Bretagne World RX of Lohéac – Βρυχήθηκαν και πάλι τα λιοντάρια: 1-2 για τους αδερφούς Hansen

Για ακόμα ένα αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross οι Timmy και Kevin Hansen τερμάτισαν στις δυο πρώτες θέσεις. Αυτή τη φορά το αποτέλεσμα ήρθε στον αγώνα Bretagne World RX of Lohéac στην έδρα των λιονταριών, την Γαλλία, μπροστά σε 25000 ενθουσιώδης θεατές.

Την πρώτη μέρα τα αδέρφια Hansen δυσκολεύτηκαν αρκετά να βρουν ρυθμό με τα δυο Peugeot, μένοντας στην τέταρτη και πέμπτη θέση. Η αλλαγή στο set up του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με την στρατηγική ελαστικών την Κυριακή απέδωσε τα μέγιστα.

Ο Timmy Hansen ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα με προβάδισμα 6 βαθμών στην βαθμολογία είχε πάρα πολύ καλό ρυθμό στο Q4 με αποτέλεσμα να κερδίσει και να κλειδώσει την πρώτη θέση στους ημιτελικούς δίπλα από τον Johan Kristoffersson.

Δυο ταχύτεροι χρόνοι εξασφάλισαν στον οδηγό της KYB EKS JC την πρώτη θέση στον ημιτελικό όμως για ακόμα ένα αγώνα ήρθε η καταστροφή για τον τρείς φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Παρόλο που κατάφερε να προηγηθεί ένας σπασμένος άξονας τον ανάγκασε να μειώσει ταχύτητα με αποτέλεσμα ο Hansen και ο Timo Scheider να τον περάσουν στον τελευταίο γύρο.

Ο Kristoffersson μόλις που κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Kevin Abbring εξασφαλίζοντας έτσι την τρίτη θέση. Τα προβλήματα για τον Kristoffersson δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο οι μηχανικοί δεν πρόλαβαν να αλλάξουν με αποτέλεσμα ο περσινός πρωταθλητής να μην προλάβει να εμφανιστεί στη σχάρα εκκίνησης του τελικού.

Αυτή η εξέλιξη έφερε τους αδελφούς Hansen στην πρώτη σειρά εκκίνησης του τελικού μετά που ο Kevin στον δικό του ημιτελικό τερμάτισε μπροστά από τον Niclas Gronholm. Με την εκκίνηση του τελικού τα δυο αδέλφια έφυγαν μπροστά αφήνοντας πίσω τους διώκτες τους. Ο Timmy τερμάτισε μπροστά από τον Kevin κάνοντας έτσι για ακόμα ένα αγώνα το 1-2.

 

Πίσω από τους Hansen τερμάτισε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο ο Niclas Gronholm ο οποίος έκανε αργή εκκίνηση στον τελικό. Ο Kevin Abbring ήταν πολύ καλός σε ακόμα ένα αγώνα ολοκληρώνοντας τέταρτος παρά το γεγονός ότι είχε πρόβλημα με τον συμπλέκτη. Ο Krisztián Szabó συνέχισε το προσωπικό του ρεκόρ καθώς σε όλους τους φετινούς αγώνες προκρίθηκε στον τελικό τερματίζοντας αυτή τη φορά πέμπτος, με τον Timo Scheider να συμπληρώνει την εξάδα.

«Είναι μια εκπληκτική χρονιά μέχρι στιγμής», ανέφερε ο Timmy Hansen. «Νομίζω ότι αυτή τη φάση της καριέρας μου και της ζωής μας θα τη θυμόμαστε για πάντα καθώς τερματίσαμε στις δυο πρώτες θέσεις και στους τρείς πρώτους αγώνες φέτος. Είναι μαγικό. Πρέπει να πω ότι φάνηκα τυχερός για να πάρω τη νίκη. Ήταν κρίμα που ο Johan είχε τεχνικά θέματα, όμως έτσι πάει κάποιες φορές και σήμερα ήμουν εγώ ο τυχερός. Το Rallycross δεν είναι μόνο να είσαι γρήγορος καθώς υπήρξαν αρκετοί αγώνες στην καριέρα μου που ήμουν γρήγορος όμως δεν έφερνα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο Kevin ήταν πολύ γρήγορος στον τελικό και ήταν κολλημένος στον προφυλακτήρα μου συνεχώς και έτσι έπρεπε να πιέζω όσο μπορούσα. Το να μοιράζομαι αυτό το αποτέλεσμα μαζί του είναι φανταστικό και αυτή η νίκη είναι 100% για την ομάδα που εργάστηκε πολύ σκληρά ούτως ώστε να μας βάλει σε θέση ισχύος μετά το Σάββατο. Είμαι ευγνώμων για όλους.»