CMF Rally of Cyprus – Μέρα 1η: Δραματικό σκέλος με τους Δημοσθένους/Χριστοδούλου να προηγούνται

Δραματικό ήταν το πρώτο σκέλος του CMF Rally of Cyprus, καθώς οι τρείς πρωτοπόροι στην βαθμολογία τα βρήκαν σκούρα, με τους Petrolina Racing Team Δημοσθένους/Χριστοδούλου να προηγούνται στο τέλος της μέρας η οποία σημαδεύτηκε από αρκετές εγκαταλείψεις .

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 8 το πρωί με την εκκίνηση να δίδεται από το χώρο στάθμευσης του Μακαρίου Σταδίου. Τα πληρώματα κατευθύνθηκαν στον Καπουρά, πρώτη ειδική του σκέλους, όπου έμελλε να δούμε την πρώτη έκπληξη.

Οι περσινοί πρωταθλητές Petrolina Racing Team Γαλαταριώτης/Ιωάννου είχαν σκασμένο ελαστικό στο VW POLO GTI R5 με αποτέλεσμα να χάσουν σχεδόν τρία λεπτά.

Την ειδική κέρδισαν οι Δημοσθένους/Χριστοδούλου με Skoda Fabia R5 παίρνοντας νωρίς σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους. Το πλήρωμα στις επόμενες τρείς ειδικές σημείωσε τον δεύτερο χρόνο και το τέλος της μέρας τους βρήκε να προηγούνται με διαφορά 1 λεπτού και 24 δευτερολέπτων.

Μετά την ατυχία στην εναρκτήρια ειδική, οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου επιτέθηκαν στις επόμενες τρείς σημειώνοντας τον ταχύτερος χρόνο μειώνοντας αισθητά τη διαφορά από τους πρωτοπόρους. Στην γενική κατάταξη είναι δεύτεροι, όμως με τους βαθμούς που μάζεψαν στο τέλος της πρώτης μέρας και σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη των πρωτοπόρων στην βαθμολογία, πέρασαν επικεφαλής.

Πολύ καλή επίδοση στις πρώτες τέσσερις ειδικές είχαν οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer Evo IX), οι οποίοι είναι τρίτοι γενικής ενώ ταυτόχρονα όχι μόνο παρέμεινα πρώτοι στην βαθμολογία της RC2 αλλά αύξησαν περεταίρω το προβάδισμα τους.

Ευχάριστη έκπληξη της μέρας ήταν οι Παφίτης/Γραμμένος (Mitsubishi Lancer Evo IX). Είχαν ψηλά στάνταρ απόδοσης εν συγκρίσει με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της ίδιας κατηγορίας  και βρίσκονται τέταρτοι γενικής και δεύτεροι στην RC2.

Αγώνα με αγώνα οι Μιχαηλίδης/Δαμιανού ανεβάζουν στροφές και αυτό έδειξαν και σήμερα στις ειδικές του CMF Rally of Cyprus. Το πλήρωμα του Subaru Impreza είναι στην πέμπτη θέση γενικής και τρίτο στην RC2.

Μεγάλες μάχες έγιναν στην δικίνητη κατηγορία με φόντο την πρωτοπορία στην κατηγορία. Τιμοθέου/Π. Σιάλος και Shockslab Πολυκάρπου/Κ. Σιάλος οδήγησαν στο όριο τα δυο Peugeot 208 Rally4 και δεν άφησαν το γκάζι πουθενά.

Οι Τιμοθέου/Π. Σιάλος ήταν αυτοί που ξεχώρισαν με το τέλος της μέρας καθώς κέρδισαν το πρώτο και δεύτερο πέρασμα από τον Καπουρά, ενώ ήταν ταχύτεροι και στο δεύτερο πέρασμα από το Κούρδαλι.

Οι Πολυκάρπου/Κ. Σιάλος αντέδρασαν κερδίζοντας το πρώτο πέρασμα από το Κούρδαλι όμως τελικά δεν ήταν αρκετό. Οι Τιμοθέου/Π. Σιάλος είναι στην έκτη θέση γενικής και πρώτοι στην δικήνητη, έχοντας προβάδισμα 28 δευτερολέπτων.

Στην έβδομη θέση γενικής είναι οι Πολυκάρπου/Κ. Σιάλος και δεύτεροι στην δικίνητη και αύριο αναμένονται σκληρές μάχες για τη νίκη.

Ανταγωνιστικοί παρουσιάστηκαν οι Παντελή/Νέστωρος και στον πρώτο αγώνα με το Peugeot 208 σημείωσαν αξιόλογους χρόνους μεταξύ των αυτοκινήτων με κίνηση στους δύο τροχούς και δίκαια βρίσκονται στην όγδοη θέση γενικής και τρίτοι δικίνητοι.

Η μάχη του τίτλου στην RC5 έχει φουντώσει για τα καλά. Οι Σωτήρης και Χρίστος Πετρακίδης με το Ford Fiesta είναι αυτοί που προηγούνται στον αγώνα έναντι των αντιπάλων τους, ενώ με το τέλος της πρώτης μέρας έμειναν μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία.

Οι Σταύρου/Πιερή με το Suzuki Swift μπήκαν σφήνα στη μάχη των πρωτοπόρων αφού μετά από καλές επιδόσεις στις ειδικές είναι δεύτεροι στην RC5 και 10οι γενικής.

Οι Σκορδής/Χρυσάνθου με το Ford Fiesta είναι τρίτοι στην κατηγορία και 11οι γενικής, 12οι είναι οι Τζιωρτζής/Κασέτας (SuzukiSwift) και 13οι οι Καθητζιώτης/Ιωάννου (Hyundai Accent).

Μετά το τέλος της μέρας οι Θεοφάνους/Κωνσταντίνου με Peugeot 106 παρόλο που είχαν πολύ καλή απόδοση και ήταν ένατοι γενικής, εντούτοις το αυτοκίνητο εισήλθε στο χώρο επιτηρούμενης στάθμευσης ανυψωμένο σε κρίκο γεγονός που απαγορεύετε από τον κανονισμό και έτσι οι αγωνοδίκες απέκλεισαν το πλήρωμα από τον αγώνα.

Τον αγώνα εγκατέλειψαν νωρίς και συγκεκριμένα στην δεύτερη ειδική οι πρωτοπόροι στην βαθμολογία Παντελή/Λαός (Citroen DSE R5), ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι τρίτοι στην βαθμολογία Petrolina Racing Team Γιάγκου/Νικολάου (Hyundai i20 R5) στην τρίτη ειδική.

Επίσης εκτός αγώνα έμειναν οι Σταύρου/Γεωργίου (Toyota Yaris), Τζιωρτζής/Αριστοδήμου (Ford Fiesta), GEPA MECHANICAL INSTALATIONS Σοφοκλέους/Παντελίδης (VW GOLF GTI), Νικηφόρου/Καροτσάκης (Subaru Impreza) και Χριστοδούλου/Ξενοφώντος (Subaru Impreza).

Παρόν στο CMF Rally of Cyprus ήταν ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιλελακάκης και ο Λιβάνιος Fady Y. Aoum, οι οποίοι είναι φιλοξενούμενοι από την Κυπριακή Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Τέσσερις ειδικές και 77 αγωνιστικά χιλιόμετρα απομένουν για να μάθουμε τον νικητή ενός συναρπαστικού όπως εξελίσσετε CMF Rally of Cyprus.

f3e4f439-b952-4f52-b71d-f37ec4780531_End of Leg 1 Results

f1f2640b-57b8-4b66-a1ba-87f65821c49b_Rally of Cyprus – Restart List Leg 2 (1)