Η Hyundai motorsport μάχεται για τη δεύτερη θέση στη Γερμανία

2016 FIA World Rally Championship / Round 09, Rallye Deutschland 2016 / August 18-21, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Η τελευταία μέρα του ράλι Γερμανίας ολοκληρώνετε σήμερα και τρείς οδηγοί δίνουν τη μάχη για τη δεύτερη θέση, εκ των οποίων οι δυο είναι οδηγοί της Hyundai motorsport. Με το πέρας 14 ειδικών διαδρομών τα τρία πληρώματα χωρίζουν μόλις 4 δευτερόλεπτα καθώς υπολείπονται ακόμα τέσσερις  για το τέλος του αγώνα.

Μετά από μια συναρπαστική μέρα όπου το βρεγμένο οδόστρωμα και η επιλογή των ελαστικών έπαιξαν σημαντικό ρόλο στα επίπεδα απόδοσης των πληρωμάτων, οι δυο οδηγοί της Hyundai Thierry Neuville και Dani Sordo πάλεψαν πολύ για να μειώσουν τη διαφορά από τη δεύτερη θέση. Πολύ καλή απόδοση είχε και ο τρίτος οδηγός της ομάδας Hayden Paddon, ο οποίος ήταν στην όγδοη θέση και κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι την τέταρτη στη γενική κατάταξη.

2016 FIA World Rally Championship / Round 09, Rallye Deutschland 2016 / August 18-21, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Οι μεικτές συνθήκες που επικρατούσαν καθόλη τη διάρκεια της μέρας (βρεγμένο, υγρασία, στεγνό), αποτελούσαν σπαζοκεφαλιά για τους οδηγούς οι οποίοι έπρεπε να κάνουν τη σωστή επιλογή ελαστικών. Οι Sordo/Marti ήταν αυτοί που είχαν την καλύτερη απόδοση, καθώς επέλεξαν τη μαλακή γόμα της Michelin στο δεύτερο πέρασμα της σαραντάρας Panzerplatte Lang καταφέρνοντας να περάσουν τρίτοι 0.4 δέκατα του δευτερόλεπτου  μπροστά από τους Neuville/Gisoul.

Σε δηλώσεις του ο Ισπανός είπε: Ήταν δύσκολη μέρα αλλά είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση μας σε αυτές τις συνθήκες, όπου  επίσης και το i20 WRC New Generation απόδωσε πολύ καλά. Όπως και αρκετοί άλλοι οδηγοί έτσι και εμείς δυσκολευτήκαμε με τη σωστή επιλογή των ελαστικών στο πρώτο πέρασμα από τις ειδικές και δεν πιέσαμε όσο θέλαμε, για να μείνουμε μακριά από περιπέτειες. Στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές είχα καλύτερη αίσθηση του αυτοκινήτου και έτσι μπορέσαμε να γράψουμε ανταγωνιστικούς χρόνους. Κάναμε τη σωστή επιλογή ελαστικών και στο δεύτερο πέρασμα από την Panzerplatte Lang καταφέραμε να περάσουμε στη δεύτερη θέση γενικής. Η μικρή διαφορά που έχουμε με τουςMikkelsen και Neuville κάνει την τελευταία μέρα πολύ ενδιαφέρουσα και ελπίζω να έχουμε την ίδια καλή απόδοση όπως σήμερα το απόγευμα. Στόχος μας είναι το βάθρο, όμως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας.     

2016 FIA World Rally Championship / Round 09, Rallye Deutschland 2016 / August 18-21, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Το βελγικό δίδυμο Neuville/Gilsoul κέρδισε δυο ειδικές το Σάββατο έχοντας συνεχώς υπό πίεση τον δεύτερο AndreasMikkelsen και την Κυριακή θα κάνουν ότι μπορούν για να καλύψουν τα 4 δευτερόλεπτα που τους χωρίζουν.

Ο Neuville δήλωσε σχετικά: Τα πράγματα δεν μπορούσαν να είναι καλύτερα. Διεκδικούμε τη δεύτερη θέση μαζί με τουςMikkelsen και Sordo. Το κλειδί της σημερινής μέρας για να είχαμε πολύ καλή απόδοση ήταν η σωστή επιλογή ελαστικών, καθώς οι συνθήκες ήταν περίπλοκες. Κάναμε λανθασμένη επιλογή στο πρωινό loop και επίσης έχασα την υδραυλική υποβοήθηση στα τελευταία χιλιόμετρα του πρώτου περάσματος από την Panzerplatte Lang, κάτι που μας κόστισε σε χρόνο. Το ξεκίνημα του δεύτερου loop δεν ήταν ιδανικό για εμάς καθώς έκανα λάθος σε ένα hairpin στην 11η ειδική διαδρομή το οποίο μας κόστισε ξανά σε χρόνο. Στη συνέχεια τα πήγαμε καλύτερα και καταφέραμε να κερδίσουμε τις ειδικές 12 και 13. Η διαφορά για το πόντιουμ είναι πολύ μικρή και την Κυριακή πρέπει να αποδώσουμε τα μέγιστα για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

2016 FIA World Rally Championship / Round 09, Rallye Deutschland 2016 / August 18-21, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

H Hyundai έχει ως στόχο τον τερματισμό στο βάθρο, ούτως ώστε να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο καθώς αγωνίζεται εντός έδρας. Και τα τρία αυτοκίνητα που συμμετέχουν βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα και ο στόχος μοιάζει εφικτός, παράλληλα όμως γνωρίζουν από προηγούμενες χρονιές ότι όλα μπορούν να συμβούν την τελευταία μέρα και να αλλάξουν τα άρδην  δεδομένα.

Τέσσερις ειδικές (δυο επαναλαμβανόμενες) και 60 αγωνιστικά χιλιόμετρα απομένουν για την ολοκλήρωση του αγώνα.

Αποτελέσματα δεύτερης μέρας:

  1. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 2:25:10.5
  2. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +33.4
  3. Sordo / M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +37.0
  4. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +37.4
  5. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +3:33.9
  6. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +4:06.4
  7. Lappi / J. Ferm (Škoda Fabia R5) +7:16.2
  8. Tidemand / J. Andersson (Škoda Fabia R5) +7:43.2
  9. Kopecky / P. Dresler (Škoda Fabia R5) +8:26.1
  10. Kremer / P. Winllhofer (Škoda Fabia R5) +8:44.5