Drift Kings international – 5ος Αγώνας 2024: Τελικός Pro2, Queen & Nation Cup

Το τριήμερο 4-5-6 Οκτωβρίου στον Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών έχουμε την διεξαγωγή του 5ου αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Drift Kings και του δεύτερου Nations Cup. Στην παρουσία 51 οδηγών από 10 χώρες, ο αγώνας θα είναι και ο μεγάλος τελικός για τις κατηγορίες Pro2 και Queen, όπου για αυτούς θα έχει διπλό συντελεστή βαθμολογίας.

Σχεδιαστικά οι κριτές διάλεξαν παρόμοιας φιλοσοφίας χάραξη με την περσινή, με την μόνη διαφορά ότι έχουν μικρύνει την διαδρομή. Έδωσαν περισσότερη έμφαση στην πάντα εξαιρετικά δύσκολη στροφή Κ5, την μεταφορά που θα έχει μετά αλλά και το τελευταίο «Drift Zone» πριν τον τερματισμό.

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκινάει την Παρασκευή στις 10:00 με τα μονά δοκιμαστικά περάσματα ξεκινώντας με την κατηγορία Pro2 και Queen, συνεχίζοντας στις 11:00 με την κατηγορία Pro.  Στις 15:00 με 17:30 θα διεξαχθούν τα βαθμολογημένα περάσματα, τα οποία θα καθορίσουν τα ζευγάρια των διπλών μαχών.  Η μέρα αγωνιστικά κλείνει και το βράδυ θα γίνει το γνωστό «Parade» στην πόλη των Σερρών αλλά και γνωριμία των οδηγών με τον κόσμο, μια εξαιρετική ιδέα και διοργάνωση την οποία θα θέλαμε να δούμε και στην Κύπρο.

Το Σάββατο μετά τα διπλά δοκιμαστικά περάσματα, στις 12:45 θα γίνει παρουσίαση των οδηγών και εν συνεχεία τα διπλά περάσματα της κατηγορίας Pro2 και Queen εκεί όπου ξεχωρίζει η παρουσία του Χρίστου Πέτρου και Γιώργου Τζιαπούρα, με τον τελευταίο να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στον αγώνα. Η κορύφωση της μέρας είναι τα διπλά περάσματα της κατηγορία PRO, όπου θα κρίνουν και τον νικητή και ευελπιστούμε ότι αυτός θα είναι ο Γιώργος Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ), ο οποίος είναι δεύτερος στην βαθμολογία και ψάχνει το repeat μετά τον περσινό θρίαμβο.

Πέραν τούτου, στον προτελευταίο αγώνα Drift Kings θα αγωνιστούν επίσης ο Άντρος Αντωνίου, που ακολουθεί το θεσμό για τρίτη χρονιά, καθώς επίσης και οι Δώρος Φραντζέσκου, Χρίστος Λοΐζου, Ανδρέας Ανδρέου, Βασίλης Χριστοφόρου και Αλέξης Χάρης Γεωργίου.

Η Κυριακή 6 Οκτωβρίου είναι ένα διαφορετικός αγώνας, το Nations Cup, με την παρουσία οδηγών από οκτώ χώρες όπου ελπίδα όλων είναι η επανάληψη του περσινού θριάμβου όπου η Κύπρος αναδείχθηκε νικήτρια. Η δράση αρχίζει στις 9:30 με δοκιμαστικά περάσματα από όλους, αφού εδώ δεν υπάρχουν κατηγορίες.  Στις 11:00 είναι τα μονά βαθμολογημένα και στις 14:30 θα γίνει η παρουσίαση των οδηγών που θα αγωνιστούν στα διπλά περάσματα, με τον αγώνα να ολοκληρώνετε με τις βραβεύσεις των νικητών.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξεκινώντας από την κατηγορία Queen, η μάχη των μαχών με Sandra Janusauskaite (400 βαθμούς) και Alice Ene (358 Βαθμούς) είναι αυτή με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού είναι οι δυο που διεκδικούν το πρωτάθλημα.  Η Ελένη Σαμαρά έχει την μοναδική ευκαιρία να γράψει ιστορία, καθώς αν τα καταφέρει θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα η οποία θα κατακτήσει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.

Στην κατηγορία Pro2 αναμένονται μάχες απίστευτες, αφού ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Erik Lobmayer (399 βαθμούς) και Richárd Miklós (300 βαθμούς) θα δώσουν τα πάντα για το φετινό πρωτάθλημα.  Απέναντι τους θα βρουν τον δικό μας πρωταθλητή της κατηγορίας Γιώργο Τζιαπούρα, ο οποίο θα μετρήσει δυνάμεις απέναντι του καλύτερους αντίστοιχους Ευρωπαίους, καθώς και τον ταλαντούχο Χρίστο Πέτρου.

Στην κατηγορία Pro, θα έχουμε μάχες οι οποίες μας ενδιαφέρουν άμεσα με τον πολυπρωταθλητή Κύπρου και περσινό πρωταθλητή Drift Kings Γιώργο Χριστοφόρου «ΕΛΑ ΚΟΚΟ» να ρίχνεται στην μάχη του πρωταθλήματος.  Θα προσπαθήσει να ξορκίσει την ατυχία που τον κυνηγάει τους τελευταίους αγώνες φτάνοντας στην νίκη και οδηγώντας την μάχη του τίτλου στον τελευταίο αγώνα της Κύπρου. Ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο αφού απέναντι του θα βρει τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Gediminas Levickas, ο οποίος έχει ένα προβάδισμα της τάξης των 117 βαθμών και θα έχει την άνεση διαχείρισης διάφορων αποτελεσμάτων. Στην τρίτη θέση με 33 βαθμούς απόσταση έχουμε τον Donatas Macpreiksas, ο οποίος εποφθαλμιά την 2ηθέση.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι οδηγοί οι οποίοι μπορούν να κάνουν την έκπληξη κατακτώντας ακόμη και την νίκη, όπως οι Massimo Checchin, Enver Haskasap, Péter Porkoláb, Patrick Csolotei και Sandra Janusauskaite, ενώ και οι υπόλοιποι Κύπριοι που θα αγωνιστούν εποφθαλμιούν μια θέση στο βάθρο.  Από την άλλη έχουμε και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Άντρο Αντωνίου ο οποίος με τον νέο κινητήρα δείχνει να αλλάζει επίπεδο και αναμένουμε να τον δούμε πιο ανταγωνιστικό από ποτέ.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε δύο πολύ γνωστούς μας οδηγούς οι οποίοι στην καλή τους μέρα μπορούν για το κάθε αποτέλεσμα όπως ο Σταύρος Γρύλλης και Pietr Kozlowski.

Τέλος η εθνική ομάδα της Κύπρου αποτελούμενη από τους Δώρο Φραντζέσκου, Αντρέα Αντρεόυ «WAX», Χρίστο Λοίζου, Βασίλη Χριστοφόρου και Αλέξη Χάρη Γεωργίου έχει πλούσιο ταλέντο αλλά και δίψα για διάκριση και αναμένεται να βρεθεί όπως πάντα στα ψηλά του πίνακα, όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Το Nations Cup, ο αγώνας από μόνος του είναι μια πρόκληση για την νικήτρια της προηγούμενης χρονιάς εθνική Κύπρου. Επιβάλλεται οι οδηγοί να υπερβάλουν εαυτό και να διατηρήσουν τα σκήπτρα για ακόμη μια χρονιά δείχνοντας σε όλη την Ευρώπη το επίπεδο του Κυπριακού Drift.