Πρόγραμμα ERC 2019: Μέσα η Ουγγαρία εκτός το Ακρόπολις

Η Ουγγαρία επιστρέφει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι το 2019 μετά το 2013, με αγώνα αμιγώς ασφάλτινο ο οποίος θα διεξαχθεί στην πόλη Nyíregyháza. Το ημερολόγιο περιλαμβάνει συνολικά οκτώ αγώνες, τέσσερις ασφαλτινους και τέσσερις χωμάτινους οι οποίοι επιβεβαιώθηκαν στην Γενεύη στις 7 Νοεμβρίου.

Ο αγώνας της Ουγγαρίας θα έχει τη στήριξη της Ουγγρικής κυβέρνησης όπως και των τοπικών αρχών. Η βάση του θα είναι στην πόλη Nyíregyházaη οποία βρίσκετε στο βορειοανατολικό μέρος της Ουγγαρίας περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά από την πρωτεύουσα Βουδαπέστη.

Πέραν από τον αγώνα της Ουγγαρίας οι ημερομηνίες της Λετονίας, Πολωνίας και Κύπρου αλλάζουν, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι το Ράλι Ακρόπολις είναι εκτός ημερολογίου. «Παρόλο που το Ράλι Ακρόπολις δεν συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα του 2019 εντούτοις είμαστε σε συζητήσεις για να επιστρέψει ο αγώνας το 2020. Είναι αγώνας υψηλών προδιαγραφών και η Eurosport Events μαζί με την ΟΜΑΕ πάντα είχαν πολύ καλή συνεργασία την οποία θέλουμε να διατηρήσουμε. Η πόρτα είναι πάντα ανοικτή για το Ράλι Ακρόπολις», ανέφερε ο Jean-Baptiste Ley, συντονιστής του ERC.

Ημερολόγιο 2019

1οςΓύρος: Azores Airlines Rallye, 21-23 Μαρτίου** (ERCJunior), χώμα

2οςΓύρος: Rally Islas Canarias, 2-4 Μαΐου(ERC Junior), άσφαλτο

3οςΓύρος: Rally Liepāja (Λετονία), 24-26 ΜαΐουMay (ERC Junior), άσφαλτο

4οςΓύρος: Rally Poland, 28-30 Ιουνίου(ERC Junior), χώμα

5οςΓύρος: Rally di Roma Capitale (Ιταλία), 19-21 Ιουλίου(ERC Junior), άσφαλτο

6οςΓύρος: Barum Czech Rally Zlín, 16-18 Αυγούστου(ERC Junior), άσφαλτο

7ος Γύρος: Cyprus Rally, 27-29 Σεπτεμβρίου, χώμα

8ος Γύρος: Rally Hungary, 1-3 Νοεμβρίου, άσφαλτος

 

*Εν αναμονή έγκρισης από το Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA

**Μόνο κατόπιν υπογραφής συμφωνίας με τον promoterτου αγώνα