Rally Italia Sardegna – Μέρα 2η: Χάος το Σάββατο, μπροστά ο Neuville

Οι μεταβλητές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του σκέλους και κρίνουν κατά μεγάλο βαθμό τον νικητή του αγώνα.

Ο Thierry Neuville άρχισε την μέρα από την τρίτη θέση, ακολουθώντας τους Lappi και Ogier. Η δυνατή βροχόπτωση στην προτελευταία ειδική, την Erula-Tula, προκάλεσε το απόλυτο χάος και ανέτρεψε τα δεδομένα.

Ο Ogier που κυνηγούσε την πέμπτη νίκη στην Ιταλία άρχισε την ειδική έχοντας μικρό προβάδισμα στην γενική. Ωστόσο η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι καθώς μετά από 1,4 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση το Toyota GR Yaris. είχε υποστοφή σε μια γρήγορη αριστερή στροφή με αποτέλεσμα μετά από έξοδο να τεθεί εκτός αγώνα.

Ο Lappi που ξεκινούσε πίσω του βλέποντας τον Ogier εκτός, μείωσε το ρυθμό του και έχασε πάνω από μισώ λεπτό από τον Neuville, ο οποίος εκκινούσε μπροστά τους και δεν γνώριζε τις εξελίξεις.

Αυτή η εξέλιξη τον έφερε πρώτο με την τελική διαφορά σήμερα να είναι 36,4 δευτερόλεπτα και με τέσσερις ειδικές να απομένουν αύριο η Hyundai είναι προ του φάσματος για το 1-2.

Η έξοδος του Ogier προβίβασε τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Kalle Rovanperä στην τρίτη θέση, με τον Φινλανδό να είναι πολύ μακριά για να απειλήσει το δίδυμο της Hyundai. Έχοντας επιλέξει την μαλακή γόμα δυσκολεύτηκε πολύ το απόγευμα έχοντας υπερβολική φθορά στα ελαστικά και έτσι ο πρωταθλητής είναι 1 λεπτό και 14,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον δεύτερο Lappi, με μοναδικό στόχο πλέον για αύριο τους βαθμούς της power stage.

Η επιμονή απέδωσε καρπούς στον Elfyn Evans, του οποίου η μέρα ήταν γεμάτη ατυχίες. Το GR Yaris του Ουαλού είχε ζημιά στο ψυγείο μετά που πέρασε από νερό στην 10η ειδική, γεγονός που τον ανάγκασε να χάσει σχεδόν τρία λεπτά.

Το ίδιο αποτέλεσμα παραλίγο να επαναληφθεί και το απόγευμα όταν το αυτοκίνητο του Evans έχασε στιγμιαία ισχύ μετά από ακόμα ένα πέρασμα μέσα από νερό. Παρόλα αυτά κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό της τελευταίας ειδικής σχεδόν τέσσερα λεπτά πίσω από τον Rovanperä.

Οι Ott Tänak και Takamoto katsuta δεν ήταν το ίδιο τυχεροί αφού και οι δυο μετά από πέρασμα από νερό έμειναν εκτός αγώνα. Ένας ελαττωματικός ηλεκτρικός αισθητήρας ήταν η αιτία για την αποχώρηση του οδηγού της M-Sport Ford, ενώ ο Katsuta απόχτησε μετά από ζημιά στο ψυγείο του GR Yaris..

Αυτές τους οι ατυχίες βοήθησαν τον Dani Sordo να ανακάμψει και να σκαρφαλώσει στην πέμπτη θέση γενικής.

Από κει και πέρα ακολουθούν οδηγοί από την κατηγορία WRC2, οι οποίοι συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Ο Andrien Fourmaux είναι ο πρωτοπόρος και πίσω του ακολουθούν οι Andreas Mikkelsen, Teemu Suninen, Emil Lindholm και Kajetan Kajetanowicz

Αποτελέσματα Σαββάτου

1.Neuville 3hr 10min 36.9sec

2.Lappi+36.4sec

3.Rovanperä+1min 50.7sec

4.Evans+5min 36.5sec

5.Sordo+6min 27.9sec

6.Fourmaux (WRC2)+8min 11.7sec