Drift Kings International Series 2024 – 4ος Αγώνας: Ανατροπές και Εκπλήξεις

Ο 4ος αγώνας του Drift Kings International Series, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Nürburgring Drift Cup στη Γερμανία, αποδείχθηκε ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο πλαγιολίσθησης εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών. Με περισσότερους από 80 οδηγούς από 19 χώρες, ο αγώνας ήταν μια εντυπωσιακή επίδειξη ικανότητας πλαγιολίσθησης, παρά τις ψυχρές θερμοκρασίες που επικρατούσαν.

Ο κρύος καιρός δεν κατάφερε να μειώσει ούτε στο ελάχιστο το ηθικό των διαγωνιζομένων και θεατών οι οποίο απόλαυσαν εντυπωσιακά περάσματα, σε ένα από τους απαιτητικούς σχεδιασμούς της χρονιάς.

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα και ξεκινώντας με την κατηγορία Pro είδαμε τον Voogdt Johnny να κάνει ένα εξαιρετικό δεύτερο πέρασμα και με μια βαθμολογία στους 94 βαθμούς να κατακτά την πρώτη θέση.  Στην δεύτερη θέση με 93 βαθμούς ο δικός μας Άντρος Αντωνίου, που φάνηκε να τα βρίσκει με το νέο Set Up του αγωνιστικού και τον νέο πιο δυνατό κινητήρα. Αυτό ήταν και το καλύτερο αποτέλεσμα σε μονά βαθμολογημένα που πέτυχε μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα Drift Kings.  Την τριάδα συμπλήρωσε ο Sener Uwe με 92 βαθμούς, ενώ ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου «ΕΛΑ ΚΟΚΟ» πήρε την 18ηθέση με 76 βαθμούς και ο πρωτοπόρος τους πρωταθλήματος Levickas Gediminas βρέθηκε στην 7η θέση με 87 βαθμούς.

Στην κατηγορία Pro2 στην πρώτη θέση βρίσουμε τον Haid Michel με 90 βαθμούς, στην δεύτερη θέση ο Origer Charel με 86 βαθμούς και την τριάδα συμπλήρωσε ο Mougenot Dylan με 85 βαθμούς.  Μεγάλος άτυχος ο νεαρός Παύλος Σαμαράς ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει βαθμολογία έτσι βρέθηκε εκτός διπλών περασμάτων.  Στην κατηγορία Queen την πρώτη θέση η Ene Alice με το πιο αργό αυτοκίνητο της κατηγορίας στα 350 hpκατάφερε να μαζέψει 79 και να πάρει την πρώτη θέση.  Στην δεύτερη θέση με 52 βαθμούς η Janusauskaite Sandra   και την τριάδα συμπλήρωσε η Lingsch Nina με 18 βαθμούς.  Μεγάλη άτυχη η Ελένη Σαμαρά η οποία δεν κατάφερε να γράψει βαθμολογημένο πέρασμα.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, δεύτερη μέρα του αγώνα ήταν το πιο θεαματικό κομμάτι του αγώνα, τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα.  Στο αγωνιστικό μέρος, ξεκινώντας από την κατηγορία Pro ο Archie Hammer από το Ηνωμένο Βασίλειο πήρε την πρώτη θέση, ακολουθούμενος από τον Gediminas Levickasαπό τη Λιθουανία και τον Benoît Berton από τη Γαλλία.

Στην κατηγορία Pro2 ο Karel van Branteghem από το Βέλγιο κατέκτησε την πρώτη θέση, με τον Gerrit Jan Toonen από την Ολλανδία και τον Dylan Mougenot από τη Γαλλία να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Στην κατηγορία Queen, η Sandra Janusauskaite από τη Λιθουανία αναδείχθηκε νικήτρια, με την Alice Ene από τη Ρουμανία και τη Nina Linsch από την Ελβετία να εξασφαλίζουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση, αντίστοιχα.

 

Ο Άντρος Αντωνίου που δέχτηκε κτύπημα στο αγωνιστικό στις δοκιμές πριν από τις διπλές μονομαχίες έχασε στην φάση των 32 από τον Saad Steffen μετά από ένα τε τάκε που είχε στο πρώτο πέρασμα, με την πραγματικά εντυπωσιακή πρώτη μέρα του αγώνα να μην έχει συνέχεια.

Ο Γιώργος Χριστοφόρου «ΕΛΑ ΚΟΚΟ» έδειξε να ταλαιπωρείται όλο το διήμερο με το αγωνιστικό του αλλά και τις ρυθμίσεις του Anti-lag.  Στους 32 ξεκίνησε με αντίπαλο την Ene Alice, σε ένα πέρασμα στο οποίοι πήραν και οι δύο από μηδέν και οδηγηθήκαμε στο «One More Time». Εκεί ο πρωταθλητής μας κατάφερε να περάσει και στους 16 βρήκε απέναντι του τον Saad Steffen, ο οποίος είχε αποκλείσει τον Άντρο Αντωνίου.  Εκεί σε μια άτυχη στιγμή ο Saad κτύπησε το αγωνιστικό του Χριστοφόρου, σαν αποτέλεσμα να του προκαλέσει πολλές ζημιές.  Το αγωνιστικό μπήκε στα Γκαράζ της ομάδας και μετά από πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες ήταν έτοιμο για την μάχη απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Gediminas Levickas.

Ο «ΕΛΑ ΚΟΚΟ» έκανε ένα πολύ καλό πρώτο πέρασμα έχοντας το προβάδισμα, στο δεύτερο όμως πέρασμα και ενώ ήταν πολύ καλός μέχρι εκείνη την στιγμή, το αγωνιστικό του τον προδίδει χάνοντας άδικά την μάχη. Ο Γιώργος Χριστοφόρου, κέρδισε τελικά το κύπελο του πιο θεαματικού οδηγού του αγώνα.

Με τον ενθουσιασμό αυτού του γύρου ακόμα νωπό, το επίκεντρο στρέφεται τώρα στην επόμενη στάση στις Σέρρες για τον 5ο αγώνα, που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου, παράλληλα με το Nations Cup. Ο ανταγωνισμός για το πρωτάθλημα πήρε φωτιά και οι θεατές θα μπορούν να προσβλέπουν σε πιο συναρπαστική δράση καθώς εξελίσσεται το πρωτάθλημα.