Δημοσιογραφική Διάσκεψη Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – Παρουσίαση Εθνικής Ομάδας Πλαγιολίσθησης και ομάδας FUF του Πανεπιστημίου Frederick

Διάσκεψη τύπου παράθεσε σήμερα 26 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου όπου παρουσιάστηκε η Εθνική Ομάδα Πλαγιολίσθησης που θα αγωνιστεί στον αγώνα DriftKings  και Nations Cup στις Σέρρες, το τριήμερο 4,5 και 6 Οκτωβρίου, καθώς επίσης και η αγωνιστική ομάδα του Πανεπιστημίου Frederick που αγωνίστηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό Formula SAE Student στην Ιταλία.

Προηγήθηκε ομιλία από τον βουλευτή του ΔΗ.ΣΥ κ. Γιώργο Κάρουλλα, ο οποίος εξέφρασε την στήριξη του στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και γενικότερα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις προσπάθειες που γίνονται για δημιουργία αυτοκινητοδρομίου στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος του Power Drift Club Γιώργος Τσιελεπής παρουσίασε τους οδηγούς που θα αγωνιστούν στις Σέρρες και στόχος είναι η υψηλότερη θέση στο βάθρο των νικητών. Την ομάδα απαρτίζουν ο Πρωταθλητής κατηγορίας PRO Δώρος Φραντζέσκου, ο Πρωταθλητής Semi Pro Γιώργος Τζιαπούρας, ο Ανδρέας Ανδρέου, Χρίστος Λοΐζου, Βασίλης Χριστοφόρου, Αλέξης Χάρης Γεωργίου, ο πρωταθλητής Drift Kings 2023 Γιώργος Χριστοφόρου, ο Άντρος Αντωνίου και ο Χρίστος Πέτρου.

Σύντομη ομιλία απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου κ. Άντρος Αντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα Drift Kings που θα αγωνιστεί η Εθνική Ομάδα πλαγιολίσθησης, όπου στόχος μετά την περσινή επιτυχία που ήταν η πρώτη θέση στο Nation Cup, να υπάρξει και φέτος ανάλογη επιτυχία.

Όσον αφορά την ομάδα FUF του Πανεπιστημίου Frederick, ανέφερε ότι Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου στηρίζει τις προσπάθειες των φοιτητών και γενικότερα της ομάδας, παροτρύνοντας τους να εγγραφούν σαν Σωματείο ούτως ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει βοήθεια μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Στο μείζον θέμα της διαμάχης με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου ο κ. Αντωνίου δήλωσε ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος.

Τέλος, ο επικεφαλής της FUF Racing Team, καθηγητής Αντώνης Λόντος, παρουσίασε μέρος της ομάδας που διέπρεψε στον τελευταίο αγώνα που αγωνίστηκε καθώς ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας την 3η θέση ανάμεσα σε 18 ομάδες στην κατηγορία των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης στον Διεθνή Διαγωνισμό Formula SAE Student στην Ιταλία έχοντας απέναντι της, δυνατές ομάδες με μερικές εξ αυτών να υποστηρίζονται και από επώνυμες ομάδες της F1.

Το παρόν του έδωσε και ο κ. Πάρης Αβρααμίδης ως εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.