ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΟΤΟΚΡΟΣ ΕΚΟ – SILKOLENE – 6ος Αγώνας: Σημαντική αναμέτρηση την Κυριακή στην MXPRO

Την Κυριακή 9 Απριλίου θα διεξαχθεί στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά ο έκτος και προτελευταίος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross EKO – SILKONENE, ο οποίος χαρακτηρίζετε πολύ σημαντικός αφού οι ευκαιρίες για βαθμούς μειώνονται.

Διοργανωτής είναι ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας, με τον αγώνα να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

 

Στο αγωνιστικό μέρος, αρχίζοντας από την κατηγορία ΜΧ1, ο πρωτοπόρος Χρύσανθος Γεωργίου είναι το φαβορί για ακόμα μια νίκη, η οποία αν έρθει θα τον φέρει αγκαλιά με ακόμα ένα τίτλο.

Δυνατοί στην MXPRO θα επιδιώξουν να παρουσιαστούν οι Χρήστος Τσαγγαράς και Γιώργος Παπαλοΐζου με στόχο την ψηλότερη θέση στο βάθρο.

Στον προτελευταίο αγώνα θα τρέξουν επίσης και οι Μιχάλης και Μάριος Πάμπουκκας, δυο πολύ ανταγωνιστικοί αναβάτες που μπορούν κάλλιστα να πρωταγωνιστήσουν αν βρεθούν στην μέρα τους.

Στην κατηγορία ΜΧ2 η παρθενική νίκη μετά από πολύ καλή απόδοση του Κωνσταντίνου Σκούρου στην Μακούντα τον χρίζει αυτόματα εκ των φαβορί για ακόμα μια επικράτηση, με τον Αριστόδημο Έλληνα να επιδιώκει επίσης τη νίκη που θα του αυξήσει τις πιθανότητες για τον τίτλο.

 

Μια από τις κατηγορίες που εξακολουθεί να έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι η MX3 OVER. Ο Μαρίνος Τσαγγαράς έχει τον πρώτο λόγο σαν πρωτοπόρος στην βαθμολογία όμως ο δεύτερος Σάββας Σάββα δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί και θα παλέψει μέχρι τέλους για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Οι έμπειροι Ζανέτος Κουμάση, Γιώργος Σιδερένιος και Σπύρος Ηλία αναμένετε να είναι επίσης στην μάχη για μια θέση στο βάθρο.

Πολύ ανταγωνιστικοί αναβάτες αγωνίζονται στην MX OPEN, οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες για νίκη. Ο πρωτοπόρος Pieter IzakBrink απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό θα επιδιώξει να αυξήσει την διαφορά από τους διώκτες του, με τον νικητή στον προηγούμενο αγώνα Χρήστο Ευσταθίου, αλλά και τον ανερχόμενο Χρήστο Κλεόπα και Mustafa Dersev, να έχουν επίσης βλέψεις για τη νίκη.

Στην κατηγορία MXOPEN FREE ο πρωτοπόρος Γιάννος Αλεξάνδρου άρχισε να νοιώθει την πίεση από τους Ανδρέα Χρυσοστόμου και Adam Doroszkiewicz, καθώς η διαφορά του από τους δυο προαναφερθέντες μειώθηκε μετά τον αγώνα στην Μακούντα στους 8 βαθμούς, ενώ στο “παιχνίδι” είναι και ο Ανδρέας Χούτρης ο οποίος απέχει από την κορυφή 12 βαθμούς.

Όπως είναι τα δεδομένα ο αγώνα στην MXPRO είναι μείζονος σημασίας και για τους τέσσερεις και αναμένονται δυνατές μάχες με στόχο την πρωτοπορία στην βαθμολογία.

Η αδρεναλίνη αναμένετε να κτυπήσει κόκκινο στην κατηγορία MXVETERAN, εκεί όπου ο Ανδρέας Μιχαήλ έμεινε μόνος πρώτος μετά το τέλος του προηγούμενου αγώνα. Ο Αρτέμης Καρατσιόλης θα επιδιώξει να κερδίσει ούτως ώστε οι δυο να πάνε στο μεγάλο φινάλε ισόβαθμοι για να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Στην κατηγορία ΜΧ85 ο Ανδρέας Παπαδόπουλος θα επιδιώξει να κερδίσει και να αγκαλιάσει τον τίτλο. Ο Θεόφιλος είναι εκ των κυριότερων αντιπάλων του, ενώ θέση στο βάθρο θα κυνηγήσουν και οι Λούκας Σοφοκλέους και Λεονάρδος Μιχαήλ.

Στην ΜΧ 65 θα αγωνιστούν οι Λοΐζος Καμέρης και Γιώργος Δημητρίου.

Η Κυριακάτικη αναμέτρηση θα αρχίζει στις 9:30 με τα ελεύθερα δοκιμαστικά και ακολούθως με τα σκέλη όλων των κατηγοριών.