CMF Rally of Cyprus: Νικητές οι Δημοσθένους/Χριστοδούλου πρωταθλητές οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου

Το φινάλε του CMF Rally of Cyprus σήμανε την έναρξη των πανηγυρισμών για τους νικητές και διακριθέντες του αγώνα που διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου υπο την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν οι Petrolina Racing Team Χρήστος Δημοσθένους/Κύπρος Χριστοδούλου, οι οποίοι σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στο μπάκετ του(Skoda Fabia R5).

Οι νικητές πήραν από την πρώτη ειδική προβάδισμα και δεν το έχασαν ποτέ, παρόλο που δέχθηκαν ασφυκτική πίεση από τους νέους πλέον πρωταθλητές Σίμο Γαλαταριώτη/Αντώνη Ιωάννου.

Ο Κύπρος Χριστοδούλου μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε, «Ο αγώνας ήταν πάρα πολύ σκληρός παρόλο που η οργάνωση ήταν τέλεια από όλες τις πτυχές. Παλέψαμε μέχρι και το τελευταίο μέτρο καθώς οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου μας πίεζαν συνεχώς αφού χωρίς άγχος και πίεση διεκδικούσαν το πρωτάθλημα. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και κρατηθήκαμε πρώτοι και φτάσαμε σήμερα εδώ που είμαστε.

Όπως είπα και στην αρχή ο αγώνα ήταν δύσκολος και αυτό φαίνεται και από τις εγκαταλείψεις. Η ομάδα μας κατάφερε να τερματίσει ένα αυτοκίνητο στην πρώτή θέση, ένα στην τρίτη θέση γενικής και πρώτη στην RC2 και ένα αυτοκίνητο στην τέταρτη θέση και πρώτο στην δικίνητη κατηγορία, γεγονός που μας αφήνει πλήρως ικανοποιημένους. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα, τους μηχανικούς, τον πατέρα μου που μας στηρίζει και φυσικά τον οδηγό μου που είναι κάτι περισσότερο από αδερφός».

Οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου χωρίς πίεση οδήγησαν και σήμερα γρήγορα πιέζοντας τους πρωτοπόρους σε όλες τις ειδικές, τις οποίες κέρδισαν. Τελικά τερμάτισαν στη δεύτερη θέση όμως αυτό καμία σημασία δεν έχει αφού εξασφάλισαν τον τίτλο του πρωταθλητή ένα αγώνα πριν την ολοκλήρωση της σεζόν.

«Ο αγώνας δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε όμως με το αποτέλεσμα που φέραμε εξασφαλίσαμε το φετινό πρωτάθλημα και γι’αυτό είμαστε ευχαριστημένοι. Θα μπορούσαμε να τερματίζαμε πρώτη όμως είχαμε την ατυχία με ένα σκασμένο ελαστικό το οποίο αργήσαμε να αλλάξουμε και έτσι δεν καταφέραμε να καλύψουμε το χαμένο χρόνο. Δεν πειράζει όμως, αυτά έχουν οι αγώνες. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα και αυτό μας ικανοποιεί», είπε ο Σίμος Γαλαταριώτης μετά το τέλος του αγώνα.

Οι Γιώργος Παφίτης/Βασίλης Γραμμένος είχαν πολύ καλή απόδοση με το Mitsubishi Lancer Evo IX και ήταν το μοναδικό πλήρωμα από αυτά της κατηγορίας RC2 που κατάφερε να τερματίσει.

Αυτό το αποτέλεσμα τους αφήνει πλήρως ικανοποιημένους καθώς αυτός ήταν ο πρώτος τους τερματισμός στη ράμπα και πιο συγκεκριμένα στην τρίτη θέση γενικής, ενώ πάνε στον τελευταίο αγώνα στην Πάφο όπου θα διεκδικήσουν τον τίτλο στην κατηγορία.

Μεγαλειώδης εμφάνιση για τους Χαράλαμπο Τιμοθέου και Παναγιώτη Σιάλο. Από το Σάββατο ήταν οι κυρίαρχοι στην δικινητη κατηγορία και δίκαια κέρδισαν τον πρώτο τους αγώνα με το Peugeot208 Rally4.

«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο και ο αγώνας πολύ απαιτητικός. Περιμέναμε τον αγώνα στο βουνό γιατί ξέρουμε ότι έχουμε αρκετή πείρα. Σε τέτοιου είδους αγώνες δεν μετρά μόνο η ταχύτητα καθώς σε ορισμένα σημεία πρέπει να είσαι υπομονετικός. Για μας τελικά όλα ήγαν καλά παρά τα 25 δευτερόλεπτα που χάσαμε στην πρώτη ειδική καθώς δεν έπαιρνε μπρος το αμάξι. Ένα μπουκάλι νερού που ήπια στην δεύτερη ειδική μπήκε ενδιάμεσα των ποδιών μου με αποτέλεσμα να με εμποδίζει, όμως από κει και πέρα όλα κύλισαν στην εντέλεια. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τη νίκη και τώρα πάμε στην Πάφο για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα απέναντι στους Πολυκάρπου/Σιάλο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το πρωτάθλημα και αναμφίβολα θα γίνει πολύ σκληρή μάχη στην Πάφο σε δύσκολες ειδικές.

Για το σημερινό αγώνα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μου που χωρίς αυτούς  δε θα μπορούσαμε να λάβουμε μέρος  και ευελπιστώ ότι θα έχουμε την ίδια εμφάνιση και στον αγώνα της Πάφου, σε ένα μήνα από τώρα», είπε ο νικητής της 2WD Χαράλαμπος Τιμοθέου.

Οι Shockslab Πανίκος Πολυκάρπου/Κωνσταντίνος Σιάλος ταλαιπωρήθηκαν στο μπάκετ του Peugeot 208 Rally4 και τις δυο μέρες και στο τέλος ολοκλήρωσαν στην Πέμπτη θέση γενικής και πρώτοι στην RC4.

Στην έκτη θέση και δεύτεροι στην RC4 τερμάτισαν οι Χρυσόστομος παντελή/Ανδρέας Νέστωρος στον πρώτο τους αγώνα με το Peugeot208, αποτέλεσμα που τους αφήνει πλήρως ικανοποιημένους.

Οι Petrolina Racing Team Παναγιώτης Γιάγκου/Άριστος Νικολάου (Hyundai i20 R5) επανήλθαν σήμερα υπο καθεστώς Rally2 και τερμάτισαν στην έβδομη θέση.

Τους ακολουθήσαν στην όγδοη οι Σωτήρης και Χρίστος Πετρακίδης (Ford Fiesta), οι οποίοι κέρδισαν την κατηγορία RC5 και έμειναν μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία.

Οι Χρίστος Σκορδής/Πρόδρομος Χρυσάνθου (Ford Fiesta) ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην ένατη θέση και δεύτεροι στην RC5.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Αργύρης Σταύρου/Ηλιας Πιερή με Suzuki Swift, στην 11η τερμάτισαν οι Κώστας Νικηφόρου/Σώτος Καροτσάκης (Subaru Impreza), οι οποίοι κέρδισαν και την RCS2.

Τέλος, στην 12η θέση τερμάτισαν οι GEPA MECHANICALINSTALATIONS Μιχάλης Σοφοκλέους/Ευαγόρας Παντελίδης με VWGOLF GTI, οι οποίοι κέρδισαν και την κατηγορία RCS1.

Τον αγώνα δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν σήμερα οι Τζιωρτζής/Κασέτας, Καθητζιώτης/Ιωάννου, Μιχαηλίδης/Δαμιανού, Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου, Παντελή/Λαός και Τζιωρτζής/Αριστοδήμου.

8dde15f1-33d0-4108-809f-cc3ce6744640_Overall after SS8