Παγκύπριο Πρωτάθλημα Karting 2020: 1η Αγωνιστική συνάντηση: Θριαμβευτής ο Χρήστος Δημητρίου

Την Κυριακή 28 Ιουνίου διεξήχθη στην πίστα Daytona η πρώτη αγωνιστική συνάντηση για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Karting, με διοργανωτή την επιτροπή Karting υπο την αιγίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου.

Η πρώτη αγωνιστική συνάντηση περιλάμβανε τους δυο πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν και σε αυτούς έγιναν δυνατές μάχες στις δυο κατηγορίες που έτρεξαν, την ΚΖ2 και ΟΡΕΝ.

Στην κατηγορία ΚΖ2, ο περσινός πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης δεν έκανε και την ιδανικότερη αρχή για προάσπιση του τίτλου αφού και στους δυο αγώνες έμεινε δεύτερος πίσω από τον Χρήστο Δημητρίου. Ο τελευταίος, είχε πολύ καλή απόδοση από τα προκριματικά όπου κατάφερε να κερδίσει την pole position. Και στους δυο αγώνες κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη θέση εκκίνησης, και αφού οδήγησε από την αρχή μέχρι το τέλος από την πρώτη θέση και τους δυο αγώνες, αντέχοντας παράλληλα στην ασφυκτική πίεση του Χριστοδουλίδη, αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής της ημέρας. Ο περσινός πρωταθλητής έκανε ότι ήταν δυνατόν όμως δεν είχε τις απαντήσεις απέναντι στον Δημητρίου και έτσι συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση και στις δυο περιπτώσεις.

Δυνατές μάχες έγιναν και για την τρίτη θέση μεταξύ των Ανδρέα Αλεξάνδρου και Γιώργου Αβραάμ. Στον πρώτο αγώνα ο Αλεξάνδρου κατάφερε να ολοκληρώσει τρίτος, ενώ στο δεύτερο ήταν ο Αβραάμ που κατάφερε να ανέβει στο χαμηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου. Ο Άγγελος Αλεξάνδρου στον πρώτο αγώνα τερμάτισε πέμπτος ενώ στο δεύτερο δεν κατάφερε να τον ολοκληρώσει.

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ η Tara Laconico έκανε δυναμική αρχή ξεκινώντας με το δεξί τις φετινές της αγωνιστικές υποχρεώσεις. Όντας η ταχύτερη στα προκριματικά, κατάφερε να εξασφαλίσει την pole position, να έχει το πλεονέκτημα στην εκκίνηση και τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Αυτό επαληθεύτηκε και στους δυο αγώνες αφού κατάφερε να πάρει δυο νίκες σχετικά εύκολα. Ο κυριότερος αντίπαλος της, Δήμος Επισκόπου, στον πρώτο αγώνα τερμάτισε δεύτερος, ενώ στο δεύτερο αγώνα αποκλείστηκε από τους αγωνοδίκες καθώς δεν παρευρέθηκε στον καθιερωμένο συγιστικό έλεγχο μετά το τέλος του αγώνα. Στην τρίτη θέση του πρώτου αγώνα ολοκλήρωσε ο Κωνσταντίνος Λοΐζου, τέταρτος ο Γιώργος Γεωργίου και πέμπτος ο Alexei Merkushenkov.

Στο δεύτερο αγώνα, μαζί με την Laconico στο βάθρο ανέβηκαν οι Γεωργίου και Merkushenkov. Ο Λοΐζου τερμάτισε τέταρτος ενώ όπως προαναφέραμε ο Επισκόπου αποκλείστηκε απο τους αγωνοδίκες.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευστάθιου/Κούλλης Κυριάκου