Drift Kings Internationals Series – Σέρρες: Σταύρος και Ηλίας Γρύλλης οι κορυφαίοι στα μονά βαθμολογημένα

Μπόλικη δράση είχε σήμερα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών όπου έλαβε χώρα η πρώτη μέρα του προτελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος Drift Kings International Series. Η δράση άρχισε με ελεύθερα δοκιμαστικά και εν συνεχεία με μονά βαθμολογημένα.

Όπως γίνετε συνήθως, αρκετοί ήταν αυτοί που τα βρήκαν σκούρα στην περίφημη στροφή Κ5, όπου είχαν έξοδο είτε στα δοκιμαστικά είτε στα μονά, με ορισμένους να έχουν μάλιστα και ζημιές. Από Κυπριακής πλευράς οι οδηγοί που λαμβάνουν μέρος στον αγώνα έψαξαν τις ιδανικές γραμμές και το σωστό set up με στόχο μια καλή βαθμολογία.

Ο Σταύρος Γρύλλης παρά τα θέματα που είχε με το αγωνιστικό, εντούτοις με ένα ανεπανάληπτο δεύτερο βαθμολογημένο πήρε την πρώτη θέση με 97 βαθμούς, έχοντας ταχύτητα εισόδου 143km.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Gediminas Leviskas ολοκλήρωσε στην δεύτερη θέση με 94.80 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 129km, όλα αυτά στην δεύτερη του προσπάθεια, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Enver Haskasap που πήρε 94 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου 144km στο δεύτερο βαθμολογημένο.

Ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ) πλασαρίστηκε τέταρτος με 92 βαθμούς και 132km είσοδο, ακολουθούμενος από τον πέμπτο Ιωάννη Βερνίκο που μάζεψε 91 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου 140km.

Παρόλο που είχε εντυπωσιακά περάσματα, ο Pieter Kozlowski έμεινε έκτος με 89 βαθμούς και 135km είσοδο ενώ την έβδομη θέση πήρε ο Δώρος Φραντζέσκου με καλύτερη βαθμολογία τους 87 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 139km.

Ο Donatas Macpreiksas πήρε την όγδοη θέση, επίσης με 87 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 137km και την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Αλέξανδρος Σπονδυλίδης με 87 βαθμούς και 134km είσοδο και Tudor Ciotran με 86.50 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 132km.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους Κύπριους, ο Χρίστος Λοΐζου που είχε θέματα με το αγωνιστικό πήρε την 16η θέση, οι Βασίλης Χριστοφόρου και Ανδρέας Ανδρέου πήραν την 18η και 19η θέση αντίστοιχα, με τον Ανδρέου να κάνει αγώνα δρόμου από χθες και να καταφέρνει λίγο πριν την έναρξη των μονών βαθμολογημένων να επισκευάζει το αγωνιστικό.

Ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου πήρε την 21η θέση και ο Άντρος Αντωνίου, ο οποίος επίσης είχε θέματα με το αγωνιστικό να μένει 27ος.

Στην κατηγορία PRO2 ο Ηλίας Γρύλλης πήρε μια εντυπωσιακή πρώτη θέση με καλύτερη βαθμολογία τους 88 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 125km.

Αυτός που έθελξε τόσο με την επίδοση όσο και με την απόδοση του ήταν ο πρωταθλητής SEMIPRO Γιώργος Τζιαπούρας. Ο νεαρός δείχνει το ταλέντο του και εκτός συνόρων αφού αγωνιζόμενος για πρώτη φορά σε αγώνα του εξωτερικού είχε την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία στα μονά που ήταν 85 βαθμοί με ταχύτητα εισόδου 134km.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ακόμα ένας πολύ ανταγωνιστικός οδηγός, ο Παύλος Σαμαράς, που βαθμολογήθηκε με 84 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 147km, η οποία ήταν και η ψηλότερη της μέρας. Ο δεύτερος Κύπριος που αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία, ο Χρίστος Πέτρου, πήρε την 16η θέση με 60.40 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 127km.

Πρώτη Queen ήταν η Sandra Janusauskaite που πήρε 82 βαθμούς έχοντας ταχύτητα εισόδου έχοντας ταχύτητα εισόδου 125km. Την ακολούθησε στην δεύτερη θέση η Iva Rusinova με 71.50 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 125km, η τρίτη Alice Ene με 70.20 και ταχύτητα εισόδου 121km και η τέταρτη Ελένη Σαμαρά με 50.70 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 111km.

Ο αγώνας ολοκληρώνετε αύριο με τα twin battles, τα οποία θα κρίνουν και το νικητή. Οι καιρικές συνθήκες αύριο αναμένονται μεικτές αφού οι προβλέψεις δίνουν βροχή, η οποία αν έρθει μπορεί να αλλάξει άρδηντα δεδομένα.