεοφάνους/Ξενοφώντος (Peugeot 106), πανηγύρισαν δεόντως την τελευταία θέση στο βάθρο.

Οι Ευάγγελος Παναγιώτου/Μάριος Ποταμού αθόρυβα κέρδισαν θέσεις στην γενική κατάταξη και στο τέλος πήραν την τέταρτη θέση γενικής όντας παράλληλα πρώτοι και στην 2WDS, γεγονός που τους αφήνει πλήρως ικανοποιημένους.

Ακόμα ένα δικίνητο πλήρωμα ολοκλήρωσε τον αγώνα ψηλά στην γενική κατάταξη. Οι Νέστωρας Νεστορίδης/Γιώργος Λυσάνδρου, στην πρώτη τους παρουσία σε αγώνα ράλλυ με το Honda Civic EP3 τερμάτισαν στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτοι στην RCS1.

Τον καλύτερο τερματισμό μέχρι στιγμής σε αγώνα ράλι πέτυχαν επίσης και οι Απόστολος Κωνστίαντος/Παρασκευή Χαραλάμπους, οι οποίοι έφεραν το VW GOLF III στην έκτη θέση γενικής μετά από σταθερές επιδόσεις κατά τη διάρκεια του διήμερου ενώ ήταν δεύτεροι και στην RCS1.

 

Οι Σταύρος και Βασίλης Υπερμάχου (Mitsubishi Lancer Evo VII) τερμάτισαν στην έβδομη θέση μαζεύοντας παράλληλα και τους μάξιμουμ βαθμούς για την κατηγορία RCS2, ενώ ίσως θα μπορούσαν να είναι ακόμα και σε αυτή την τρίτη θέση αν δεν είχαν σκασμένο στην τελευταία ειδική διαδρομή που τους ανάγκασε να χάσουν αρκετά δευτερόλεπτα.

Στην πρώτη τους συμμετοχή φέτος, οι Γιώργος Γεωργίου/Ανδρέας Σταύρου έφεραν το Peugeot 106 s16 στην όγδοη θέση γενικής, αποτέλεσμα που τους αφήνει πλήρως ικανοποιημένους, ενώ θέση στην πρώτη δεκάδα εξασφάλισαν και οι Δημήτρης Δημητρίου/Κωνσταντίνος Βασιλειάδης (VW GOLF Gti) και Μιχάλης Πάμπουκκας/Αρέστης Χειλίδης (Peugeot 306 Gti), αμφότεροι αγωνιζόμενοι για πρώτη φορά σε αγώνα ράλλυ.

Φώτης Ιωάννου και Μανώλης Μανώλη (Suzuki Vitara), τερμάτισαν τον αγώνα στην 11η θέση γενικής, μαζεύοντας και τους βαθμούς της RCT1, ακολουθούμενοι από τους Αργύρη Σταύρου/Βασίλη Κυριάκου, οι οποίοι παρά το πρόβλημα με τον σπασμένο άξονα, εντούτοις κατάφεραν να τερματίσουν και να πάρουν και τους βαθμούς της RC5.

Στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα ράλλυ ο Γιάννος Ιωαννίδης με συνοδηγό τον Ηλία Πιερή παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστικός μέχρι και την στιγμή που εγκατέλειψε, ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι Πέτρος Πέτρου/Αντώνης Χρυσοστόμου που επανήλθαν σήμερα υπο καθεστώς Rally2, όμως η προσπάθεια τους σταμάτησε στην πέμπτη ειδική διαδρομή.

Στους μεγάλους άτυχους συγκαταλέγονται και οι Θωμάς Θεοφάνους/Άγγελος Ξενοφώντος, οι οποίοι εγκατέλειψαν στην τέταρτη ειδική διαδρομή όντας μέχρι εκείνη τη στιγμή πέμπτοι γενικής, ενώ στην ίδια ειδική αποχώρησαν και οι Γιάννος Ιωάννου/Νικόλας Χαραλάμπους.

Με το καλημέρα σήμερα τέθηκαν εκτός αγώνα και οι Δημήτρης Λάμπρου/Alex Αλεξάνδρου, ενώ από την πρώτη μέρα τέθηκαν εκτός και οι Παναγιώτης Ηρακλή/Ηλίας Ηλία και Σταύρος Αντωνίου/Δημήτρης Πιερή, οι οποίοι έχασαν πολύτιμο έδαφος στην κούρσα για τον τίτλο.

Με το CMF Rally of Cyprus ολοκληρώνετε το φετινό πρωτάθλημα ράλλυ, το οποίο θα κρίνει και τον πρωταθλητή για το 2024. Με τις δυο μέρες να μετρούν σαν δυο ξεχωριστοί αγώνες, όλα τα ενδεχόμενα εξακολουθούν να είναι ανοικτά.

cbb10434-9af0-4940-8c65-328833612bd3_Larnaka Rally 2024 Final Results