Alpina XD3 με τέσσερα turbo!!

Η Alpina θα παρουσιάσει στη Γενεύη το XD3 την πιο ισχυρή έκδοση της BMW X3 μέχρι σήμερα, με 388 ίππους.

Τα diesel μπορεί να «πεθαίνουν» ανά τον κόσμο με όλο και πιο ταχείς ρυθμούς, ωστόσο κάποια ζουν και εξελίσσονται, ώστε να βασιλεύσουν. Η Alpina θα παρουσιάσει στην προσεχή έκθεση της Γενεύης την XD3, την δική της εκδοχή, δηλαδή για την diesel έκδοση της BMW X3. Και είναι άκρως καθηλωτική!

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με 388 ίππους και 78χγρ. ροπής! Αυτά τα χαρακτηριστικά προέρχονται από τον εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 3.0 λίτρων της BMW, στον οποίον έχουν προσαρμοστεί τέσσερα turbo. Ο κινητήρας συνεργάζεται με ένα κιβώτιο οκτώ σχέσεων, ενώ το σύστημα xDrive της BMW, έχει διαμορφωθεί ειδικώς όσον αφορά την κατανομή της διαθέσιμης ροπής.

Η επιτάχυνση 0-100χλμ./ώρα έρχεται σε 4,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 266χλμ./ώρα. Η Alpina XD3 είναι ένα πραγματικό «κτήνος» και σε εμφάνιση χάρη κυρίως στις ζάντες 20 ιντσών που περιλαμβάνει η βασική έκδοση, οι οποίες ααλόγως τις διαθέσεις μπορεί να μετατραπούν και σε 22 ιντσών. Κατά τα άλλα η Alpina έχει εφοδιάσει το αυτοκίνητο και με μπλοκέ διαφορικό στο πίσω μέρος για καλύτερο χειρισμό, αλλά και με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Πηγή: gazzetta.gr