DMEC 2024 – PowerPark Alahärmä Finland: Πρώτη νίκη για τον Lauri Heinonen στο θεσμό

Προς τέρψη των οπαδών του στο PowerPark στην Alahärmä της Φινλανδίας, ο Lauri Heinonen έφτασε μέχρι τον τελικό στον τρίτο γύρο της σεζόν Drift Masters 2024, για να κερδίσει την πρώτη του νίκη στο Drift Masters και με αυτόν τον τρόπο να επεκτείνει το προβάδισμα του αφού προηγείται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ο Φινλανδός στο Qualifying Showdown τερμάτισε τρίτος γενικής, με αποτέλεσμα να έχει πλέον προβάδισμα 34 πόντων έναντι του πλησιέστερου διεκδικητή του πρωταθλήματος Duane McKeever που είναι στη δεύτερη θέση.

Heinonen και McKeever ήταν οι οδηγοί που αγωνίστηκαν στον τελικό του 3ου γύρου, με τον Lauri να είναι πολύ ανταγωνιστικός για τον Ιρλανδό και να καταφέρνει να πάρει την πρώτη του νίκη μπροστά σε στους χιλιάδες συμπατριώτες του που βρέθηκαν στον αγώνα. Παρά την κυριαρχία του το Σαββατοκύριακο, ο Heinonen σίγουρα δεν είχε εύκολο δρόμο για την κορυφή.

Πρώτα έπρεπε να ξεπεράσει τον Τσέχο Michal Reichert στο Top 32 και στη συνέχεια να κκερδίσει τον τοπικό οδηγό Jarkko Jylha στο Top 16, πριν αντιμετωπίσει τον Benediktas Cirba στο Top 8, όπου δυστυχώς ο Λιθουανός οδηγός είχε μηχανική βλάβη και έμεινε εκτός διαδικασίας.

Έπειτα, ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος στεκόταν στο δρόμο του Heinonen για τον τελικό και αυτός δεν ήταν άλλος από τον James Deane. Μετά από μια νίκη στην Ιρλανδία, ο Deane ήταν ένας πολύ ανταγωιστικός αντίπαλος όπως πάντα, αλλά αυτή τη φορά ο Lauri είχε τον τελευταίο λόγο καθώς πίεσε περισσότερο από τον Ιρλανδό για να πάρει τη θέση του στον εντός έδρας τελικό.

Από την άλλη πλευρά, ο McKeever κέρδισε τον συμπατριώτη του Jack Shanahan σε μια συναρπαστική μάχη στο Top 4 για να σχηματίσει έναν ονειρεμένο τελικό μεταξύ του τρέχοντος πρώτου και δεύτερου στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, πριν φτάσει σε αυτή τη μάχη, έγινε ο μικρός τελικός με μια ακόμη ιρλανδική μάχη αυτή τη φορά μεταξύ Shanahan και Deane.

Δύο εκπληκτικές διαδρομές από δύο καταπληκτικούς οδηγούς όπου στο τέλος ο νικητής του 2ου γύρου, ο Deane, ήταν αυτός που ολοκλήρωσε τρίτος σημειώνοντας το δεύτερο βάθρο του σε δύο αγώνες.

Στον τελικό αγωνίστηκαν δύο απίστευτα ταλαντούχοι οδηγοί που πάντα δίνουν το 200% στην πίστα . Η αγωνία ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των φιλάθλων καθ’ όλη τη διάρκεια της μάχης, και προς μεγάλη τους χαρά ήταν ο δικός τους οδηγός, ο  Heinonen που κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Το πρώτο μισό μιας απίστευτης σεζόν του 2024 πέρασε στα βιβλία της ιστορίας και ο αγώνας για τον τίτλο είναι ακόμα ανοικτός με τρεις γύρους ακόμα να απομένουν για να ολοκληρωθεί το απρόβλεπτο πρωτάθλημα. Η συνέχεια είναι στο Bikiernieki Circuit στη Ρίγα της Λετονίας, σε μια από τις πιο γρήγορες διαδρομές όπου ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 2 & 3 Αυγούστου.

Βαθμολογία οδηγών – ΤΟΡ 5

Lauri Heinonen (FIN) – 246 πόντοι

Duane McKeever (IRL) – 212 πόντοι

James Dean (IRL) – 190 βαθμοί

Kevin Pesur (EST) – 164 πόντοι

Orjan Nilsen (NOR) – 138 βαθμοί.