Η Ελλάδα στα FIA Motorsport Games 2024!

Για δεύτερη χρονιά, η Ελλάδα θα δώσει το παρών στα FIA MotorsportGames, αυτή τη φορά με 9 αθλητές. Η συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια, αποτελεί την Ολυμπιάδα του motorsport, καθώς πρόκειται για έναν διεθνή θεσμό που συγκεντρώνει αθλητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αγωνίζονται σε ποικίλες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Φέτος, η διοργάνωση φιλοξενείται στη Βαλένθια της Ισπανίας, στη φημισμένη πίστα Ricardo Tormo και στην πίστα Aspar, που θα αποτελέσουν το επίκεντρο των περισσότερων αγωνισμάτων, καθώς και άλλων παράλληλων δραστηριοτήτων. Η Ελλάδα θα λάβει μέρος για δεύτερη φορά, με μια ισχυρή αποστολή που θα διαγωνιστεί σε οκτώ διαφορετικά αγωνίσματα με ενθουσιασμό, πάθος και με στόχο τη διάκριση.

Η Ελληνική Αποστολή

Η ομάδα της Ελλάδας θα συμμετάσχει στα εξής αγωνίσματα: Rally 4, Drift, Esports GT, Crosscar Junior, Crosscar Senior, Karting Sprint Senior, Karting Sprint Junior και Formula 4.

  • Rally 4 Tarmac: Χρήστος Αυγερόπουλος και Στράτος Γιαβάσης με Peugeot 208 Rally 4
  • Drift: Χρήστος Χαντζάρας με BMW E36
  • Esports GT: Μάνος Γεράρδης με Mercedes AMG GT3
  • Crosscar Junior: Βασίλειος Ηλιόπουλος
  • Crosscar Senior: Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος
  • Karting Sprint Junior: Νικόλαος Καραγιάννης
  • Karting Sprint Senior: Jean-Paul Καρράς
  • Formula 4: Philippe-Armand Καρράς

Η Τελετή Έναρξης των FIA Motorsport Games θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου στο τοπόσημο της Βαλένθια, στην Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών (Ciutat de les Arts i les Ciències), όπου θα παρελάσουν όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η δράση στα αγωνίσματα ξεκινάει την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, με τους αγώνες να ολοκληρώνονται την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, με την απονομή των βραβείων στους διακριθέντες αθλητές.

Αναφορικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στα FIA MotorsportGames, ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ, Δημήτρης Μιχελακάκης, δήλωσε:«Η συμμετοχή μας στα FIA Motorsport Games για δεύτερη χρονιά αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της παρουσίας μας στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι αθλητές μας θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν απέναντι σε κορυφαίους αντιπάλους από όλο τον κόσμο, προβάλλοντας το ταλέντο και την αφοσίωσή τους. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία»

Καλή επιτυχία ομάδα!

Ακολουθήστε τα social media και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος ώστε να ενημερώνεστε για την παρουσία της Ελλάδας στα FIA MotorsportGames 2024.

Facebook page: https://www.facebook.com/omaeofficial

Instagram page: https://www.instagram.com/omae_media/

Ιστοσελίδα: https://omae-epa.gr/index.php/deltia-typou/motorsport-games