F1 Monza – Κατατακτήριες: Στο νήμα κέρδισε την pole ο Raikkonen

Στις κατατακτήριες δοκιμές που έγιναν πριν από λίγο στην πίστα της Monza στη Ιταλία, ο Kimi Raikkonen κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο στην ιστορία, παίρνοντας με αυτό τον τρόπο την polepositionγια τον αυριανό αγώνα. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο ομοσταυλός του Sebastian Vettel και τρίτος ο Lewis Hamilton.

Οι δυο Ferrariήταν φαβορί για την poleκαι το απέδειξαν περίτρανα μπροστά από τους χιλιάδες Tifosiκλειδώνοντας τις δυο πρώτες θέσεις στη σχάρα εκκίνησης, κάτι που έχει να συμβεί από το μακρινό 1994.

Όλα έγιναν στον τελευταίο γύρο των μονοθέσιων, με τον Raikkonen να ολοκληρώνει τελευταίος την προσπάθεια του και να κατακτά την pole μετά την περσυνή στο Monaco. Επίσης αυτή ήταν η μόλις δεύτερη του την τελευταία δεκαετία. Επίσης ο γύρος του Raikkonen ήταν ο ταχύτερος στην ιστορία της Monza, σπάζοντας παράλληλα το ρεκόρ του Juan Pablo Montoya το οποίο κρατούσε για 14 ολόκληρα χρόνια.

Ο Sebastian Vettel για ορισμένα δευτερόλεπτα είχε την pole, όπως και ο Hamilton, ο οποίος πέρασε πρώτος από τους τρείς τη γραμμή του τερματισμού, όμως στη συνέχεια μαθαίνοντας το τελικό αποτέλεσμα ήταν απογοητευμένος. Παρόλα αυτά θα ξεκινήσει δεύτερος μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο για τον τίτλο, Lewis Hamilton, ο οποίος θα εκκινήσει τρίτος. Τη δεύτερη σειρά εκκίνησης συμπληρώνει ο δεύτερος οδηγός της Mercedes Valtteri Bottas, ο οποίος ξεκινά τέταρτος.

Από την πέμπτη θέση θα ξεκινήσει ο οδηγός της Red Bull Max Verstappen και έκτος ο οδηγός της Haas Romain Grosjean. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Carlos Sainz (Renault), Esteban Ocon (Force India), Pierre Gasly (Toro Rosso) και Lance Stroll (Williams).